Israël

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse reis Israël

woensdag 26 april t/m vrijdag 5 mei

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

Met deze reis gaat mee Ds. A. Schreuder, Beekbergen

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 26 april – heenreis – Galilea
Vandaag vliegen we vanaf Amsterdam (11.25 uur vertrek) met een rechtstreekse vlucht van ELAL naar Tel Aviv. De gids wacht ons op en we vertrekken met de bus naar ons eerste hotel aan het meer van Galilea voor diner en overnachting.

donderdag 27 april – boottocht – Kapernaüm – Banias – berg Bental
We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. Vervolgens bezoeken we enkele van de Bijbelse plaatsen rondom het Meer, zoals de traditionele plaats van het wonder van het brood en de vissen, Tabcha, de opgravingen van de synagoge uit de tijd van de Heere Jezus in Kapernaüm en de Berg der Zaligsprekingen. We rijden noordwaarts en bezoeken één van de bronnen van de Jordaan, de Banias, Bijbels Caesarea Philippe, waar we een wandeling zullen maken. We rijden langs de grens met Syrië en hebben vanaf de berg Bental uitzicht over Syrië. Diner en overnachting aan het meer van Galilea

vrijdag 28 april – Nazareth Village – Izreël vallei – Gilboa – Jeruzalem
We verlaten het Meer van Galilea en rijden naar het Bijbels openluchtmuseum Nazareth Village, een levensechte reconstructie van Nazareth in de Bijbelse tijd. Dan bezoeken we in de Izreël vallei de bron van Harod en rijden over de berg Gilboa naar Beth She’an. Na een bezoek aan een van de grootste opgraving in het Midden-Oosten rijden we door de Jordaan vallei en gaan letterlijk op naar Jeruzalem waar we voor het ingaan van de Shabbat hopen aan te komen. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 29 april – Oude stad – Olijfberg – hof van Gethsemane – Bethesda -Via Dolorosa
Vandaag bezoeken we de Oude stad van Jeruzalem. We beginnen met het uitzicht vanaf de Olijfberg, en lopend dalen we af naar de Hof van Gethsemane. Vervolgens wandelen we naar de Hof van Gethsémané met de eeuwenoude olijfbomen en de kerk van alle naties. We lopen de Oude stad van Jeruzalem binnen via de Leeuwenpoort en brengen een bezoek aan Bethesda. Dan lopen we door de oude smalle straatjes van de Arabische markt en volgen de route van de kruisweg ‘Via Dolorosa’. Door de Damascus poort lopen we naar de Graftuin waar we de dag afsluiten. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zondag 30 april – rustdag
Vandaag zal ds. A. Schreuder in twee bijeenkomsten voorgaan. De lunch is vandaag inbegrepen. Diner en overnachting in Jeruzalem.

maandag 1 mei – Stad van David – Gihonbron – tunnel van Hizkia – Siloam – Klaagmuur
De dag beginnen we met een bezoek aan de stad van David. Via de Gihonbron lopen we door de tunnel van Hizkia. Aan het eind van de tunnel bevind zich de Siloam vijver. We zien de oude trappen die naar het Tempelplein leidden uit de tijd van de Tweede Tempel. Verder bezoeken de Klaagmuur, waar we vandaag de Bar Mitsva ceremonie kunnen volgen. Iedere Joodse jongen viert op 13-jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis waarbij hij verantwoordelijkheid neemt om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen. Diner en overnachting in Jeruzalem.

dinsdag 2 mei – Yad Vashem – Menora – Israël museum – herdersvelden Bethlehem
We beginnen de dag met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust Herdenkingsmuseum. We gaan ook naar de Menora, de 7-armige kandelaar die voor de Knesset (Israëlische parlementsgebouw) staat. Na een bezoek aan het Israël museum rijden we naar het zuiden van Jeruzalem om uit te kijken over de Herdersvelden van Bethlehem. Diner en overnachting in Jeruzalem.

woensdag 3 mei – Dode Zee – Qumran – Ein Gedi – Massada
We rijden richting de Dode Zee. We passeren Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Hierna rijden we door naar Ein Gedi. We bezoeken de prachtige oase en de bronnen van En Gedi, waar David zich verborg voor koning Saul. We wandelen hier ook naar de waterval. Hierna komen wij bij Massada waar we het indrukwekkende verhaal zien en horen over de Joden die aan het begin van onze jaartelling lang standhielden tegen de Romeinse legioenen. Hierna rijden we door de Judea woestijn naar Kfar Nokdim voor een overnachting met diner in een bedoeïenentent. Overnachting in huisjes. Dit is een bijzondere woestijnbeleving!

donderdag 4 mei
Na een kameeltocht verlaten we Kfar Nokdim en rijden naar Beersheva waar we een bezoek brengen aan de bron van Abraham. Daarna gaan we richting Tel Aviv met een bezoek aan de Filistijnse steden Ashkelon en Ashdod aan de Middellandse zee. Dan maken we een toer door tel Aviv en Jaffo voordat we aankomen bij ons hotel in Jaffo. Diner en overnachting in Jaffo.

vrijdag 5 mei
Vandaag komt de bus ons ophalen om naar het vliegveld te gaan en vroeg in de ochtend vliegen we terug naar Amsterdam, aankomst 10.30 uur.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.649,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met ELAL
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 8 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • 1 woestijnovernachting
 • kamer met bad en/of douche en toilet
 • op zondag lunch en koffie na de morgendienst

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 765,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels
2 overnachtingen in Kinar hotel in Galilea
5 overnachtingen in Grand Court hotel Jeruzalem
1 overnachting woestijn Kfar Hanokdim
1 overnachting in Ruth Daniel hotel in Jaffa

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.