Wintersfeerreis Abtenau Lammertal

Het romantische dorpje Abtenau is gelegen in het Salzburgerland.
Met de leuke dorpskern is Abtenau (door de centrale ligging) een prima uitgangspunt voor een heerlijke wintersfeervakantie waarbij u niet alleen geniet van het besneeuwde landschap maar ook van de prachtige cultuur van Oostenrijk.

vertrekgarantie
nog 1x 2p kamer beschikbaar

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
8-daagse Wintersfeerreis Abtenau Lammertal

vrijdag 2 februari t/m vrijdag 9 februari

reisleider:A. (Arie) Heijboer

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 2 februari – heenreis – overnachting Pfahldorf
Vanaf de verschillende opstapplaatsen rijden we naar ons 4* overnachtingshotel in Pfahldorf (Zuid-Duitsland).

zaterdag 3 februari – Alpen – Loferer Steinberge – Abtenau
Na het ontbijt vervolgen we onze reis en al snel hebben we de Alpen in zicht. Langs München rijden we via een mooie route langs de Loferer Steinberge, een bergrug in de Noordelijke Kalkalpen. De bergrug ligt in Oostenrijk in de deelstaten Tirol en Salzburg. We komen vroeg in de middag aan in Abtenau. Abtenau ligt in de streek Lammertal, genoemd naar de rivier de Lammer. Bekend ook van de smalle rivierkloof de Lammerklamm.

zondag 4 februari
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 5 februari – Merentocht
Vandaag maken we een rondrit door het besneeuwde merengebied, waarvan sommige bevroren zijn en andere weer niet. Met klinkende namen als de Wolfgangsee (regio Salzkammergut) met het prachtige dorp Sankt Wolfgang, de Traunsee (diepste meer van Oostenrijk). Zelfs in de winter zijn er hier boottochten met als decor het besneeuwde Dachsteinmassief (hoogste top 2.995m).

dinsdag 6 februari – Bad Ischl – Katrin Seilbahn
In het stijlvolle Keizerstadje Bad Ischl met haar vele historische gebouwen en oude Kaiservilla, het buitenverblijf van Keizerin Sissi, de stijlvolle restaurants en Konditoreien is het hier goed toeven. We krijgen een rondleiding o.l.v. een gids door Bad Ischl.  ’s Middags gaan we met de Katrin Seilbahn omhoog (1.450 meter) voor een prachtig uitzicht over de besneeuwde omgeving.

woensdag 7 februari – treinrit – Spittal
De Rail Away Tauernbahn is ruim 100 jaar oud en geldt als een van de mooiste spoortrajecten van Oostenrijk. In Schwarzach stappen we op de trein en genieten van het uitzicht op de Hochkönig (2.941 m). Door de Klammpass klimt de trein omhoog naar het station hoog boven Bad Gastein (Gasteinertal) om daarna verder te klimmen. Vervolgens begint de afdeling naar Mallnitz, aan de zuidkant van de Alpen, met prachtige weidse uitzichten op het landschap o.a. het Defereggendal, gelegen in het Nationaal Park Hohe Tauern. Ons eindpunt is Spittal (ligt aan de rivier de Lieser) in Karinthië, een gezellige plaats waar we nog enige tijd pauzeren. Daarna rijden we via de Tauern Autobahn weer terug naar ons hotel in Abtenau.

donderdag 8 februari – arrensleetocht – Hallstatt
Vandaag staat een echte winterexcursie op het programma. We gaan een tocht met de arrenslee maken door Abtenau en omgeving. Ook brengen we nog een bezoek aan het bezienswaardige plaatsje Hallstatt aan de Hallstattersee (bekend van de puzzels) vanwege de bijzondere ligging tegen de rotswand. U kunt hier een wandeling door de smalle straatjes maken met de schilderachtige marktplaats. Het dorp staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed.

vrijdag 9 februari – terugreis
Na het ontbijt vertrekken we uit Abtenau. Onderweg gebruiken we nog een warme lunch. Vervolgens rijden we naar Nederland waar we in de loop van de avond aankomen bij onze uitstapplaatsen.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.279,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 6 overnachtingen in 4* hotel
 • 1 overnachtingshotel heenreis in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • warme afscheidslunch terugreis

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamer € 145,- (5x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
Overnachtingshotel heenreis Hotel Geyer Pfahldorf

6 nachten Hotel Gutjahr Abtenau
Dit superior 4-sterrenhotel heeft een rustige ligging in het centrum van het pittoreske Abtenau. Alle kamers beschikken over een zithoek, kluisje, badkamer en balkon. Alle kamers zijn per lift bereikbaar. Er is een sfeervol restaurant, lounge en diverse aparte verblijfsruimten. Voor uw ontspanning is er een overdekt zwembad, een stoombad en een zonnebank. Het restaurant van Aktiv- und Wellnesshotel Gutjahr beschikt over een terras en serveert Oostenrijkse, internationale en regionale specialiteiten, zelfgemaakt gebak, en een selectie van heerlijke wijnen.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.