Alpentopper Zwitserland

Het panorama op dat kleine sympathiek ogende dorpje, de frisse winterse berglucht, de behulpzame conducteur (of was het de machinist?) en de uitstekende hotels. De grootste Alpenreuzen, onwrikbaar en majestueus aan de horizon en uitnodigend in schoonheid.
Een rit met de Golden Pass Line is al een vakantie op zich. Dit traject beweegt zich tussen twee werelden; van Centraal Zwitserland tot aan het Meer van Geneve.
We kiezen ervoor om tijdens deze vakantie twee ritten op deze lijn te maken. De eerste met de Luzern-Interlaken express ( Brünigbahn) en het tweede traject vanaf Zweisimmen naar Montreux (Golden Pass)

Reisinformatie

6-daagse reis Alpentopper Zwitserland

maandag 1 februari t/m zaterdag 6 februari

ga naar het inschrijfformulier

maandag 1 februari – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we naar onze eerste koffiestop. Daarna gaat het richting ons overnachtingshotel in Mulhouse.

dinsdag 2 februari – Luzern – treinrit Brünigbahn – Meiringen
Na het ontbijt rijden we naar Luzern aan het Vierwoudstedenmeer, misschien wel het mooiste meer in Zwitserland. Na een bezoek aan deze stad stappen we op de trein van de Brünigbahn richting Meiringen. We passeren hierbij de Alpnachersee, de Sarnensee en de Lungernsee, Geniet van de prachtige vergezichten op de bergklassiekers Pilatus en TitlisNa ruim een uur treinen komen we in Meiringen, gelegen aan de voet van de Hasliberg. Hier logeren we de komende 3 nachten.

woensdag 3 februari – Interlaken – ‘dak van Europa’ – Thunersee
Vandaag bezoeken we de residentieplaats Interlaken met een onvergetelijk uitzicht op het ‘dak van Europa’: de Jungfraujoch, een van de hoogste bergen van Europa.U kunt hier ook wandelen over de Höheweg , een statige winkelpromenade met chique hotels en met de vele chocoladewinkels en juweliers. We maken deze dag ook een busrit rondom de Thunersee.

donderdag 4 februari – Golden Pass treinrit
We stappen aan boord van de trein op het station van Zweisimmen voor een indrukwekkende treinreis met de Golden Pass Panoramic Express door het Zwitserse bergmassief. Foto- en filmcamera in de aanslag, want wie met de GoldenPass Panoramic reist, geniet namelijk extra van de schitterende panorama’s door de plafondhoge vensters. Deze rit duurt ruim 2 uur. Onderweg hebben we kilometers uitzicht over het Meer van Genève en het Franse Porte du Soleil, hierna dalen we af naar Montreux. Per bus gaan we weer terug naar Meiringen.

vrijdag 5 februari – vrije morgen – aanvang terugreis
Vanmorgen heeft u nog de tijd om souvenirs te kopen of een winterwandeling te maken naar de beroemde waterval waar Sherlock Holmes aan zijn einde is gekomen. Ook kunt u nog met de kabelbaan naar de Hasliberg (exclusief). In de loop van de middag rijden we via Basel naar de omgeving van Offenburg voor diner en overnachting.

zaterdag 6 februari – Nederland
Vol van winterse indrukken trekt het Duitse landschap aan ons voorbij. Onderbroken door een warme lunch arriveren we in de namiddag weer in Nederland.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 759,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • lunchpakket tijdens heenreis
 • 5 overnachtingen in 3* / 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treintocht Brünigbahn – Meiringen 2e klasse
 • treintocht Golden Pass Zweisimmen – Montreux 2e klasse
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 135,- (6x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
In Meiringen verblijven we drie nachten in het 4* Hotel Zum Alpbach
Overnachtingshotel heenreis: hotel Bristol in Mulhouse
Overnachtingshotel terugreis 3*/4* hotel omgeving Offenburg

opstapplaatsen
Goes – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.