Amerika en Canada

Reisinformatie

16-daagse reis Amerika en Canada

woensdag 21 september t/m donderdag 6 oktober

 

woensdag 21 september – Amsterdam – Boston
We vertrekken (10.55 uur Amsterdam) voor onze non-stop vlucht naar één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten: Boston. Bij aankomst worden we opgewacht door onze Nederlandssprekende gids. Boston wordt ook wel het ‘intellectuele hart van Amerika’ genoemd en huisvest bekende scholen en universiteiten, waaronder de wereldberoemde Harvard University. We maken een korte stadstour en bezoeken een deel van de Freedom Trail, een wandelroute langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Aansluitend worden we naar ons eerste comfortabele hotel gebracht.

donderdag 22 september – Boston – Gloucester – walviscruise – Boothbay Harbor
Vandaag leren we New England kennen en nemen we de kustroute naar het noorden. We bezoeken Salem, rijden dan door naar Gloucester en Rockport. Gloucester is de oudste zeehaven van Amerika en blijft een belangrijk centrum van de visserij en een populaire zomerbestemming. Het beroemde monument” Man at the Wheel “ aan de havenzijde is opgedragen aan “Zij die met schepen naar de zee gaan”. Vanuit de haven van Gloucester maken we een Whale Watch boottocht van ca. 3,5 uur. Deze boottocht is wel afhankelijk van het weer. Vervolgens rijden we via Portland met de meest pittoreske vuurtorens naar de charmante kustplaats Boothbay Harbor.

vrijdag 23 september – Boothbay Harbor – Quebéc City
We vertrekken vanuit de kust richting onze nieuwe bestemming Québec City. Onderweg maken we enkele stops. Quebéc is een van de oudste steden in Noord-Amerika. Het is de hoofdstad en de op één na grootste stad van de gelijknamige staat. Na aankomst kunt u op eigen gelegenheid de stad bekijken.

zaterdag 24 september – Quebéc City – Montréal
We starten de dag met een stadstour in Quebec. We bezoeken o.a. Chateau de Frontenac, de Citadelle of Quebec, The National Assembly of Quebec en Battle of the Plains of Abraham. Veel van de opmerkelijke traditionele architectuur van de stad bevindt zich in Vieux-Québec (oud Quebec), binnen en onder de vestingwerken. Dit gebied heeft een uitgesproken Europees gevoel met zijn stenen gebouwen en kronkelende straatjes met winkels en restaurants. Onze reis gaat in de vroege namiddag verder naar Montreal. Montréal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld en tevens het culturele en economische hart van Québec. Na aankomst en check-in bij het hotel lopen we naar het stadhuis van Montreal en de rest van de dag is ter vrije besteding om het oude centrum van de stad zelf te ontdekken.

zondag 25 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen / zo mogelijk bezoeken we de NRC kerkdiensten in Markham.

maandag 26 september- Montréal – Ottawa
Na het ontbijt maken we tijdens een stadstour kennis met zowel het nieuwe als het oude deel van deze geweldige stad. Het oude centrum, oftewel Vieux-Montréal, heeft smalle straatjes en huizen uit de 17de eeuw en veel restaurants. We verlaten Montreal en reizen verder naar Ottawa. Na aankomst ontdekken we tijdens een stadstour de hoogtepunten van de hoofdstad van Canada. We zien onder meer de parlementsgebouwen, downtown Ottawa en de gezellige ByWard Market. Op deze historische marktplaats bieden boeren en ambachtslieden uit de omgeving hun koopwaar aan.

dinsdag 27 september – Ottawa – 1000 Islands National Park – Toronto
De reis gaat verder naar het 1000 Islands National Park via het prachtige Lake Ontario. De 1000 Islands vormen een archipel in de Saint Lawrence rivier en u zult snel begrijpen waaraan deze regio haar naam te danken heeft; duizenden schilderachtige eilandjes voor de monding van de Saint Lawrence rivier. We maken een boottocht langs deze eilandjes. Vervolgens gaan we verder naar Toronto, de grootste stad van Canada, waar we tijdens een stadstour de stad verder verkennen en de exclusieve wijk Yorkville bezoeken.

woensdag 28 september – Niagara Watervallen
We brengen een bezoek aan één van de beroemdste watervallen ter wereld: de Niagara Watervallen. Vanuit de verte zien we enorme hoeveelheden waterdamp opstijgen uit de canyon waar circa 3.000 kubieke meter water per seconde naar beneden stort. Deze imposante waterval ligt op de grens van Canada met de Verenigde Staten en bestaat uit de ‘American Falls’, de ‘Horseshoe Falls’ en de ‘Bridal Veil Falls’. We lunchen in de Skylon Tower, een ronddraaiend restaurant en een prachtige plek om te genieten van de Niagara Falls.

donderdag 29 september – Pennsylvania – Amish – Lancaster
Vandaag reizen we terug naar de Verenigde Staten en rijden door naar de staat Pennsylvania. In dit gebied bevinden zich nog altijd veel Amish gemeenschappen. Hun levenswijze lijkt erg veel op die van het Duitsland uit de 17de en 18de eeuw. Ze gebruiken geen auto noch elektriciteit. Op het land gebruiken ze nog authentieke werktuigen en gereedschappen. We bezoeken een Amish boerenmarkt en krijgen een idee van hun levenswijze. We dineren deze dag bij de Amish thuis. We overnachten in Lancaster.

vrijdag 30 september –  Lancaster – Washington
Na het ontbijt is er een rondleiding door een Amish-huis, boerderij en bedrijf, waar u ook contact kunt hebben met de Amish. Op weg naar Washington maken we een stop in Gettysburg en bezoeken het National Military Park. In de vroege avond komen we aan in Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten met vele musea, parken en uiteraard beroemd om het Witte Huis.

zaterdag 1 oktober – Washington
Na het ontbijt maken we een stadstour langs de meest fascinerende bezienswaardigheden. De tour begint bij de Arlington Cemetery. Een plaats waar niet alleen oorlogshelden, maar ook  presidenten en astronauten begraven liggen. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Capitool en zien we het Witte Huis en bezoeken de Lincoln Memorial. In de middag heeft u vrije tijd om Washington op eigen gelegenheid te verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een museum op de Mall. Alle musea in de binnenstad én de dierentuin zijn gratis toegankelijk.

zondag 2 oktober – Washington
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 3 oktober – Washington – Baltimore – Philadelphia – New York
Baltimore is de eerste stop op weg naar de stad New York. Baltimore is een van de oudste zeehavens van Amerika. We gaan verder naar Philadelphia om Liberty Bell te bezoeken, een iconisch symbool van de Amerikaanse onafhankelijkheid. We wandelen naar Independence Hall. De Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten werd daar op 4 juli 1776 goedgekeurd en uitgeroepen op het Onafhankelijkheidsplein. We komen vroeg in de avond aan in New York City. ’s Avonds brengen we een bezoek aan de Top of the Rock, een wolkenkrabber met schitterend uitzicht over verlicht New York

dinsdag 4 oktober – New York – Empire State Building – Liberty Island – Ground Zero (9/11) Memorial
Na het ontbijt wandelen we naar het Empire State Building, een wolkenkrabber met schitterend uitzicht vanaf de 86e verdieping over New York bij dag. Dan lopen we naar het Grand Central Station, een wereldberoemd monument in Midtown Manhattan. Vervolgens lopen we naar Rockefeller Center. Van daaruit worden we met de bus weggebracht naar Battery voor een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Vanaf dit eiland heeft u ook een magnifiek zicht op New York. Bij terugkomst bezoeken we het Ground Zero Museum. Een indrukwekkend museum over de aanslagen op de Twin Towers, 9/11. Hier zien we ook de leeggevallen plaatsen waar eens de torens stonden met alle namen van de slachtoffers die op die dag vielen. In het museum is eveneens aandacht voor de aanslagen op dezelfde dag op het Pentagon en de vliegtuigkaping (waarschijnlijk bedoeld om op het Capitool neer te laten storten).

woensdag 5 oktober – New York – airport
Vandaag kunt u de laatste inkopen doen voordat we naar de luchthaven worden gebracht voor onze rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Vertrek 17:30 lokale tijd.

donderdag 6 oktober – aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol (06.45 uur) en einde van een zeer indrukwekkende reis door het oosten van de Verenigde Staten en Canada.

deelnameprijs
deze bedraagt € 4.995,-

bij de prijs inbegrepen

 • non-stop KLM vluchten Amsterdam – Boston / New York – Amsterdam
 • 20 kilogram ruimbagage op de vluchten.
 • veertien nachten verblijf in comfortabele hotels
 • verzorging op basis van logies en ontbijt
 • diner en lunch op zondagen
 • lunch op woensdag 28 september
 • diner op donderdag 29 september
 • stadstour Boston, Philadelphia en Washington
 • walvisboottocht in Boston op 22 september
 • stadstour Toronto, Ottawa, Montréal
 • boottocht 1000 Islands National Park
 • bezoek Gettysburg
 • VIP Amish Experience Tour
 • bezoek aan Ground Zero Museum (incl. entree)
 • bezoek aan Empire State Building (incl. entree, overdag)
 • bezoek aan Liberty Island (incl. entree en boottocht)
 • bezoek wolkenkrabber Top Of The Rock (incl. entree, avond)
 • Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 15
 • eigen reisleider Burgtours
 • schitterende rondreis per comfortabele airconditioned bus
 • luchthavenbelasting
 • brandstofheffing

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 1.399,-
 • optionele excursies
 • fooien voor reisleiding (ca. € 4,- p.p.p.d.) en chauffeur (ca € 3,- p.p.p.d.)
 • fooien housekeeping
 • niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • ESTA aanvraag (verplichte elektronische reistoestemming) UDS 14 per persoon
 • verzekeringen
 • schommelingen/wijzigingen (brandstof) heffingen en / of wisselkoersen

aandachtspunten

 • het meenemen van een creditcard strekt zeer tot de aanbeveling.
 • VERPLICHTE ELEKTRONISCHE REISTOESTEMMING: U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De kosten die hieraan verbonden zijn dient u per credit card te voldoen. De aanvraag valt onder uw eigen verantwoording, dit kan niet via Burgtours gerealiseerd worden. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan: https://esta.cbp.dhs.gov/. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 7 dagen vóór vertrek).
  Meer informatie over de verplichte elektronische reistoestemming vindt u terug onder Landinfo/Praktische informatie/Paspoort en Visum.

Hotels (of gelijkwaardig):

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.