Bodensee en Bernina Express

De Zwitsers, Duitsers en Oostenrijkers hebben naast de Duitse taal nog iets anders gemeen: de prachtige Bodensee. Dit schilderachtige bergmeer is een populaire vakantiebestemming vanwege de talrijke bezienswaardigheden. Zoals het subtropische bloemeneiland Mainau, het middeleeuwse stadje Lindau prachtig gelegen op een schiereiland, de havenstad Konstanz of de watervallen van Schaffhausen. Maar hoogtepunt van deze vakantie zal zeker de treinrit met de beroemde Bernina Express door het Zwitserse Alpenlandschap zijn. Geniet van prachtige vergezichten en berglandschappen, duizelingwekkende diepten met klaterende beken en aanzwellende rivieren. Uitvalsbasis voor deze korte vakantie is het gezellige historische stadje Feldkirch op de grens van Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein en op ca. 20 km landinwaarts vanaf de Bodensee.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
6-daagse reis Bodensee en Bernina Express

maandag 3 juli t/m zaterdag 8 juli

reisleider:A. (Arie) Heijboer

ga naar het inschrijfformulier

maandag 3 juli – heenreis – Feldkirch
Via de opstapplaatsen rijden we in rustig tempo op een comfortabele wijze naar Feldkirch in Voralberg, waar we voor het diner aankomen.

dinsdag 4 juli – bloemeneiland Mainau – Konstanz
Vandaag maken we een prachtige excursie naar de oude havenstad Konstanz met de bezienswaardige historische binnenstad. Daarna gaan we ook naar het subtropische bloemeneiland Mainau en genieten we van de weelderige bloemenpracht. En van het barokke kasteel en de kerk. In alle seizoenen tonen bloemen, struiken en bomen vele kleurrijke facetten.

woensdag 5 juli – de Bernina Express
Al vroeg rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Chur. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar een pashoogte van 2253 meter met schitterende uitzichten op de omringende bergwereld en glinsterende gletsjers. Na de pashoogte dalen we af. Net op tijd hebben we de camera of telefoon scherp gesteld voor weer een fotomoment als de Bernina door de keerlus draait onderweg naar Tirano. Het eindstation van deze treinreis. Per touringcar reizen we over de Berninapas weer terug naar Oostenrijk.

donderdag 6 juli – Bregenz – Lindau – boottocht Bodensee
Vanmorgen brengen we een bezoek aan Bregenz met de prachtige Seepromenade. Aansluitend gaan we naar het schiereiland Lindau met de eeuwenoude gebouwen, gezellige pleinen en schilderachtige steegjes. En achter de witte vuurtoren het indrukwekkende panorama op de Alpen en de Bodensee. ’s Middags staat er een mooie rondvaart over de Bodensee op het programma.

vrijdag 7 juli – Schaffhausen – Zwarte Woud – Heidelberg
Vanmorgen vertrekken we na het ontbijt uit het hotel en rijden we langs de Bodensee naar de watervallen van Schaffhausen. Hierna rijden we dwars door het prachtige Zwarte Woud naar omgeving Heidelberg voor diner en overnachting. Indien mogelijk brengen we nog een bezoek aan Heidelberg.

zaterdag 8 juli – terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Onderweg genieten we nog van een warme afscheidslunch. We arriveren in de loop van de middag in Cuijk en vervolgens wordt u naar de opstapplaatsen teruggebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 869,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 4 overnachtingen in 4* hotel
 • 1 overnachting 4* hotel omgeving Heidelberg
 • verzorging op basis van halfpension
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treintocht Bernina Express 2eklasse (tijdsduur ca. 4 uur)
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 149,- (7x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
Tijdens deze vakantie verblijven we 4 nachten in het 4* Hotel Montfort in Feldkirch op ca. 15 minuten loopafstand van het historische centrum. En 1 hotelovernachting omgeving Heidelberg.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld – Cuijk
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.