busreis Friese meren & Ameland

Friesland, het land van water, schaatsen en Douwe Egberts. Er staat ons een prachtige week te wachten in deze noordelijke provincie. We verblijven vier nachten in het prachtige ‘Earnewald’ of ook wel Eernewoude. Aan de rand, middenin het hart van Friesland ligt hotel Princenhof, pal aan het water. Vanuit hier maken we mooie uitstapjes in Friesland. Hindelopen Ameland en Lemmer zijn slechts enkele voorbeelden. Ga mee met deze bijzondere reis en laat u verrassen door ons eigen Friesland!

bijna vertrekgarantie

Reisinformatie

5-daagse busreis Friese meren & Ameland

maandag 9 september t/m vrijdag 13 september

ga naar het inschrijfformulier

maandag 9 september – Giethoorn – boottocht – Earnewald
Vanaf de opstapplaatsen vertrekken we voor onze 5-daagse reis naar het noorden van het land. Met onderweg een koffie/thee stop met gebak of broodje. Op weg naar de vakantiebestemming in Friesland stoppen we in Giethoorn. In de 14e eeuw begon de vervening rond Giethoorn. Daardoor nam het turfvervoer toe en werd de Dorpsgracht gegraven. Langs deze waterweg gingen steeds meer mensen zich vestigen, waardoor het prachtige Giethoorn is ontstaan. We gaan hier een boottocht maken. Aan het eind van de middag rijden we door naar ons hotel in Earnewald.

dinsdag 10 september  – Leeuwarden – middag vrije besteding
De hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Een bezoek aan het bijzondere Leeuwarden mag niet ontbreken. Onder leiding van een lokale gids zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Daarna hebben we nog tijd om zelf de stad te verkennen voordat we terugkeren naar ons hotel. De middag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid wandelen in de mooie omgeving van het hotel of heerlijk genieten van het prachtige terras van het hotel aan het water.

woensdag 11 september – Ameland
Een hoogtepunten van deze reis is de dagtocht naar Waddeneiland Ameland. Eén van de vijf eilanden die samen ‘De Wadden’ vormen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Vanuit het Friese Holwerd worden we per ferry naar Ameland gebracht. We bezoeken het Nostalgisch Museum in Ballum, het kleinste dorp op Ameland. U waant zich hier in vervlogen tijden. Ook gaan we mee met de Strandexpress, een bijzondere rit over het strand naar natuurgebied het Oerd en de Hôn. Uiteraard met uitleg van een Amelander gids over het unieke gebied. Aan het eind van de middag keren we weer per ferry terug naar het vaste land.

donderdag 12 september – Lemmer – Woudagemaal – Joure
Na een heerlijke nachtrust is het wederom heerlijk ontbijten met uitzicht op het water. Deze ochtend vertrekken we naar het Friese Lemmer. Dit oude vissersdorp verdient met recht de naam ‘Poort van Friesland’. Het vaarwater door Lemmer is een drukke verbinding tussen de Friese meren en het IJsselmeer. We brengen een bezoek aan het bekende Woudagemaal. Het Woudagemaal is het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en staat  op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In de middag gaan we naar Joure, één van de mooiste dorpen van Friesland. Joure is ontstaan als nederzetting op een kruising van waterwegen en kent een rijke geschiedenis. Met name dankzij de bedrijvigheid van haar inwoners ‘de Jousters’. Veel scheepsbouwers, klokkenmakers, meubelmakers en niet te vergeten de koffie-, thee- en tabaksmakers van Douwe Egberts begonnen in Joure. Vanmiddag brengen we  een bezoek aan het Museum Joure, de bakermat van Douwe Egberts.

vrijdag 13 september – Orchideeënhoeve Luttelgeest
Na het ontbijt brengen we de koffers in de bus om zuidwaarts te rijden. Onderweg maken we een stop bij de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Bewonder duizenden soorten wilde en zeldzame orchideeën, voer de bijzondere vissen, geniet van heerlijke kleuren en geuren en bezoek o.a. de grootste vlindertuin van Europa. Na dit bezoek volgt er onderweg nog een afscheidslunch alvorens er een einde komt aan deze reis naar het noorden van Nederland.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 899,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
  • 4 overnachtingen in 3* hotel aan het water gelegen
  • verzorging op basis van halfpension v.a. maandagavond t/m vrijdagmiddag
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

  • 1p kamertoeslag € 149,- (8x 1p kamer beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
  • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Princenhof ligt op een fantastische locatie aan het water en middenin het Nationaal Park De Alde Faenen. Het centrum van Eernewoude ligt op ca. 650 meter. Het hotel is voorzien van een receptie, lift, een restaurant en een bar. De ruime comfortabele kamers beschikken over een telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten, wifi, een badkamer met bad of douche en een toilet.

Opstapplaatsen (één doorlopende route)
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.