Cruise IJsselmeer en Waddenzee

Tijdens deze cruise ontdekken we prachtige plekjes in Nederland.  We bezoeken historische steden als Kampen en Hoorn. Maar ook bevaren we de wateren van het IJsselmeer en zelfs de Waddenzee. Aan boord van het gezellige schip 4* MS Dutch Melody is het genieten van de uitstekende service en verzorging. En evenals de vorige keren hopen we in een kerk(je) te gaan zingen. Aan boord wordt een prachtig orgel geplaatst om o.a. de psalmen bij de dagopening en dagsluiting te begeleiden.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse reis Cruise IJsselmeer en Waddenzee

maandag 23 september t/m zaterdag 28 september

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

met deze reis gaan mee: Ds. C. van Krimpen en organist Pieter Heykoop

ga naar het inschrijfformulier

maandag 23 september – bezoek Lelystad – inschepen in Lelystad – Urk
Vandaag begint de 6-daagse cruise door Nederland, over het IJsselmeer en langs diverse steden. Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we met de touringcars naar de weidse Flevopolder. Uitgestrekte landschappen trekken aan ons oog voorbij. We brengen een kort bezoek aan Lelystad. Alle deelnemers krijgen een lunchpakket aangeboden. Om 15.00 uur gaan we aan boord van de Dutch Melody. De koffers worden in de hutten gebracht en we worden verwelkomd met een welkomstdrankje terwijl we richting Urk varen. Na het 5-gangen diner kunt u nog gaan wandelen in Urk. Overnachtingsplaats Urk.

dinsdag 24 september – IJsselmeer – Waddenzee – Texel – Oudeschild
Aan het begin van de morgen varen we over het IJsselmeer en de Waddenzee naar Oudeschild op Texel waar we begin van de middag aankomen. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb  en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in deze gezellige haven. Maak een wandeling door de Ruyterstraat met de oude geveltjes en bezoek het witte historische Zeemanskerkje. Oudeschild ontstond begin 17e eeuw. De VOC schepen zorgden voor handel en welvaart. Ook Michiel de Ruyter heeft deze plaats vaak aangedaan. In het centrum van Oudeschild is een museum dat u kennis laat maken met de jutterij en het maritieme verleden van Texel. Vannacht blijven we in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds ook nog een wandeling door de stad of langs de haven maken. Overnachtingsplaats Oudeschild.

woensdag 25 september – Waddenzee – IJsselmeer – Markermeer – Enkhuizen – Hoorn
Vanaf Texel zetten we ‘s morgens koers naar Enkhuizen. De geplande aankomsttijd in Enkhuizen is 10.00 uur. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren. Enkhuizen staat bekend als de Haringstad vanwege zijn verleden als centrum van de haringvisserij. Maak gerust een wandeling langs de historische VOC panden en havens.
Om 13.30 uur varen we over het IJsselmeer naar Hoorn waar we om 15.30 uur aankomen. De binnenstad van Hoorn heeft een beschermd stadsgezicht met vele Rijks- en gemeentelijke monumenten. Het stadsbeeld getuigt op veel plaatsen van een roemrijk verleden. De geschiedenis is te zien in het oude centrum en natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een prachtig stadje om een wandeling te maken. Overnachtingsplaats Hoorn.

donderdag 26 september – Markermeer – IJsselmeer – Lemmer – Kampen
‘s Morgens verlaten we Hoorn en varen we over het Markermeer en het IJsselmeer naar Lemmer, waar we rond de klok van 10.00 uur aankomen. Lemmer is een oud vissersdorp dat met recht de naam van de Poort van Friesland heeft. Het is een echte watersportplaats en toeristische attractie tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Het is ontzettend gezellig om langs de winkels te wandelen of heerlijk op één van de vele terrassen langs de kades te zitten en te genieten van de voorbij varende schepen.
Om 13.30 uur zetten we koers naar Kampen waar we rond 17.30 uur aankomen. Het mooie stadsfront laat zich vanaf de rivier het beste bewonderen, met zicht op Kampen in de volle breedte, met historische gevels, torens, poorten en stadsmuren. Kampen is een gezellige Hanzestad en de vele mooie gebouwen vertellen veel over de waterrijke geschiedenis van deze stad. Het is er heerlijk wandelen en genieten van de oude gevels en de historische gebouwen die bewaard zijn gebleven. Denk aan de Koornmarktspoort, de Broederpoort het 14e eeuwse (voormalige) stadhuis, de Bovenkerk, enz. Kampen is gelegen aan de benedenloop van de IJssel, nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. Overnachtingsplaats Kampen.

vrijdag 27 september – IJssel rivier – Deventer
Vanaf Kampen varen we verder de mooie IJssel op. We komen langs plaatsen als Zwolle, Hattem, Wijhe en Olst. Een wel heel ontspannend stukje varen door een puur Hollands landschap. Water, weilanden, uiterwaarden, kronkelende rivier, kastelen, prachtige huizen. Al varend op de grens tussen Overijssel en Gelderland komen we aan in Deventer. Een stad met een historische charme met tal van bezienswaardigheden. Op de eerste plaats het historische stadscentrum met haar vele monumenten, de Grote of Lebuïnuskerk met imposante toren en het historische stadhuiscomplex. Deventer heeft veel gedaan aan het herstel en behoud van de historische binnenstad, het oude stratenpatroon is bijkans geheel zoals het vroeger was. ’s Avonds is er een heerlijk Captains-dinner aan boord. De laatste orgelklanken en samenzang en nog een laatst gezellig moment met elkaar aan boord van de Dutch Melody. Overnachtingsplaats Deventer.

zaterdag 28 september – Zutphen – ontscheping
Vanmorgen varen we richting Zutphen. Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland. Een markante stad met vestingwerken, poorten, grachten, middeleeuwse straten, talrijke hofjes, steegjes geplaveid met kinderkopjes, en vele historische gebouwen. Nog een uitstekend laatste ontbijt aan boord. De koffers worden door de bemanning naar de bussen gebracht en rond 09.00 uur gaan we ontschepen. Het einde van een mooie vaarvakantie door Nederland. De touringcars brengen u weer naar de opstapplaatsen.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Rijssen – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs (p.p.) 

(bovenste) Serenade-dek met balkons € 999,- (15 hutten)
(middelste) Sonata-dek + Cantata-dek € 869,- (41 hutten)
(onderste) Prelude-dek € 869,- (14 hutten)


bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per luxe touringcars naar Lelystad en terug vanaf Zutphen
 • lunchpakket op maandag
 • welkomstdrankje aan boord
 • 5 overnachtingen aan boord van het m.s. de Dutch Melody
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met het diner op maandag en eindigend met het ontbijt op zaterdag
 • uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten
 • 4-gangen lunch inclusief koffie/thee
 • 5-gangen diner inclusief koffie/thee / 1x Captains dinner
 • koffie en/of thee op de normale uren
 • dagelijkse snack ca. 22.00 uur
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 269,-  (8x beschikbaar op middelste dek)

MS 4* Dutch Melody
Het schip MS Dutch Melody  is een schip met een lengte van 110 meter. Het bestaat uit vier dekken en biedt ruimte aan maximaal 140 personen verdeeld over 70 hutten. In de ruime panoramalounge met grote ramen kunt u heerlijk genieten van een drankje en zorgt de bemanning ervoor dat het u aan niets ontbreekt. De royale opzet, het sfeervolle interieur, de uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord van dit schip maken uw riviercruise tot een onvergetelijke vakantie. Het schip beschikt daarnaast over een elegant restaurant en een gezellige bibliotheek. Ook is er een lift aanwezig, maar deze gaat niet tot het onderste dek (Prelude-dek). De lift is geschikt voor ca. 4 personen. De receptie van het schip is 24 uur per dag bemand dus voor al uw vragen kunt u bij de betreffende medewerker terecht.


Alle cabines zijn buitencabines en stijlvol ingericht. Uw cabine beschikt over twee aparte bedden, kluisje, badkamer met douche, toilet en een föhn, airco en een telefoon.
Op het Serenade-dek bevinden zich vijftien hutten met een klein balkon. Op het Sonata-dek en Cantata-dek zijn 41 hutten met een groot vast raam. Op het Prelude-dek liggen 14 hutten en deze hutten beschikken over 2 vaste ramen. Alle hutten hebben een minimale afmeting van 14m².
Vanuit de rederij wordt er een excursieprogramma aangeboden. De excursies kunnen aan boord van het schip worden bijgeboekt.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.