cruise Nederland

nieuw

Reisinformatie

5-daagse cruise Nederland

maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

met deze reis gaat mee: Ds. J. Schipper

ga naar het inschrijfformulier

maandag 25 oktober  – Nijmegen – Zutphen
Maandagmorgen worden de deelnemers opgehaald en in comfortabele touringcars naar Nijmegen gebracht voor de inscheping. Tijdens de lunch varen we al richting Zutphen. Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland. Een markante stad met vestingwerken, poorten, grachten, middeleeuwse straten, talrijke hofjes, steegjes geplaveid met kinderkopjes, en vele historische gebouwen. Overnachting Zutphen.

dinsdag 26 oktober – Zutphen – Kampen
Vanuit Zutphen zetten we ‘s morgens koers naar Kampen. Halverwege de middag hopen we daar aan te komen. Het mooie stadsfront laat zich vanaf de rivier het beste bewonderen, met zicht op Kampen in de volle breedte, met historische gevels, torens, poorten en stadsmuren. Kampen is een gezellige Hanzestad en de vele mooie gebouwen vertellen veel over de waterrijke geschiedenis van deze stad. Het is heerlijk wandelen door de stad om te genieten van de oude gevels en de historische gebouwen die bewaard zijn gebleven. Denk aan de Koornmarktspoort, de Broederpoort het 14e eeuwse (voormalige) stadhuis, de Bovenkerk enz. Kampen is gelegen aan de benedenloop van de IJssel, nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. Overnachting Kampen.

woensdag 27 oktober – Kampen – Oudeschild
Deze morgen steken we de Waddenzee over naar Oudeschild op Texel waar we begin van de middag aankomen. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb  en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in deze gezellige haven. Maak een wandeling door de Ruyterstraat met de oude geveltjes en bezoek het witte historische Zeemanskerkje. Oudeschild ontstond begin 17e eeuw. De VOC schepen zorgden voor handel en welvaart. Ook Michiel de Ruyter heeft deze plaats vaak aangedaan. In het centrum van Oudeschild is een museum dat u kennis laat maken met de jutterij en het maritieme verleden van Texel. ‘s Nachts blijven we in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds ook nog een wandeling door de stad of langs de haven maken. Overnachting Oudeschild.

donderdag 28 oktober – Oudeschild – Enkhuizen – Wijk bij Duurstede
Vanaf Texel zetten we ‘s morgens koers naar Enkhuizen. De geplande aankomsttijd in Enkhuizen is plm 12.30 uur. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren. Enkhuizen staat bekend als de Haringstad vanwege zijn verleden als centrum van de haringvisserij. Maak gerust een wandeling langs de historische VOC panden en havens. Om 16.00 uur vertrekken we naar Wijk bij Duurstede en komen daar ’s avonds laat aan.

vrijdag 29 oktober – Wijk bij Duurstede – Nijmegen
’s Morgens kunt u nog wandelen in Wijk bij Duurstede. Het heeft een prachtige oude binnenstad met veel bezienswaardigheden op historisch gebied. De Grote Kerk op de Markt is een Rijksmonument. U heeft vanaf de kades een mooi zicht over de Lek. Rond 11.00 uur vertrekken we met de boot richting Nijmegen. Na de lunch volgt de ontscheping rond 14.00 uur. Met de touringcars wordt u weer naar de opstapplaatsen teruggebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt voor hutten met frans balkon € 859,- p.p.
de deelnameprijs voor de benedenhutten (alleen een raam) € 699,- p.p.

Mocht u enige bedenktijd willen, dat is mogelijk. Wij reserveren dan vrijblijvend tijdelijk een hut voor u.

vroegboekkorting
Indien u boekt voor 30 september, ontvangt u € 100,- vroegboekkorting.

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Nijmegen en terug vanaf Nijmegen
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Dutch Opera
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • koffie en thee is tijdens het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen
  afhankelijk van het dagprogramma wordt er nog één keer per dag koffie en thee met koekjes/gebak geserveerd
 • het diner is altijd geserveerd en er kan gekozen worden uit vlees of vis
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 289,-  (10x beschikbaar)

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u aan boord geïnformeerd.

MS Dutch Opera

Op de MS Dutch Opera is geen lift aanwezig. De salon bevindt zich op het Mozart dek en is gelijkvloers aan de receptie/ontvangsthal. Het restaurant bevindt zich ook op het Mozart dek, maar daarvoor moeten er enkele treden betreden worden. Ook om bij de hutten op het Mozart dek te komen moeten er enkele treden gelopen worden.

Hut A:
(15 m²) met Frans balkon:
Frans balkon (panorama glazen schuifdeur van vloer tot plafond), ruime kledingkast, naar keuze tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, individueel regelbare airconditioning, douche/toilet, föhn, telefoon en kluis

Hut B1:
(15 m²) met Frans balkon:
Frans balkon (panoramisch glazen schuifdeur van vloer tot plafond), ruime kledingkast, tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, individueel regelbare airconditioning, douche / toilet, föhn, telefoon en kluis.

Hut B2:
(15 m²) met patrijspoort:
Patrijspoorten waarvan de bovenste helft kantelbaar, ruime kledingkast, naar keuze een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, individueel regelbare airconditioning, douche/toilet, föhn, telefoon en kluis.

Hut C:
(15 m²) met kijkvenster:
Kijkvenster (niet te openen), ruime kledingkast, naar keuze tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, individueel regelbare airconditioning, douche/toilet, föhn, telefoon en kluis.

maatregelen rondom Covid-19
Als Burgtours de reis moet annuleren vanwege Covid-19, dan krijgt u de voldane reissom teruggestort op uw bankrekening.

Momenteel gelden de volgende maatregelen aan boord van de Dutch Opera:

 • Op dit moment moeten passagiers kunnen aantonen dat ze ten minste 14 dagen geleden volledig zijn ingeënt.
 • Of de passagiers moeten een negatieve test meenemen die niet ouder is dan 48 uur.
 • Alle kosten verbonden aan de voorgeschreven coronatesten zijn voor rekening van de klant.

 Daarnaast gelden momenteel de volgende regels:

 • 1,5 meter afstand.
 • Bij het inschepen wordt u gevraagd om een ​​ingevuld gezondheidscheck-up formulier. Burgtours stuurt u hiervoor een formulier toe. U dient dit formulier de eerste dag mee te nemen.
 • Bij verplaatsingen aan boord is het dragen van een mondmasker verplicht. De mondmaskers mogen verwijderd worden als u zit.
 • Elke ochtend wordt door de bemanning aan boord de temperatuur van elke passagier gemeten.
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.