De Oostenrijkse Donau

Tijdens deze reis gaan we naar Maria Taferl, gelegen in het Donaudal aan het begin van de Wachau. Uiteraard mag een bezoek aan Wenen niet ontbreken. Door de ongeveer 30 km lange vallei tussen Krems an der Donau en Melk stroomt de Donau, die hier het Boheemse Massief doorkruist. Er worden druiven en abrikozen verbouwd, die worden verwerkt tot respectievelijk wijn en likeuren. Wegens zijn architecturale en agrarische geschiedenis werd de Wachau-regio op de werelderfgoedlijst van de UNESCO gezet. Bekende toeristische trekpleisters in de streek zijn Melk, met een beroemd Benedictijns klooster, Krems en Dürnstein, een plaatsje aan de Donau met een barokke kerk en een ruïne. Ook de dagtocht naar Grein is onvergetelijk. We maken een wandeling door een 5 kilometer lange kloof met verschillende hoogtes. Deze reis zult u niet snel vergeten.

Reisinformatie

10-daagse reis De Oostenrijkse Donau

maandag 18 juli t/m woensdag 27 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

maandag 18 juli – heenreis – Zuid Duitsland
Vandaag vertrekken we voor de 10-daagse busreis naar Oostenrijk. Onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie of thee, waarna de reis verder gaat naar Zuid-Duitsland waar we de eerste nacht doorbrengen.

dinsdag 19 juli – Passau – Maria Taferl
Na het ontbijt vertrekken we richting Passau. In Passau komen drie rivieren bijeen, de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ’Drierivierenstad’ wordt genoemd. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw, die ook in Bohemen actief waren. Midden in het oude centrum staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt. U heeft hier even vrije tijd. Aansluitend rijden we naar Maria Taferl, waar we in de namiddag aankomen.

woensdag 20 juli – vrije morgen – Melk
De ochtend is vrij, we kunnen alvast de omgeving gaan verkennen. Na de middag gaan we naar het bekende Benedictijnenklooster in Melk, één van de grootste toeristische trekpleisters van Oostenrijk. Met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtige beeldhouwwerken heeft het meer weg van een paleis. Het staat dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hier vinden we een prachtig stukje geschiedenis wat we eigenlijk niet willen missen.

donderdag 21 juli – Wenen
Deze reis is niet compleet zonder de stad Wenen en daar gaan we vandaag naar toe. Onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids maken we een uitgebreide stadstour langs alle bekende bezienswaardigheden. Voordat we het centrum bezoeken maken we eerst een stop bij het park van Schönbrunn, vervolgens gaan we naar onder andere de Stephansdom, het raadhuis, het operagebouw en de Hofburg. Alle hoogtepunten komen aan bod, dit wordt een prachtige dag door de hoofdstad van Oostenrijk.

vrijdag 22 juli – St Pölten – treintocht Mariazellerbahn
Vanmorgen brengt de chauffeur ons naar St. Pölten, waar we op de bijzondere trein stappen van de Mariazellerbahn. Deze reis per trein voert ons door bergachtig gebied naar Mariazell. In Mariazell hebben we gelegenheid om te lunchen waarna we een bezoek brengen aan de beroemde basiliek. De imposante basiliek is een perfecte combinatie van gotiek en barok. Vanaf Mariazell rijdt de chauffeur ons terug naar het hotel.

zaterdag 23 juli – Grein – Stillensteinklamm – Slot Greinburg
Na het ontbijt gaan we naar Grein. We bezoeken hier eerst de Stillensteinklamm waar we gaan wandelen. De kloof heeft een lengte van ca. 5 kilometer met veel verschillende hoogtes. Op sommige plekken stroomt het water ondergronds door een grot, een prachtig stuk natuur. Trek vandaag goede, stevige schoenen aan. Aansluitend gaan we naar Slot Greinburg waar we een rondleiding krijgen. Slot Greinburg is een kasteel wat staat in een wonderlijk natuurlandschap. Veel van de oorspronkelijke setting van het kasteel is nog bewaard gebleven. Zo krijgen we een idee hoe het er binnen de kasteelmuren aan toe ging.

zondag 24 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 25 juli – boottocht over de Donau – Krems
Vandaag brengt de chauffeur ons nogmaals richting Melk, maar deze keer voor een boottocht over de Donau. We varen door de prachtige Wachau met links en rechts de hellingen vol met druivenranken. We passeren mooie wijndorpjes als Spitz en Dürnstein. Na een geweldige tocht komen we in Krems, het wijncentrum van de Wachau.

dinsdag 26 juli – langs de Donau – Zuid Duitsland
Na het ontbijt is het helaas alweer tijd voor de terugreis. We rijden nog een stuk langs de Donau zodat we nog even kunnen vasthouden aan het heerlijke vakantiegevoel. We overnachten in het zuiden van Duitsland.

woensdag 27 juli – thuisreis
Na het ontbijt gaan we richting  Nederland. Onderweg genieten we nog van een smakelijk 3-gangen afscheidsdiner en kunnen we napraten met onze medereizigers. Na het diner brengt de chauffeur ons naar de uitstaplocaties en komt er een einde aan deze prachtige reis langs de Oostenrijkse Donau.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.125,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels Zuid-Duitsland
 • 7 overnachtingen in 4* hotel Rose
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinrit Mariazell
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 169,- (3x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Rose is een eersteklas hotel in het centrum van de bedevaartplaats Maria Taferl. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een restaurant, een lounge, een bar en wellness. Daarnaast is er WiFi aanwezig en een terras met uitzicht op de Donau. In het restaurant wordt dagelijks een ontbijtbuffet en een 3-gangen keuze menu met saladebuffet geserveerd. De mooie kamers zijn zorgvuldig ingericht en voorzien van telefoon, radio, kluisje, wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.