Drielandenreis Alpen

Niet voor niets wordt deze reis de ‘Drielandenreis’ genoemd, want tijdens deze vakantie maken we kennis met Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Nauders, onze standplaats in Oostenrijk, is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van mooie excursies. We zien de natuur in haar mooiste facetten evenals prachtige vergezichten bij de bergpassen. We bezoeken onder andere Pontresina (Zw) en Merano (It) en we maken een treintocht met de beroemde Bernina Express. Nauders ligt aan de eeuwenoude handelsstraat over de Reschenpas. Het is een bergdorp op een hoogte van 1.365m in het Oberinntal. Zo mooi dat het lijkt alsof het in het landschap is geschilderd. We verblijven in het uitstekende 4* hotel Erika. Een unieke reis met alleen maar hoogtepunten, het beste van drie landen. De reis wordt uitgevoerd met een Luxury Class touringcar.

volgeboekt / op wachtlijst mogelijk

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse Drielandenreis Alpen

maandag 1 augustus t/m woensdag 10 augustus

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

ga naar het inschrijfformulier

maandag 1 augustus – heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Duitsland. Na de gebruikelijke stops komen we ’s avonds aan in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.

dinsdag 2 augustus – Alpen –  Nauders
Door de Schwäbische Alb en de Allgäu rijden we naar de Oostenrijkse grens. We komen langs Reutte en Landeck en rijden stroomopwaarts langs de Inn. Aan het einde van een prachtig dal bereiken we onze verblijfplaats Nauders waar we de komende 7 nachten verblijven.

woensdag 3 augustus – vrije ochtend en Samnaun
‘s Ochtends heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het dorpje Nauders te verkennen. ’s Middags maken we een mooie tocht naar Samnaun, het bekende belastingvrije dorpje in de bergwereld tussen Oostenrijk en Zwitserland, en alleen vanuit Oostenrijk te bereiken.

donderdag 4 augustus – Zwitserland – Bernina Express – Italië
De tocht van vandaag neemt ons mee naar drie landen: Oostenrijk, Zwitserland en Italië. We steken de grens met Zwitserland over en rijden naar Pontresina. Hier stappen we op de beroemde Bernina Express die ons naar Poschiavo brengt. Tijdens dit gedeelte van het treintraject hebben we een prachtig zicht op de imposante bergwereld. De bus wacht ons op in Poschiavo voor de terugrit door het prachtige berglandschap naar Nauders.

vrijdag 5 augustus – Graun – Merano
Via de Reschenpass, de grens tussen Oostenrijk en Italië, rijden we langs het stuwmeer bij Reschen. We zien het verzonken dorp Graun en het Vinschgau met zijn vele burchten, om uiteindelijk in Merano te arriveren. Het is één van de mooiste steden in dit gedeelte van Italië. Een stad met een rijke historie die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De Via dei Portici wordt wel beschouwd als de mooiste arcadenstraat van Europa. Dat het er zeer vruchtbaar is blijkt uit de vele boom- en wijngaarden die de streek rondom deze stad rijk is.

zaterdag 6 augustus – Voralgebergte – Silvretta Hochalpenstrasse
Vandaag gaan we naar het Voralgebergte. Eerst rijden we een mooie tocht over de Silvretta Hochalpenstrasse naar Bludenz. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en rijk ‘bebloemde’ huisjes. We rijden via St. Anton en Landeck weer terug naar Nauders.

zondag 7 augustus – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 8 augustus – Õtz – Umhausen waterval
We brengen vandaag een bezoek aan het indrukwekkende Ötztal. We stoppen in het plaatsje Ötz, gelegen aan de ruim 3000 meter hoge Aacherkogel. Het oude centrum is bezienswaardig door haar parochiekerk, winkeltjes en frescoschilderingen op de oude huizen. Via een prachtige route rijden we naar de Umhausen waterval, met een valhoogte van 159 meter de hoogste waterval van Tirol. Via een weg van trappen en aangelegde paden heeft u de mogelijkheid om deze natuurpracht van boven te bewonderen, maar dit is een pittige klim. Gelukkig is het uitzicht vanaf onder ook reuze indrukwekkend en de nevel zorgt op warme dagen voor heerlijke verkoeling.

dinsdag 9 augustus – Fluëlapas – Davos – Zuid-Duitsland
Na het ontbijt nemen we afscheid van Nauders. Er staat vandaag een mooie tocht op het programma. We rijden naar Zwitserland waar we over de Flüelapas (hoogte 2.400 m) gaan van Susch naar Davos. Deze pas reikt tot boven de boomgrens, geniet van de mooie vergezichten. Na de afdaling rijden we in noordelijke richting langs Lichtenstein en Bregenz naar Lindau aan de Bodensee. Lindau is gebouwd op het grootste eiland in de Bodensee en is door twee bruggen met het vasteland verbonden. We rijden door naar Duitsland voor het diner en de overnachting.

woensdag 10 augustus – terugreis
Na het ontbijt vervolgen we de route naar Nederland. Onderbroken door diverse stops en een afscheidsmaaltijd komen we tegen de avond aan bij de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.175,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels Zuid-Duitsland
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinrit Bernina Express
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 179,- (4x beschikbaar)
 • éénpersoonskamertoeslag in een 2p kamer € 219,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Erika ligt aan de rand van Nauders op ca. 500 meter van het centrum. Er is een receptie, lift, restaurant, bar en een terras. Tevens is er een overdekt zwembad met ligstoelen, stoombad, een rust- en een fitnessruimte. Gratis wifi in het hele hotel. De comfortabele kamers zijn voorzien van telefoon, koelkastje, kluisje (tegen betaling) en een badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.