Duitsland – Bodensee

De Bodensee en zijn directe omgeving zijn bijzonder rijk aan bezienswaardigheden, die wij graag willen laten zien tijdens deze prachtige reis. Het meer ligt op de grens van drie landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De combinatie van het prachtige meer en het glooiende heuvellandschap met tal van bezienswaardigheden maken de regio tot een van de geliefdste vakantiebestemmingen van Duitsland.

Hoogtepunten zijn zeker de middeleeuwse steden Konstanz, Stein am Rhein, het subtropisch bloemeneiland Mainau en niet te vergeten de waterval van Schaffhausen. Schaffhausen zelf heeft ook een mooi centrum met prachtige oude gebouwen, gevels, fonteinen en ook een oud kasteel op een heuvel met een schitterend uitzicht. We verblijven in het gezellige hotel Ochsen waar we uitstekend worden verzorgd.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse reis Duitsland – Bodensee

maandag 12 augustus t/m zaterdag 17 augustus

reisleider:A. (Bram) Karels

ga naar het inschrijfformulier

maandag 12 augustus – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we naar Duitsland. Onderweg maken we nog een koffiestop en aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel Ochsen.

dinsdag 13 augustus – Meersburg en Mainau
Na het ontbijt bezoeken we eerst Meersburg. Hier hebben we even tijd om te wandelen. Aansluitend rijden we om de Bodensee heen naar het subtropische bloemeneiland Mainau. Dit bekende bloemeneiland herbergt op een oppervlakte van slechts 45ha. een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. Het eiland is aangelegd door de aartshertogen van Baden en hun erfgenamen, het Zweedse Koningshuis. Het imposante barokslot dat al van verre schittert tussen de boomtoppen, werd gerestaureerd ten tijde van graaf Bernadotte en dateert nog uit de tijd van de ridders van de Duitse orde, aan wie het eiland vanaf de 13e eeuw bijna 500 jaar lang toebehoorde.

woensdag 14 augustus – Wangen en Oberstdorf
We bezoeken vandaag eerst het pittoreske middeleeuwse stadje Wangen. Torens, hekken, mooie herenhuizen en kleurrijke huizen sieren de oude stad. Op woensdagochtend is er een traditionele markt. U kunt hier heerlijk rondwandelen door de schilderachtige smalle straatjes met vele winkeltjes en terrasjes. Vervolgens rijden we naar Oberstdorf, gelegen op 815 meter hoogte en vlakbij de Oostenrijkse grens. Het ligt tussen de steile rotswanden, hoge bergen en groene bergweides. Het centrum is grotendeels autovrij zodat we in alle rust door de gezellige straatjes kunnen wandelen. We rijden via de 1.180 meter hoge Oberjochpas weer terug naar ons hotel.

donderdag 15 augustus – Lindau en Konstanz
Na het ontbijt gaan we naar Lindau, uniek gelegen in de heldere Bodensee. Het oude centrum ligt op een ca. 70 ha. groot eiland en het lijkt of hier de tijd heeft stilgestaan. De talrijke barokke kerken en historische huizen getuigen van de grote welvaart van deze stad in vroegere tijden. Aansluitend maken we een boottocht. We rijden via Zwitserland naar de stad Konstanz waar we even genieten van wat vrije tijd. Met de veerboot gaan we naar Meersburg, waarna we terug rijden naar ons hotel.

vrijdag 16 augustus – waterval Schaffhausen
Wederom een mooie dag. We rijden via Zwitserland naar de waterval van Schaffhausen. Dit is de grootste waterval van Europa en is gelegen in de Rijn. De Rheinfall is 150 meter breed en 23 meter hoog en is een spectaculair verschijnsel. We varen met een boot naar de waterval. We rijden verder naar Stein am Rhein, een vrolijk en charmant stadje, gelegen waar de Rijn uit de Bodensee stroomt. De Abdij van St. Georgen is één van de best bewaarde middeleeuwse benedictijner kloostercomplexen. Boven de stad troont het kasteel Hohenklingen uit 1225 dat de woelige geschiedenis van Stein am Rhein doet herleven. Hierna rijden we weer terug naar ons hotel.

zaterdag 17 augustus – terugreis
We verlaten de mooie omgeving van de Bodensee en gaan weer terug naar Nederland. In Nederland genieten we nog van een heerlijk afscheidsdiner, waarna we huiswaarts keren.

deelnameprijs
deze bedraagt € 699,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak heenreis
  • verzorging op basis van halfpension
  • 5 overnachtingen in hotel Ochsen, Kißlegg
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

  • eenpersoonskamertoeslag € 95,- (5 beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Hotel Ochsen ligt in het centrum van Kißlegg en is een gezellig hotel met een mooi terras. Het hotel beschikt o.a. over een receptie, lounge, bar, restaurant en vanaf het voorjaar van 2019 over een geheel nieuw wellnesscenter. De keurig ingerichte kamer beschikt o.a. over een telefoon, minibar, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam –  Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.