Duitsland – de Harz

Ga mee met deze schitterende reis naar het unieke gebied de Harz. Het gebied is rijk aan grote stuwmeren, uitgestrekte natuurgebieden met mooie wandelroutes en leuke stadjes. Het beschikt daarnaast over een grote rijkdom aan plant- en diersoorten. In het verleden was er veel mijnbouw maar nu zijn de mijnen gesloten en leeft het gebied vooral van het toerisme. De Brocken is met zijn 1141 meter de hoogste berg van de Harz. Tijdens deze reis laten wij u de schitterende natuur zien maar bezoeken we ook boeiende stadjes. Kortom een reis vol afwisseling.

Reisinformatie

6-daagse reis Duitsland – de Harz

maandag 13 mei t/m zaterdag 18 mei

reisleider:L. (Lambert) Kisteman

ga naar het inschrijfformulier

maandag 13 mei – heenreis – natuurroute
Vanaf diverse opstapplaatsen vertrekken we voor de 5-daagse reis naar Meisdorf in de Harz. Onderweg genieten we van een heerlijke kopje koffie met gebak of een broodje bij hotel / restaurant De Grote Zwaan in De Lutte.
Vervolgens gaan we de grens over en rijden we over de Duitse snelwegen naar de Harz. De chauffeur zal ons op de eerste dag reeds kennis laten maken met de schitterende natuur van Duitsland en zal niet alleen over de snelwegen rijden, maar ook zeker een mooie route kiezen, zodat we alvast kennis maken met het mooie omgeving.
Aan het einde van de middag komen we aan bij Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf in Meisdorf. Bij het hotel checken we in en kunnen we de kamers in gebruik nemen. We dineren elke avond in dit hotel.

dinsdag 14 mei – Eisleben
De dag begint met een heerlijk ontbijt en vervolgens vertrekken we naar Eisleben. Eisleben bestaat al meer dan 1.000 jaar en is de stad waar Maarten Luther geboren en gestorven is. In 1946 heeft de stad de toevoeging Lutherstadt gekregen om de belangrijke Duitse reformator te eren. Sinds 1996 zijn de belangrijke plekken in de stad tot werelderfgoed van UNESCO verheven. Tot de gedenkplaatsen van Luther behoren onder andere zijn geboorte- en sterfhuis, de Sint Petrus en Pauluskerk, de Sint Andreaskerk en het standbeeld van Luther op de markt.
Onder leiding van een lokale Engels- of Duitssprekende gids maken we een wandeling door deze stad. Vervolgens hebben we nog gelegenheid om Eisleben op eigen gelegenheid te bekijken. Via een mooie route keren we terug naar het hotel.

woensdag 15 mei – Quedlinburg en Rübelander druipsteengrotten
Quedlinburg is één van de mooiste plaatsjes in de Harz en dit plaatsje staat voor vandaag op het programma. In het centrum van deze oude stad wanen we ons in de middeleeuwen. We zien de geschiedenis van deze stad in de vele Romaanse gebouwen, de vakwerkhuizen en de villa’s. Op de markt zien we het prachtige Rathaus. Maar ook het Schlossmuseum en het Klopstockhaus zijn zeker een bezoek waard.
’s Middags vertrekken we naar het door rotswanden omgeven plaatsje Rübeland, bekend om de prachtige druipsteengrotten. In de grotten zien we stalactieten en stalagmieten, een kristalkamer en een grottenmeer.

donderdag 16 mei – Wernigerode – Brocken
Na het ontbijt vertrekken we naar Wernigerode. In deze populaire stad met een historisch centrum zien we kleurrijke vakwerkhuizen, het stadhuis op de markt, het scheve huis, het oudste huis en het kleinste huis. Vanaf Wernigerode rijden we per historische trein naar de 1141 meter hoge Brocken. Een tocht met deze trein is een ware belevenis. En eenmaal boven aangekomen hebben we een schitterend uitzicht over de gehele Harz. Vanaf Brocken gaan we per touringcar terug naar het hotel.

vrijdag 17 mei – Andreasberg – Stolberg
In het gezellige stadje St. Andreasberg herinnert nog veel aan de mijnbouw. We bezoeken de oude zilvermijn in het mijnwerkersmuseum Grube Samson. Deze mijn heeft geen elektriciteit, stoommachines of dieselmotoren, alle noodzakelijke energie werd geleverd zoals dat in de 18e eeuw gebeurde. U kunt de lunch gebruiken in het hotel. In de middag brengen we een bezoek aan het stadje Stolberg, ook wel de Parel van de Zuidelijke Harz genoemd. In het gesloten centrum met bijna 400 vakwerkhuizen is de sfeer van de middeleeuwen nog duidelijk voelbaar. Daarnaast geniet Stolberg bekendheid als geboorteplaats van Juliana van Stolberg en als kuuroord.

zaterdag 18 mei – Goslar – thuisreis
De laatste dag van ons verblijf is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om de koffers in de gereedstaande touringcar te plaatsen en afscheid te nemen van ons hotel.
Vanaf Meisdorf rijden we naar Goslar. Goslar is een voormalige Hanzestad met tal van historische bezienswaardigheden zoals de Marktplatz met een 13e eeuwse fontein, het gotische stadhuis en de Kaiserplatz met het Kaiserpfalz. Vanaf Goslar rijden we verder naar Nederland waar we bij hotel/restaurant De Grote Zwaan in De Lutte van een afscheidsdiner genieten voordat de servicelijnen ons huiswaarts brengen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 779,-
vroegboekkorting € 70,-
indien u boekt voor 1 maart

bij de prijs inbegrepen

  • Comfort Class touringcar
  • koffie met gebak/broodje op de heenweg
  • 5 overnachtingen in 3* hotel Van der Valk
  • verzorging op basis van halfpension
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

  • verzekeringen
  • 1p kamertoeslag € 129,- (8x 1p beschikbaar)
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur

hotel
Voor uw verblijf in hebben wij Van der Valk Parkhotel Schloss Meisdorf*** geselecteerd. Parkhotel Schloss Meisdorf ligt te midden van de schilderachtige heuvels van de Harz in het dorp Meisdorf. Het hotel biedt kamers in een volledig gerestaureerd kasteel wat dateert uit 1708. Het hotel is o.a. voorzien van een receptie, open haard kamer, bar, twee restaurants, terras, een binnenzwembad en moderne ontspanningsruimtes. De kamers beschikken o.a. over een volledig ingerichte badkamer, radio, minibar en een kluisje.

opstaproute
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld – de Lutte

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.