excursiereis Auschwitz, Krakow en Berlijn

Tijdens deze 6-daagse excursievakantie brengen we een bezoek aan Polen met o.a. de oude stad Krakow met het unieke Middeleeuwse centrum. We zoeken verder het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz en de stad Wroclaw, het vroegere Breslau waar u een mengelmoes van Silezische, Tsjechische en Poolse cultuur treft. Onderweg genieten we van het glooiende landschap van het Sudetengebergte met oude dorpjes. We sluiten deze reis af met een bezoek aan de metropool Berlijn waar een gids ons laat kennismaken met de vele bezienswaardigheden zoals de Rijksdag, de Kurfürstendamm, de Alexanderplatz de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse excursiereis Auschwitz, Krakow en Berlijn

maandag 31 juli t/m zaterdag 5 augustus

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

ga naar het inschrijfformulier

maandag 31 juli – heenreis – Zagan
Via de opstapplaatsen gaan we via Hannover en Maagdenburg naar de Poolse grens voor het diner en overnachting in Szprotawa net over de Duits/Poolse grens.

dinsdag 1 augustus – Krakau
We reizen ’s morgens door naar Krakau waar we in de vroege middag aankomen. ’s Middags nog bezoeken we Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen en eeuwenlang het centrum van handel en cultuur. O.l.v. een gids maken we een wandeling door de historische binnenstad. We genieten van prachtige bouwwerken in diverse stijlen. Het middelpunt van Krakau is de Rynek Glowny met zijn prachtige lakenhallen en Mariakerk en het Wawel paleis. Deze burcht aan de rivier de Wisla is eeuwenlang de residentie geweest van vele Poolse koningen. Krakau is door de VN aangewezen als monumentale stad.

woensdag 2 augustus – Auschwitz-Birkenau – Joods diner
Vandaag bezoeken we Auschwitz/Birkenau o.l.v. een lokale gids. Auschwitz was het grootste Duitse Nazi vernietigingskamp van Europa waar meer dan 1,3 miljoen mensen een gruwelijke dood vonden. De bekende poort met de tekst “Arbeid macht frei” staat er nog steeds. In de barakken herdenken vele landen, ook Nederland, in tentoonstellingen hun slachtoffers van het kamp. ’s Avonds brengen we een bezoek aan Kazimierz de Joodse Wijk van Krakow voor een speciaal Joods diner.

donderdag  3 augustus – Wroclaw – Berlijn
Na het ontbijt vertrekken we uit Krakow richting Berlijn met onderweg bezoek aan Wroclaw, het vroegere Breslau met mooi gerestaureerde binnenstad. Daarna rijden we door naar Berlijn waar we in de namiddag aankomen.

vrijdag 4 augustus – Berlijn – stadstour – Grote Synagoge – Holocaust monument
Vandaag brengen we de hele dag door in Berlijn.  ‘s Morgens is er sightseeing met Nederlands sprekende gids. We zien o.a. de Reichstag, Brandenburger Tor, de TV-toren (368 m), het rode Raadhuis, Unter den Linden, Checkpint Charlie, het Holocaust monument en de oude Berlijnse muur. ’s Middags brengen we een bezoek aan de grote Synagoge.

zaterdag 5 augustus
Vertrek na het ontbijt uit Berlijn en via de Autobahnen terug naar Nederland. Afscheidsdiner of afscheidslunch. Om ca. 16.00 rijden we Nederland binnen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 839,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 6 overnachtingen in 4* hotel
 • 1 overnachtingshotel heenreis in 4* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • diner in Joodse wijk Kazimierz
 • Nederlands sprekende gidsen Krakow en Berlijn
 • Nederlands of Duits sprekende gids in Auschwitz
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • warme afscheidslunch terugreis / of afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p kamers € 149,- (8 beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
1 nacht  Palace Wiechliche in Szprotawa
2 nachten hotel Fero in Krakow
2 nachten hotel Park Inn centrum Berlijn of gelijkwaardig

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld – Cuijk

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.