fietsvakantie Bodensee

De Bodensee is een prachtig fietsgebied met meer dan 270 kilometer aan goed onderhouden fietspaden.

Al jaren komen hier fietsliefhebbers om te genieten van de prachtige vergezichten en het diepblauwe water. De combinatie van het grootste meer van Duitsland en de leuke, interessante stadjes en bezienswaardigheden maken dit een heerlijke fietsvakantie.

fietsbegeleider
Op deze reis is, behalve een reisleider van Burgtours, ook een fietsbegeleider aanwezig die u bij pech weer op weg helpt en ook de routes mee fietst. Maar u fietst in uw eigen tempo de route en bepaalt zelf waar u stopt en wat u onderweg wilt bekijken. Bij elke tocht rijdt de begeleider als laatste ‘man’ achteraan de groep. Mocht u onderweg onverhoopt met pech komen te staan, dan kan de begeleider u weer op weg helpen.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
6-daagse fietsvakantie Bodensee

maandag 29 juli t/m zaterdag 3 augustus

reisleider:H. (Henk) Klop

ga naar het inschrijfformulier

maandag 29 juli – heenreis
Vanaf de afgesproken opstapplaatsen vertrekken we voor onze 6-daagse fietsreis naar Duitsland. Met onderweg diverse stops. Voor het diner komen we aan bij ons hotel in Ochsen.

dinsdag 30 juli – Uhldingen – Friedrichshafen
Na het ontbijt rijden we richting de Bodensee naar de plaats Uhldingen. Hier kunnen we eerst de bijzondere paalwoningen in de haven bekijken. Daarna fietsen we naar de plaats Meersburg; een gezellig, middeleeuws stadje met vakwerkhuizen. Bekijk hier de prachtige oude burcht en de leuke kronkelende steegjes. De fraaie ligging hoog boven de Bodensee is zeer indrukwekkend. We fietsen verder langs de Bodensee, met steeds een prachtig uitzicht op de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, naar Friedrichshafen.  In Friedrichshafen is op de promenade altijd wat te zien of te doen. Aan het einde van de pier staat een uitkijktoren die bij mooi weer een geweldig uitzicht over de Bodensee biedt. Vervolgens fietsen we verder langs het water naar Kressbronn waar de bus weer op  ons staat te wachten (ca. 40 km).

woensdag 31 juli – Kißlegg – Wangen – Kressbronn
Vanuit het hotel volgen we een route naar de Bodensee via de bewegwijzering Donau/Bodensee Radweg. Wij raden u aan een stop te maken in het pittoreske plaatsje Wangen, hier staan leuke  kleurrijke huizen. Vanaf hier fietsen  we naar Kressbronn aan de Bodensee. Een heerlijke plaats met een fantastisch uitzicht over het meer en de Zwitserse bergen. De bus brengt ons weer terug naar het hotel (ca. 37 km).

donderdag 1 augustus – Unteruhldingen – Mainau – Romanshorn
We rijden naar Unteruhldingen waar de fietsen worden uitgeladen. De eerste etappe gaat naar Meersburg, waar we de veerpont naar Konstanz nemen (inbegrepen). Vanuit Konstanz fietsen we naar het prachtige bloemeneiland Mainau. Een bezoek aan dit subtropisch bloemen- en plantenparadijs is absoluut de moeite waard (entree ca. € 23,- p.p., niet inbegrepen). Ieder seizoen is hier een belevenis en in ieder deel van het park zult u versteld staan van de veelzijdige bloemenpracht en de indrukwekkende uitzichten. Na dit bezoek fietsen we naar het Zwitserse Romanshorn, waarbij we onderweg de douane passeren. Via kleine dorpjes en langs de Bodensee bereiken we Romanshorn waar de fietsbus ons staat op te wachten (ca. 47 km).

vrijdag 2 augustus – Bregenz – Romanshorn
We gaan de grens over naar Oostenrijk en starten onze route in Bregenz. Echte avonturiers kunnen met de kabelbaan naar de 1064 meter hoge berg Pfänder (inbegrepen). Geniet van het mooie uitzicht op het meer en op zowel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland want de top bevindt zich op bijna 700 meter boven de Bodensee. Als u met de kabelbaan weer naar beneden gaat heeft u nog even tijd om Bregenz te verkennen. Hier bevindt een historisch centrum, veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind. Op ons gemak fietsen we verder, deels langs het meer en passeren de grens met Zwitserland. Uiteindelijk is de eindbestemming vandaag Romanshorn (ca. 47 km).

zaterdag 3 augustus – terugreis
We nemen afscheid van ons hotel. Na onderweg nog te hebben genoten van een warme afscheidslunch arriveren we weer in Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 999,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • fietsbegeleider
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 5 overnachtingen in 3* hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • warme afscheidslunch terugreis
 • vervoer van uw eigen fiets of een door uzelf gehuurde fiets

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1p kamer € 159,- (2 beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
We verblijven 5 nachten in het 3*+ hotel Ochsen in Kißlegg. Hotel Ochsen ligt in het centrum van Kißlegg, achter het hotel ligt een park. De kamers zijn voorzien van telefoon, minibar, Wi-Fi en een badkamer met bad of douche en toilet en föhn. De kamers zijn verdeeld over 3 gebouwen.

De kamers kunnen zich dus in een dependance bevinden.

opstapplaatsen
Zwolle – Barneveld – Ochten – Cuijk (vd Valk hotel)

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.