fietsvakantie Bodensee

Tijdens deze vakantie fietsen we dit prachtige meer helemaal rond en we komen daarbij in drie landen (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). Afwisselende routes waarbij natuur, gezellige stadjes, dorpjes en bezienswaardigheden elkaar opvolgen. Mogelijk bezoekt u ook het subtropische bloemeneiland Mainau. Deze voornamelijk vlakke en goed bewegwijzerde route is een echte aanrader voor liefhebbers van prachtige uitzichten over het water en de bergen. We fietsen door een overwegen vlak tot licht glooiend landschap.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse fietsvakantie Bodensee

maandag 24 juni t/m woensdag 3 juli

reisleider:A. (Bram) Karels

ga naar het inschrijfformulier

maandag 24 juni – heenreis
Met de fietsbus rijden we rustig over de Autobahnen naar Singen. Een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen ten westen van de Hegau, een landstreek die door vulkanisme is gevormd. De berg Hohentwiel is zo een vroegere vulkaankegel.

dinsdag 25 juni – Langenargen – Uberlingen  46 km
Voor de eerste fietsdag stappen we op bij Langenargen, met z’n gezellige promenade en levendige jachthaven. Langenargen beschikt over de langste promenade van de Bodensee. De vele kleurrijke bloemen en de vele terrasjes maken van deze promenade een ware attractie. Via het wijnstadje Hagnau, met de wijngaarden waar zowel witte als rode wijn wordt verbouwd, fietsen we naar Meersburg, één van de mooiste stadjes aan de Bodensee. Hier begint het smalste gedeelte van de Bodensee. In het stadje staat het oudst nog bewoonde kasteel van Duitsland, met een wapenverzameling uit de Middeleeuwen. Verder is in Meersburg de oude stadspoort en het oude stadsgedeelte met vakwerkhuizen te bezichtigen. Bij Uberlingen staat de fietsbus weer klaar.

woensdag 26 juni – Mainau – Radolfzell – Singen  42/52 km
Vandaag is er de mogelijkheid om het prachtige bloemeneiland Mainau te bezoeken waar de grootvader van Karel de Grote in 724 een klooster stichtte. Monniken maakten van het eiland een groenten- en fruiteiland, pas later kreeg het zijn huidige fleurige bestemming (entree Mainau ca. € 10,- p.p. excl.). Mainau wordt geroemd over haar prachtige natuur en haast mediterraan klimaat. Ook de vlindertuin, het barokke slot en de kerk zijn de moeite waard om te bezoeken. In Radolfzell kunnen we in de fietsbus stappen, maar misschien wilt u wel doorfietsen naar het hotel.

donderdag 27 juni – Singen – Konstanz  59 km
Na het ontbijt gaat het op de fiets naar het historische Stein am Rhein (Zwitserland).  Een vrolijk en charmant stadje met rijk beschilderde huizen en gezellige marktpleinen voor prachtige fotoherinneringen. De Bodensee gaat hier over in de Rijn.

vrijdag 28 juni – Konstanz – Rheineck  45 km
Langs de Bodensee fietsen we Romanshorn in, de grootste Bodenseehaven met veel gezellige terrasjes! Romanshorn was eeuwenlang een buitenpost van de Abdij Sankt Gallen. Met de bouw van de spoorweg en de haven, midden 19e eeuw, ontwikkelde de plaats zich van vissersdorp tot belangrijke haven. Met de fietsbus rijden we vervolgens naar het hotel in het Oostenrijkse Feldkirch.

zaterdag 29 juni – Maienfeld – Feldkirch   53 km
Vandaag gaan we even weg van de Bodensee. Tussen hoge bergen fietsen we langs de Rijn naar het romantische Werdenberg. Ook bekend door de burcht, de klokkentoren en het paleis van kasteel Werdenberg. Verder gaan we langs de Ill terug naar het hotel in Feldkirch.

zondag 30 juni – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 1 juli – Feldkirch – Bregenz  52 km
We fietsen langs de ILL en Rijn terug naar de Bodensee. Wanneer we de grens oversteken, zijn we al dicht bij Bregenz, beroemd door z’n Altstadt. De Kelten waren de oorspronkelijke bewoners van Bregenz, tot de Romeinse keizer Tiberius de stad veroverde en er de thuishaven van de Romeinse Bodenmeervloot vestigde. Komt u de stad binnen via de sfeervolle Bodensee-promenade dan zal dit prachtige beeld nog lang op het netvlies blijven hangen.

dinsdag 2 juli – Bregenz – Langenargen  30 km
Lindau is een juweel van een stad, geheel omgeven door de Bodensee. Aan de romantische haven vergeet u even de tijd. De ligging is werkelijk uniek, middenin een helder meer en een zachtgroene omgeving. De historische binnenstad ligt op een eiland in de Bodensee, bereikbaar door een dam en een  brug. Hier zien we historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen. In Langenargen eindigt deze fietsvakantie. In de loop van de middag vertrekken we naar ons hotel in de omgeving van Stuttgart.

woensdag 3 juli – terugreis
Uitgeslapen en met veel herinneringen reizen we ontspannen terug naar Nederland waar deze reis wordt afgesloten met een smakelijk afscheidsdiner in Cuijk.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.195,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • zondag volpension
 • zondag koffie met gebak
 • fietsroutes/fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidsdiner (van der Valk Cuijk) met 1 drankje

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 195,- ( 5x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

fietsplan
U kunt de eigen fietsen meenemen. Een speciale trailer die aan de bus gekoppeld wordt neemt de fietsen gratis mee. Het is ook mogelijk om een huurfiets te reserveren. De huurprijs voor een recreatieve fiets bedraagt € 149,00 en voor een e-bike € 199,00.

hotels

 • 4 nachten in 4* Best Western hotel Lamm in Singen
 • 4 nachten in 4* hotel Montfort in Feldkirch
 • 1 nacht in 3*Best Western hotel Plaza in Ditzingen

opstapplaatsen
In verband met het laden van fietsen is de opstaproute beperkt tot 4 opstapplaatsen. Dit zijn:

 • Goes
 • Alblasserdam
 • Barneveld
 • Van der Valk Cuijk
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.