fietsvakantie langs de Moezel, Sûre, Saar en Ruwer

Kronkelend tussen steile hellingen en uitgestrekte wijngaarden met lieflijke dorpjes en mooie steden zoeken de Saar, Sûre en Moezel hun weg naar het Rijndal. Omdat we de loop van de rivieren stroomafwaarts volgen, is het onbezorgd fietsen over de uitstekend bewegwijzerde routes. Van de eerste tot en met de laatste reisdag fietsen we door schitterende natuur en komen we door dorpjes waarvan het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Tijdens deze fietsvakantie hebben we alle tijd voor een extra rondje en een gezellig terras aan het water. De Moezel, Sûre, Saar en Ruwer: aanrader voor fietsliefhebbers.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse fietsvakantie langs de Moezel, Sûre, Saar en Ruwer

maandag 11 september t/m vrijdag 15 september

reisleider:B. (Bert) Stam

ga naar het inschrijfformulier

maandag 11 september – Echternach – Wasserliesch – 30 km
Halverwege de middag bereikt de fietsbus het bekende Echternach in Luxemburg. Hier stappen we op om langs de Sûre te fietsen. Bij Moersdorf gaan we via een indrukwekkende houten brug naar de Duitse oever. Via Wasserbillig fietsen we zo naar ons hotel in Wasserliesch.

dinsdag 12 september – Merzig – Wasserliesch – 50 km
Vanaf Merzig maken we de eerste fietskilometers langs de Saar. In Mettlach kunt u op eigen gelegenheid de beroemde fabriek van Villeroy & Boch bezoeken. Verder gaat het door het bijzondere erosiedal met de bekende Mettlacher Saarbocht. Daar waar de Saar en Moezel samenvloeien, ligt Konz. U kunt hier in de fietsbus stappen of nog extra 15 km fietsen naar het hotel.

woensdag 13 september – Remich/Nittel – Trier – 42/50 km
Vanaf Nennig, tegenover het Luxemburgse Remich, fietsen we naar de oude Romeinse keizerstad Trier. Een sfeervolle stad met veel monumenten waaronder de Porta Nigra en het Amphitheater. Ook kunt u er voor kiezen om ’s morgens direct vanaf het hotel via de Luxemburgse kant van de Moezel naar Trier te fietsen, terug op de fiets of met de bus.

donderdag 14 september – Hermerskeil – Wasserliesch – Ruwer –  50 km
Met de fietsbus rijden we naar Hermeskeil om te gaan fietsen langs de Ruwer. Waar eens locomotieven dampten, fietsen we over de Ruwer-Hochwald-Radweg richting Trier over het voormalige spoorwegtracé, steeds langs de Ruwer tot waar de rivier in de Moezel stroomt. Het is nu nog maar enkele km’s tot aan uw hotel.

vrijdag 15 september – Wasserliesch – Trier – Mehring – 30 km
Wijngaarden en weinlokalen begeleiden onze fietsroute langs de Moezel. Fietsend langs karakteristieke wijndorpen bereiken we het historische dorpje Mehring met de karakteristieke Moselturm. Hier staat de fietsbus klaar voor de terugreis naar Nederland

fietsroute
U fietst overwegend langs prachtige rivierdalen over fietspaden.

deelnameprijs
deze bedraagt € 659,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • fietsroutes / fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 95,- (7x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • huur recreatieve fiets € 75,-
 • huur e-bike € 125,-

hotel
We verblijven 4 nachten in het 3* Albachmühle hotel in een prachtig natuurpark dichtbij de Moezel. Hier is het heerlijk uitrusten na een dagje fietsen. De kamers zijn deels per lift bereikbaar. Alle kamers zijn gerenoveerd en beschikken over bad of douche en toilet. Er is een gezellig restaurant en een heerlijk terras.

opstapplaatsen
Alblasserdam – Ochten – Cuijk – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.