Tirol en Salzburg – fietsen tussen de Alpentoppen

Fietsen door Oostenrijk is elke dag genieten van hoogtepunten. Van Europa’s hoogste waterval bij Krimml tot onderaan de Grossglockner. We fietsen langs de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Tauern, langs rivieren en gezellige dorpjes. Ook Zell am See ligt op uw route. In Tirol fietsen we langs de rivier de Inn en door het idyllische Zillertal. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie tussen de bergen.

Reisinformatie

10-daagse reis Tirol en Salzburg – fietsen tussen de Alpentoppen

woensdag 7 juli t/m vrijdag 16 juli

reisleider:A. (Bram) Karels

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 7 juli – heenreis
Via de opstapplaatsen rijdt de fietsbus, onderbroken door pauzes naar het overnachtingshotel in Pfahldorf, Zuid-Duitsland.

donderdag 8 juli – Lofer – Maishofen – 40 km
Met de fietsbus rijden we naar het gezellig Lofer, hier stappen we op de fiets voor de eerste fietskilometers. Via de dorpjes St. Martin en Weisbach fietsen we naar ons hotel In Maishofen, waar we de komende 4 nachten verblijven.

vrijdag 9 juli – Krimml – Kaprun – 57 km
Bij de Krimmler Watervallen begint de fietsroute. Ongetwijfeld zullen er eerst mooie foto’s worden gemaakt, voordat we op de fiets stappen om stroomafwaarts langs de Salzach te fietsen. We genieten van het prachtige berglandschap van het nationaalpark ‘De Hohe Tauern’. In Kaprun eindigt de fietsroute. In Kaprun kunt u nog genieten van de bloeiende natuur en de schitterende meren. De fietsbus staat voor u klaar in Kaprun. Als u meer kilometers wilt maken, kunt u op eigen gelegenheid via Zell am See naar het hotel fietsen. 

zaterdag 10 juli – rondom Zell am See – 30 km
Vandaag een rustige dag. Vanuit het hotel fietsen we rondom het meer. Hierbij heeft u de mogelijkheid om het plaatsje Zell am See te bezoeken. Deze gezellige plaats dank zijn naam aan de ligging aan een groot meer, de Zeller See.

zondag 11 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 12 juli – Kufstein – Fügen –  52 km
Vanmorgen vertrekken we uit Maishofen voor een korte ochtendrit naar Kufstein. In Kufstein stappen we weer op de fiets. We fietsen naar het kleine glasblazersstadje Rattenberg met zijn kleurige gevels en daarna door naar ons tweede hotel in Fügen, waar we de komende 3 nachten verblijven.

dinsdag 13 juli – rondrit Zillertal – 25/55 km
Deze fietstocht kunt u net zo lang of kort maken als u wilt. Tip: Rij eventueel terug met het nostalgische treintje, de Zillertalbahn. Deze stopt op diverse plaatsen (niet bij de prijs inbegrepen).

woensdag 14 juli – Fügen – Hall – 55 km
Vandaag gaan we op de fiets door het Inntal. In Wattens kunt u (op eigen gelegenheid) even linksaf naar de beroemde Swarovski kristalfabriek. We eindigen de fietsroute in het eeuwenoude, schilderachtige Hall, een bijzonder hoogtepunt.

donderdag 15 juli – Kufstein – Raubling – 40 km
In Kufstein start de laatste fietsetappe langs de Inn op weg naar het overnachtinghotel. We passeren de Duits-Oostenrijkse grens bij Kufstein en fietsen langs de Inn naar Raubling terwijl we het berglandschap achter ons laten. In Raubling stappen we op de bus naar het overnachtingshotel in Pfahldorf.

vrijdag 16 juli – terugreis
Met enkele pauzes onderweg rijden we terug terug naar Nederland waar de reis wordt afgesloten met een smakelijk afscheidsdiner voor we naar de uitstapplaatsen worden gebracht.

fietsroute
We fietsen overwegend door prachtige dalen over fietspaden en rustige wegen, met af en toe een stevige klim.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.215,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • zondag volpension
 • zondag koffie met gebak
 • fietsroutes / fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidsdiner (van der Valk Cuijk)

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 125,- ( 5x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • huur recreatieve fiets € 150,-
 • huur e-bike € 200,-

hotels
hotel 4* Geyer in Pfahldorf (overnachtingshotel heen- en terugreis)
hotel 4* hotel Viktoria in Maishofen
hotel 4* Bruno in Fügen

opstapplaatsen
Goes – Alblasserdam – Barneveld – Cuijk
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.