Tirol en Salzburg – fietsen tussen de Alpentoppen

Fietsen door Oostenrijk is elke dag genieten van hoogtepunten. Van Europa’s hoogste waterval bij Krimml tot onderaan de Grossglockner. We fietsen langs de met sneeuw bedekte toppen van de Hoge Tauern, langs rivieren en gezellige dorpjes. Ook Zell am See ligt op uw route. In Tirol fietsen we langs de rivier de Inn en door het idyllische Zillertal. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie tussen de bergen.

Reisinformatie

10-daagse reis Tirol en Salzburg – fietsen tussen de Alpentoppen

dinsdag 5 juli t/m donderdag 14 juli

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 5 juli – heenreis
Via de opstapplaatsen rijdt de fietsbus, onderbroken door pauzes naar het overnachtingshotel in Pfahldorf, Zuid-Duitsland.

woensdag 6 juli – Rosenheim – Kufstein – 40 km
Met de fietsbus rijden we naar het Beierse Rosenheim, hier stappen we op de fiets voor de eerste fietskilometers. Heerlijk ontspannen langs de Inn, waarbij u de Duits-Oostenrijkse grens passeert. In het bekende Kufstein eindigt de eerste fietsdag. Met de fietsbus wordt u naar het hotel in Fügen gebracht.

donderdag 7 juli – Fügen – Innsbruck 65 km / of Wattens-Hall Innsbruck 25 km
Vandaag fietsen we door het Inn dal. In Wattens kunt u de beroemde Swarovski fabrieken bezoeken. In het fraaie centrum van Innsbruck is het gezellig druk bij het ‘Gouden Dak. Met de fietsbus rijden we naar Fügen.

vrijdag 8 juli – rondrit Zillertal – 25/55 km
Deze fietstocht kunt u net zo lang of kort maken als u wilt. Tip: Rij eventueel terug met het nostalgische treintje, de Zillertalbahn. Deze stopt op diverse plaatsen (niet bij de prijs inbegrepen).

zaterdag 9 juli – Kufstein – Fügen
Vanmorgen stappen we weer bij het hotel op de fiets. We fietsen naar het kleine glasblazersstadje Rattenberg met zijn kleurige gevels en daarna door naar Kufstein waar de fietsbus ons opwacht. Vandaar worden we naar ons tweede hotel in Maishofen gebracht.

zondag 10 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 11 juli – Krimml – Kaprun – 57 km
Bij de Krimmler Watervallen begint de fietsroute. Ongetwijfeld zullen er eerst mooie foto’s worden gemaakt, voordat we op de fiets stappen om stroomafwaarts langs de Salzach te fietsen. We genieten van het prachtige berglandschap van het nationaalpark ‘De Hohe Tauern’. In Kaprun eindigt de fietsroute. In Kaprun kunt u nog genieten van de bloeiende natuur en de schitterende meren. De fietsbus staat voor u klaar in Kaprun. Als u meer kilometers wilt maken, kunt u op eigen gelegenheid via Zell am See naar het hotel fietsen. 

dinsdag 12 juli – rondom Zell am See – 30 km
Vandaag een rustige dag. Vanuit het hotel fietsen we rondom het meer. Hierbij heeft u de mogelijkheid om het plaatsje Zell am See te bezoeken. Deze gezellige plaats dank zijn naam aan de ligging aan een groot meer, de Zeller See.

woensdag 13 juli – Maishofen – Lofer –  52 km
Vanuit het hotel stappen we op de fiets en rijden via de dorpjes Weissbach en St. Martin naar het gezellige Lofer. Daarna gaan we met de fietsbus naar het overnachtingshotel.

donderdag 14 juli – terugreis
Met enkele pauzes onderweg rijden we terug naar Nederland waar de reis wordt afgesloten met een smakelijk afscheidsdiner voor we naar de uitstapplaatsen worden gebracht.

fietsroute
We fietsen overwegend door prachtige dalen over fietspaden en rustige wegen, met af en toe een stevige klim.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.195,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • zondag volpension
 • zondag koffie met gebak
 • fietsroutes / fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidsdiner (van der Valk Cuijk)

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 125,- ( 5x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • huur recreatieve fiets € 150,-
 • huur e-bike € 200,-

hotels
hotel 4* Geyer in Pfahldorf (overnachtingshotel heen- en terugreis)
hotel 4* hotel Viktoria in Maishofen
hotel 4* Bruno in Fügen

opstapplaatsen
Alblasserdam – Ochten – Cuijk
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.