Genieten in het Zwitserse Graubünden, Davos

U reist in stijl per luxury class touringcar naar Graubünden: een indrukwekkend berggebied met hoge toppen, 150 dalen en 600 meren. Een boeiende streek voor een boeiende reis, waarin van alles opgenomen is: natuur, cultuur en bijzondere treintrajecten waar Zwitserland om bekend staat, de Bernina Express en de Arosa Express. Met een mooi 4* hotel in Davos met binnenzwembad, en kamers met balkon.

Reisinformatie

10-daagse reis Genieten in het Zwitserse Graubünden, Davos

maandag 24 juni t/m woensdag 3 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

maandag 24 juni – heenreis
Na een kopje koffie/thee beginnen we aan onze reis richting Zwitserland. Onderbroken door enkele stops rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

dinsdag 25 juni – Zürich – Davos
Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Davos. We maken een stop in Zürich, de grootste stad van Zwitserland. De stad is gelegen aan het meer van Zürich en ligt ingeklemd tussen de Uetliberg en de Zürichberg . Bij mooi weer zijn vanuit de stad de Alpen duidelijk zichtbaar. De reis gaat verder langs het idyllische meer van Zürich, een groene long temidden van een spectaculair landschap.

woensdag 26 juni – vrije dag
Vandaag staat er geen excursie op het programma, zodat u op uw gemak Davos en de omgeving kunt verkennen. Ook een indrukwekkende tocht met de kabelbaan naar de Jacobshorn op 2590 meter hoogte is een mogelijkheid. Boven in het restaurant is het genieten onder het genot van een drankje van de mooiste bergpanorama’s.

donderdag 27 juni – Chur – Arosa Express
We rijden naar het station van Chur om daar met de Arosa Express door een prachtig landschap naar Arosa te boemelen. Over een afstand van 26 km klimmen we 1000 meter. De tocht begint met een traject door Chur, maar al snel verandert de rode trein in een Bergbahn. In Arosa heeft is er gelegenheid om rond te wandelen en koffie te drinken. We reizen met dezelfde trein terug naar Chur en aansluitend is gelegenheid om rond te kijken in de oudste stad van Zwitserland. In het autovrije centrum ziet u de historische identiteit van de stad, maar ondanks de oude elementen kunt u er naar hartenlust winkelen of genieten van de regionale lekkernij Capuns.

vrijdag 28 juni – boottocht Walensee
De Walensee, een schilderachtig meer dat door de Zwitserse Alpen slingert. Vanaf Weesen varen we naar Unterterzen. Hier zal de chauffeur op ons wachten en rijden we gezamenlijk door naar Walenstadt. Hier heeft u vrije tijd en zo halverwege de middag rijden we terug naar ons hotel in Davos.

zaterdag 29 juni – Thusis – Mala kloof – Zills
Een mooie dag staat ons te wachten. We rijden naar Thusis, waar de rivier de Albula in de Achter-Rijn stroomt. Ook bezoeken we de Via Mala-kloof, waar de Rijn zich een weg doorheen baant. De steile rotswanden steken 300 meter boven het brullende water van de Rijn. Het is moeilijk voor te stellen dat vanaf de 15e-eeuw handelaren, vee en transporteurs zich een weg baanden door deze kloof. Geen wonder dat Via Mala zich vertaalt als de slechte weg. Hierna rijden we nog een mooie route en vol indrukken keren we terug naar Davos.

zondag 30 juni – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 1 juli – Bernina Express – St. Moritz
Een dag met een gouden randje. We rijden via de Fluela- en Berninapas naar Poschiavo, waar een georganiseerde lunch voor ons klaar zal staan, voordat we aan boord gaan van de beroemde Bernina Express trein. Een indrukwekkende treintocht van 145 km met de talloze bruggen, viaducten en tunnels. De Bernina Albularoute staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na aankomst in St. Moritz is er nog tijd om rond te wandelen. De stad wordt omringd door een spectaculair berglandschap van 3000 meter hoge bergtoppen.

dinsdag 2 juli – Vaduz – Lindau – Midden-Duitsland
Tijd om afscheid te nemen van Davos en aan de terugreis te beginnen. We rijden voor een koffiestop naar de hoofdstad van Liechtenstein, Vaduz. Vervolgens gaat de reis verder richting Lindau aan de Bodensee. Met historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen in het oude centrum van Lindau dat op een eiland ligt. Op de oeverpromenade zijn talrijke terrasjes met uitzicht op het meer. ’s Middags reizen we verder naar ons overnachtingshotel in Midden-Duitsland.

woensdag 3 juli – Nederland
We rijden vandaag terug naar Nederland, waar u nog het afscheidsdiner krijgt aangeboden. Hierna rijden we de plaatsen weer langs waar u opgestapt bent.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.199,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • lunch op maandag 1 juli
 • 2 overnachtingshotels
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • genoemde treintochten / boottocht
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 249,- (6 x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het Mountain Plaza hotel is gelegen op loopafstand van het centrum van Davos. Het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge, bar, restaurant en binnenzwembad. Gratis wifi in het hele hotel. De kamers zijn voorzien van telefoon, kluisje, balkon en badkamer met föhn, bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.