Gummersbach in herfstkleuren – Oranjeroute

Heerlijk genieten tijdens deze prachtige herfstkleuren-vakantie vanuit het Bergisches Land. Een ideale plaats voor een aantal afwisselende excursies met o.a. een deel van de beroemde Oranjeroute zoals Dillenburg, Siegen en slot Braunfels. Duitse steden die nauw verbonden zijn met de wortels van ons koningshuis. En dit alles in een decor van prachtige kleurschakeringen in het beboste berglandschap. Niet te ver en toch volop genieten in een compleet ander landschap, waar het water in de riviertjes, meren en stuwmeren een grote rol speelt. Ook kunt u vanuit uw hotel in Gummersbach zelf gaan wandelen.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse reis Gummersbach in herfstkleuren – Oranjeroute

maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

ga naar het inschrijfformulier

maandag 21 oktober – heenreis
Via de diverse opstapplaatsen rijden we naar Gummersbach. Deze middag brengen we een bezoek aan de beroemde, en tevens een van de grootste, druipsteengrotten van Duitsland in Attendorn aan de Biggetalsperre. In deze grotten zijn onder andere prachtige kalksteenzuilen en kalkgordijnen te zien. 

dinsdag 22 oktober – in het spoor van de Oranjes
Na het ontbijt vertrekken we naar de Oranjestad Siegen. Siegen is een gezellige stad en heeft in de geschiedenis van de Oranjes een belangrijke rol gespeeld. De rooms-katholieke tak en de protestantse tak van de Nassauers zetelden lange tijd in Siegen in het Obere Schloss en Untere Schloss. In het Untere Schloss is o.a. het graf van vorst Johan Maurits, achterneef van Willem van Oranje te zien. In het Obere Schloss bevindt zich het Siegerland museum, waar portretten van de Nassaus te zien zijn en schilderijen van Peter Paul Rubens die hier ook geboren is. Tijdens een rondwandeling onder leiding van een gids horen we meer over Siegen en de geschiedenis en brengen we een bezoek aan het museum in het Obere Schloss. ’s Middags gaan we naar de Biggesee, die zich vanaf 1965 vormde, nadat de 400 meter lange en 50 meter hoge stuwdam was afgewerkt. Aan boord van een van de rondvaartboten gaan we dit stuwmeer bevaren. Aan dek of vanachter grote panoramavensters is het genieten van prachtige uitzichten over het water en het land. 

woensdag 23 oktober – Oranjestad en slot Braunfels
Vandaag brengen we een bezoek aan Dillenburg, ook wel beschouwd als de bakermat van het koningshuis, omdat Willem van Oranje hier in 1533 in het slot werd geboren. Het oorspronkelijke slot is in 1760 in de Zevenjarige  Oorlog vernietigd en er is bijna niets meer van over. Aan het eind van de 19e eeuw is op deze plaats, met Nederlandse steun, ter nagedachtenis de Willemstoren gebouwd. Deze 40 meter hoge Willemstoren is beeldbepalend. Hierin is nu een museum waar in beeld wordt gebracht hoe Willem van Oranje het Nederlandse verzet tegen Spaanse onderdrukkers organiseerde. Ook is er een stamboom te zien van het koningshuis. Een Nederlandssprekende gids leidt ons rond door het museum en door het historische stadje met oude vakwerkhuizen. Daarna gaan we naar Slot Braunfels, het kasteel met zijn opvallende torens dat in het romantische stadje Braunfels ligt. Natuurlijk brengen we een bezoek aan het beroemde kasteel, de geboorteplaats van Amalia van Solms-Braunfels die later met Frederik Hendrik van Oranje trouwde en waarvan hun dochter de stammoeder van het Nederlandse koningshuis werd. Een gids leidt ons hier rond. 

donderdag 24 oktober – Slot Berleburg en Winterberg
We bezoeken Slot Berleburg. Dit is nog een van de weinige bewoonde kastelen dat open is voor bezoekers. In het kasteel zijn vele schatten en curiosa te bewonderen. Een gids leidt ons rond. Daarna vervolgen we onze tocht door het prachtig gekleurde Sauerland en houden nog een stop in het bekende wintersportplaatsje Winterberg, het hoogste gelegen plaatsje van het Sauerland. Het is een hele belevenis om over de nieuwe panoramabrug te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht.   

vrijdag 25 oktober – terugreis
In de loop van de ochtend vertrekken we uit het hotel voor de terugreis naar Nederland. Onderweg maken we een stop in Keulen, voor een kort bezoek aan deze mooie oude stad. In de loop van de middag komen we aan in Nederland, waar deze reis wordt afgesloten met een afscheidsdiner. Hierna wordt u teruggebracht naar de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 599,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak heenreis
  • verzorging op basis van halfpension
  • 4 hotelovernachtingen
  • excursie- en entreegelden / gidsen zoals omschreven
  • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

  • eenpersoonskamertoeslag € 80,-
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Wyndham Garden Gummersbach (het oorspronkelijke hotel dateert uit 1832) heeft een klassieke uitstraling en ligt op een prachtige, rustige locatie in Gummersbach, naast het natuurpark Bergisches Land. Op het parkachtige hotelterrein, waar u heerlijk kunt wandelen, bevindt zich een oude barokke kapel en in het midden een prachtige waterpartij. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een spa-afdeling. Er is gratis WiFi aanwezig. De kamers beschikken over een douche, toilet, föhn, kluisje en is per lift bereikbaar. Verder is er een sfeervol restaurant en diverse verblijfsruimten.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.