Heidelberg

Maak kennis met Odenwald, een prachtig natuurgebied op de grens van de deelstaten Hessen, Beieren en Baden Württemberg. We vinden hier afwisselende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie wijngaarden. Tijdens deze reis gaan we onder andere naar Heidelberg en maken we uiteraard een natuurtocht door de omgeving.

Heidelberg is een historische stad te noemen, waar elk jaar veel bezoekers naar toe gaan. De stad wordt gedomineerd door het kasteel van Heidelberg. Het is een gigantische structuur dat gebouwd werd op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de stad. Ook is de opmerkelijke 18e eeuwse oude brug en de aangrenzende middeleeuwse poort naar de stad met barokke toren één van de favorieten om te bekijken. Bij ons is Heidelberg het meest bekend door de Heidelbergse Catechismus.

Middels een mooie natuurtocht maken we kennis met het Odenwald. Het Odenwald is een heuvelachtig landschap waar de rivieren de Main en de Neckar doorheen stromen. Tegen de hellingen liggen niet alleen bossen, maar ook weiden en wijngaarden. Deze tocht brengt ons naar ‘De Parel aan de Main’: het vakwerkstadje Miltenberg.

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse reis Heidelberg

maandag 27 juli t/m vrijdag 31 juli

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

ga naar het inschrijfformulier

maandag 27 juli – heenreis – Koblenz – Schriesheim
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor onze 5-daagse reis naar Duitsland. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie met een stuk gebak of een lekker broodje. We brengen een bezoek aan Koblenz, een prachtige oude stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Vervolgens rijden we verder naar ons hotel in Schriesheim.

dinsdag 28 juli – Bad Dürkheim – Weinstrasse
Vandaag rijden we via een mooie route naar Bad Dürkheim. Deze stad wordt omgeven door wijngaarden en staat bekend om het grootste wijnvat ter wereld. U krijgt hier de gelegenheid om de stad te bezichtigen. Vervolgens rijden we via de Weinstrasse door een gevarieerd landschap met burchten en kastelen weer terug naar uw hotel.

woensdag 29 juli – Heidelberg
Vandaag staat een bezoek aan de historische stad Heidelberg op het programma, een stad met schilderachtige huizen en middeleeuwse straatjes. Hier gaan we onder leiding van een gids een stadswandeling maken met als hoogtepunt een bezoek aan slot Heidelberg, één van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa. Uiteraard krijgt u zelf ook nog even tijd om de stad op uw eigen tempo te bezichtigen of te genieten van een kopje koffie op het marktplein.

donderdag 30 juli – Odenwald – Miltenberg
We maken een prachtige tocht door het Odenwald. Het Odenwald is het decor waar de Main, Neckar en Mümling de richting bepalen. We zien een afwisselend landschap met groene bergen, prachtige weidevelden en mooie bossen. We rijden door verschillende kleine dorpjes naar Miltenberg, ook wel ‘De Parel aan de Main’ genoemd, een bijzonder vakwerkstadje. Wijnbouw, wijnhandel, scheepvaart, visserij, hout en steen was de belangrijkste handel tijdens de afgelopen eeuwen. Vandaag laten de prachtige vakwerkhuizen, die we onder andere vinden rondom het oude marktplein, de bewogen geschiedenis van het stadje zien. Gasthaus zum Riesen is hier de oudste herberg van Duitsland.

vrijdag 31 juli – terugreis
Na het ontbijt nemen we afscheid van het mooie Odenwald, via een toeristische route langs de Rijn rijden we weer terug naar Nederland. Na het afscheidsdiner worden we weer teruggebracht naar de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 529,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
  • verzorging op basis van halfpension
  • 4 overnachtingen in 3* hotel
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

  • éénpersoonskamertoeslag € 69,- (5x beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Hotel Scheid ligt in het Schriesheimer dal, aan de rand van het natuurpark Odenwald. De mooie stad Heidelberg ligt op slechts 9 km afstand. Het hotel is o.a. voorzien van een receptie, lift, lounge, restaurant, bar, wifi en een terras. De comfortabele kamers beschikken o.a. over een telefoon, wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.