herfstcruise Nederland

Reisinformatie

5-daagse herfstcruise Nederland

maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

Met deze cruise gaat mee: Ds. J. van Rijswijk, Oud-Beijerland

ga naar het inschrijfformulier

maandag 18 oktober – inscheping Arnhem  – Wijk bij Duurstede
Vandaag begint de 5-daagse cruise door Nederland. Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we met de touringcars naar Arnhem. Om 12.30 uur gaan we inschepen, de koffers worden door de bemanning in de hutten gebracht en om 13.00 uur varen we over de Neder-Rijn richting Wijk bij Duurstede. De Neder-Rijn is de tak van de Rijn, die loopt vanaf het Pannerdensch Kanaal bij Angeren naar Wijk bij Duurstede. Daar splitst de rivier in de Lek en de Kromme Rijn. We passeren plaatsen als Driel, Heteren, Renkum, Rhenen en Elst. Wijk bij Duurstede heeft een lange geschiedenis. Van bloeiende handelsstad en vestingstad tot wat het nu is. U ziet er nog veel gebouwen vanuit de oudheid, kasteel Duurstede, de stadshaven, de smalle straatjes met historische panden. En de gezellige Markt met winkels en terrassen.

dinsdag 19 oktober – Wijk bij Duurstede – Enkhuizen
We zetten koers naar Enkhuizen. Een schitterende vaartocht door een mooi gebied. De geplande aankomsttijd in Enkhuizen is 15.00 uur. In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar in de oude binnenstad met vele herenhuizen, grachten, kerken en stadsmuren. Enkhuizen staat bekend als de Haringstad vanwege zijn verleden als centrum van de haringvisserij. Maak gerust een wandeling langs de historische VOC panden en havens.

woensdag 20 oktober – Enkhuizen – IJsselmeer – Waddenzee – Texel
Aan het begin van de morgen steken we het IJsselmeer en de Waddenzee over naar Oudeschild op Texel waar we begin van de middag aankomen. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb  en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in deze gezellige haven. Maak een wandeling door de Ruyterstraat met de oude geveltjes en bezoek het witte historische Zeemanskerkje. Oudeschild ontstond begin 17e eeuw. De VOC schepen zorgden voor handel en welvaart. Ook Michiel de Ruyter heeft deze plaats vaak aangedaan. In het centrum van Oudeschild is een museum dat u kennis laat maken met de jutterij en het maritieme verleden van Texel. Vannacht blijven we in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds ook nog een wandeling door de stad of langs de haven maken.

donderdag 21 oktober – Texel – Urk
Via de Waddenzee en het IJsselmeer gaan we naar Urk. Urk is een levendig vissersdorp en gelegen op een voormalig eiland. Urk heeft een nostalgische dorpskern met karakteristieke gevels, ankers en scheepjes, gezellige pleintjes en een wirwar aan straatjes. Bekend in Urk zijn de vuurtoren en het Urker vissersmonument. Want behalve welvaart heeft de visserij ook veel verdriet gebracht als vissers op zee verdronken.

vrijdag 22 oktober – Urk – Lelystad
Nog een hele morgen varen over IJsselmeer. Omstreeks 12.00 uur komen we aan in Lelystad, waarna een laatste lunch de ontscheping volgt. U wordt met de bus weer teruggebracht naar uw opstapplaatsen.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 699,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

vroegboekkorting
boekt u in de maand november € 40,-
boekt u in de maand december € 25,-

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Arnhem en terug vanaf Lelystad
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 269,-  (7x beschikbaar)

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken
100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste) 

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek (winter 2019/2020 volledig gerenoveerd) hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.