hoogtepunten van Zell am See / Oostenrijk

Nergens liggen de mooiste landschappen van Oostenrijk zo dicht bij elkaar als in Zell am See-Kaprun. En de mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Reisinformatie

8-daagse reis hoogtepunten van Zell am See / Oostenrijk

dinsdag 2 juli t/m dinsdag 9 juli

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 2 juli – heenreis
Vanaf de afgesproken opstapplaatsen vertrekken we voor onze 8-daagse busreis naar Oostenrijk. Onderweg genieten we tijdens de koffiestop van een heerlijk kopje koffie met gebak of een broodje. We rijden richting Zuid-Duitsland, waar we dineren en overnachten. Tijdens deze reis ontvangt u de Zell am See Sommerkarte waarmee we toegang hebben tot diverse bezienswaardigheden.

woensdag 3 juli – Zell am See –  Schmittenhöhe
Aan het begin van de middag arriveren we in Zell am See. ’s Middags maken we direct kennis met de prachtige bergwereld rondom onze vakantieplaats. We stappen in de gondellift om de top van de Schmittenhöhe te bereiken. Deze berg wordt ook wel de huisberg van Zell am See genoemd. Op een hoogte van 2000 meter is het genieten van een prachtig uitzicht.

donderdag 4 juli – Hochalpenstraße – Großglockner
Elke kilometer die we vandaag rijden is genieten. Tijdens de rit over de Hochalpenstraße zien we steeds weer de hoogste berg van Oostenrijk; de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe op een hoogte van ca. 2400 meter. We krijgen zo een prachtig beeld van het imposante berglandschap. Vanaf een platform hebben we een panoramisch uitzicht over de gletsjer en de bijna 3800 meter hoge Großglockner.

vrijdag 5 juli – Taxenbach – Kitzlochklamm
Aan de rand van het National Park Hohe Tauern ligt het plaatsje Taxenbach. Daar ligt de Kitzlochklamm. Gedurende duizenden jaren heeft de rivier de Rauriser Ache zich een weg naar beneden gebaand door het gesteente. Het resultaat is een gigantische kloof die voor het publiek toegankelijk is gemaakt door middel van plankieren en trappen. Tip: neem een zaklamp mee en trek goede wandelschoenen aan.

zaterdag 6 juli – Krimmler Wasserfälle – WasserWelten
We rijden met de bus naar de spectaculaire Krimmler Wasserfälle. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn deze watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. Hier kunt u ook de WasserWelten Krimml bezoeken, een themapark over alle unieke eigenschappen van water (gratis met de Sommerkarte). Als u op uw gemak nog even wil wandelen, kunt u met de Sommerkarte ook gratis met bus of trein terug naar het hotel.

zondag 7 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 8 juli – Salzburg
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel in Zell am See en rijden we naar Salzburg. Onder leiding van een Nederlandssprekende gids maken we een stadstour langs de vele hoogtepunten die deze mooie stad te bieden heeft. Na dit stadsbezoek rijden we naar ons hotel in het zuiden van Duitsland voor diner en de overnachting.

dinsdag 9 juli – thuisreis
Na het ontbijt vervolgen we de terugreis naar Nederland. Onderweg gebruiken we nog een afscheidslunch en is er nog even tijd om na te praten over deze mooie reis.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 1.249,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 5 overnachtingen in 3* hotel
 • 2 overnachtinghotels heen- en terugreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • Zell am See-Kaprun Sommerkarte
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 119,- (2x beschikbaar, 1p kamer)
 • éénpersoonskamertoeslag € 279,- (4x beschikbaar, 2p kamer alleengebruik)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Der Schütthof ligt in Zell am See op loopafstand van de Zeller See. Het hotel beschikt over een lift, bar, restaurant, wellnesscentrum en gratis wifi. De comfortabel ingerichte kamers zijn voorzien van telefoon, kluisje en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Een deel van de kamers beschikt over een balkon.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.