Israël

Deze reis is enkel te boeken door leden van de Ger. Gem. van Werkendam

Een mooie reis o.a. zeer geschikt voor deelnemers die nog nooit in Israël zijn geweest. Het brengt ons rond het meer van Galilea, de Dode Zee en Jeruzalem. En voor degenen die al meer in Israël zijn geweest, elke keer blijft dit land boeien. Leest u het programma maar mee.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
deze reis is volgeboekt
6-daagse reis Israël

maandag 27 april t/m zaterdag 2 mei

reisleider:L. (Lambert) Kisteman

met deze reis gaat mee Ds. H.J. Agteresch

Deze reis is enkel te boeken door leden van de Ger. Gem. van Werkendam

ga naar het inschrijfformulier

maandag 27 april – heenreis
Vanaf Amsterdam vliegen we rechtstreeks naar Tel Aviv. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en naar het eerste hotel in Tel-Aviv gebracht. We bezoeken deze dag nog Jaffa (Bijbels Joppe), bekend van Dorcas en Simon de leerlooier. Tevens diende deze haven voor de aanvoer van o.a. bomen voor de tempelbouw. Koning Huram uit Tyrus beloofde Salomo deze bomen in vlotten naar Jafo te brengen (2 Kronieken 2: 16). Diner en overnachting in Tel-Aviv.

dinsdag 28 april – Nazareth Village – Galilea
Na een goed ontbijt vertrekken we naar het Bijbels openluchtmuseum Nazareth Village, een levensechte reconstructie van Nazareth in de Bijbelse tijd (een soort openluchtmuseum). We bezoeken het recent opgegraven dorpje Magdala (waar Maria Magdalena vandaan kwam). Hier bevindt zich een schitterende ruïne van een synagoge waar zeer waarschijnlijk de Heere Jezus heeft gepreekt. We maken een bustocht rond het meer van Galilea en zien o.a. Kapérnaüm, de Berg der zaligsprekingen en Tabgha, de plaats van de wonderbare spijziging. We eindigen de dag met een boottocht over het meer van Galilea. Diner en overnachting meer van Galilea.

woensdag 29 april – Dode Zee – Massada – En Gedi – Qumran
We verlaten ons hotel en rijden door de Jordaanvallei richting de Dode Zee. We komen eerst bij Massada waar we het indrukwekkende verhaal zien en horen over de Joden die aan het begin van onze jaartelling lang stand hielden tegen de Romeinse legioenen. We bezoeken de prachtige oase en de bronnen van En Gedi, waar David zich verborg voor koning Saul. We wandelen hier ook naar de waterval. We gaan ook nog naar Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Hierna rijden we naar ons hotel in Jeruzalem waar we de resterende 3 nachten zullen verblijven.

donderdag 30 april – Olijfberg – Gethsemane – Oude Stad – de Gihonbron
Vandaag beginnen we bij de Olijfberg waar we een prachtig zicht over Jeruzalem hebben. Vervolgens wandelen we wandelen naar de Hof van Gethsémané met de eeuwenoude olijfbomen en de kerk van alle naties. Verder bezoeken we de Oude stad en maken een tocht langs de Klaagmuur, waar we de Bar Mitsva ceremonie kunnen volgen. Iedere Joodse jongen viert op 13 jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis waarbij hij verantwoordelijk wordt tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen. Hierna brengen we een bezoek aan de stad van David. Via de Gihonbron lopen we door de tunnel van Hizkia. Aan het eind van de tunnel bevind zich de Siloam vijver. Via de smalle straatjes en souks, de Arabische marktstraatjes, komen we bij het bad van Bethesda. Op de route van de kruisweg ‘Via Dolorosa’ komen we bij de Heilige Grafkerk en besluiten deze dag met een bezoek aan de Graftuin.

vrijdag 1 mei – Yad Vashem – Menora  Knesset – Klaagmuur  – herdersvelden
We beginnen de dag  met een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust Herdenkingsmuseum. We gaan ook naar de Menora, de 7-armige kandelaar die voor de Knesset (Israëlische parlementsgebouw) staat. Na een bezoek aan het Israël museum rijden we naar het zuiden van Jeruzalem om uit te kijken over de herdersvelden van Bethlehem. We besluiten de dag door bij de Klaagmuur het begin van de sabbat mee te maken.

zaterdag 2 mei – terugreis 
Met een transfer vertrekken we naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.429,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur (t.w.v. 35,-)
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 395,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels

 • één overnachting in het Grand Beach hotel Tel-Aviv (aan de Middellandse Zee)
 • één overnachting huisjes Ginosar Village  (aan het meer van Galilea, ontbijt en diner in hotel op kibbutz)
 • drie overnachtingen Prima Royal hotel Jeruzalem
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.