Israël

volgeboekt / op wachtlijst mogelijk

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
8-daagse reis Israël

donderdag 20 oktober t/m donderdag 27 oktober

reisleider:J.C. (Jack) Doudeijns

Met deze reis gaat mee Ds. A. Schot, Nunspeet

ga naar het inschrijfformulier

donderdag 20 oktober – heenreis
Vanaf Schiphol vliegen we om 11.25 uur rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen in Tel Aviv omstreeks 17:00 uur lokale tijd. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We rijden naar ons hotel in Jeruzalem.

vrijdag 21 oktober – Yad Vashem – Israël museum
We bezoeken deze dag het indrukwekkende Holocaust museum Yad Vashem. Hierna gaan we naar het Israëlmuseum waar we naast de Dode Zeerollen ook de maquette van Jeruzalem zien uit de tijd van de Heere Jezus. Hier bevindt zich ook de Menora, de 7-armige kandelaar, het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen. De traditionele menora heeft zeven armen. Tijdens het chanoekafeest gebruikt men een kandelaar met negen armen, de Chanoeka. Vanaf Ramat Rachel hebben we een prachtig uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden. ’s Avonds kunnen we het begin van de Shabbat bij de Klaagmuur meemaken. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 22 oktober – Olijfberg – Gethsémané – Klaagmuur – Bethesda – Graftuin
Vandaag gaan we de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. We beginnen de dag met het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen we naar beneden en bezoeken Gethsémané, de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Via de Mestpoort komen we bij de Klaagmuur aan. Via de oude marktstraatjes gaat het richting het bad van Bethesda en lopen een deel van de Via Dolorosa. Aansluitend komen we bij de Heilige Grafkerk. Via de Arabische markt lopen we door de Damascuspoort naar de Graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zondag 23 oktober – rustdag
Vandaag hoopt ds. A. Schot in twee bijeenkomsten voor te gaan. De lunch is vandaag inbegrepen. Diner en overnachting in Jeruzalem.

maandag 24 oktober – Judea woestijn
We verlaten Jeruzalem en dalen af door de Judea woestijn naar de doopplaats bij de Jordaan tegenover Jericho. Hierna rijden we door de Jordaan vallei. We bezoeken de tel van Izreël en gaan dan naar de bron van Harod, waar Gideon zijn strijders uitkoos. We rijden over de berg Gilboa en komen tegen de avond aan bij het meer van Galilea voor diner en overnachting in het hotel.

dinsdag 25 oktober – boottocht – Kapernaüm – Golan – Jordaan Vallei – wadi Kelt
Vanmorgen maken we een boottocht over het meer van Galilea. Traditiegetrouw wordt de Nederlandse vlag gehesen onder de klanken van het Wilhelmus. Indrukwekkend is het als de boot midden op het meer even de motor uit zet en we een paar minuten de stilte op ons laten inwerken. Welk een geschiedenissen vonden hier plaats! Daarna bezoeken we o.a. Kapernaüm en de berg der zaligsprekingen. We rijden noordwaarts en bezoeken een van de bronnen van de Jordaan, de Banias, bijbels Caesarea Philippe waar we een wandeling maken. We rijden langs de grens met Syrië en hebben vanaf de berg Bental uitzicht over Syrië. Diner en overnachting hotel in Galilea.

woensdag 26 oktober – Akko – Caesarea – Karmel berg – Akko
We verlaten Galilea en rijden langs de kust. We bezoeken Akko met de mooie Oude Stad en de ondergrondse kruisvaarders burcht. Vandaar rijden we naar het Karmel gebergte, waar we de Muhraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. We hebben hier een prachtig uitzicht over de Jizreël vallei. Dan dalen we af naar Megiddo, Bijbels Armageddon. Verder gaan we langs de Middellandse zee naar de opgravingen van de stad Caesarea uit de Romeinse tijd. Tegen de avond komen we aan in Herzliya in het hotel voor diner en overnachting.

donderdag 27 oktober – thuisreis
Deze dag proberen we nog een locatie aan te doen. Bijvoorbeeld het dal van Ayalon en/of Joppe. We rijden vervolgens naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. Vertrek vanuit Tel Aviv rond 16.00 uur lokale tijd. Aankomst Amsterdam plm 20.30 uur.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.995,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met ELAL
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 7 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 575,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

Vanaf 20 mei geen test meer bij aankomst op Ben Gurion, ook geen Entry formulier meer.
Wel een antigeentest binnen 24 uur voor vertrek vanuit Nederland.

hotels
4 overnachtingen in Grand Court hotel Jeruzalem
2 overnachtingen in hotel Jacob in Galilea
1 overnachting in hotel Daniel in Herzliya

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.