Israël en Jordanië

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
11-daagse reis Israël en Jordanië

dinsdag 5 september t/m vrijdag 15 september

reisleider:Ds. J.P. Boiten

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 5 september – heenreis – Amman
Met een rechtstreekse vlucht vliegen we om 14.30 uur van Amsterdam naar Amman. Bij aankomst volgt een transfer van het vliegveld naar het hotel in Amman voor diner en overnachting.

woensdag 6 september – Amman – berg Nebo – Koningsroute – wadi Mujib
’s Morgens maken we eerst een korte rondrit door Amman (bekend om de Citadel en het Romeinse theater). We vertrekken uit Amman en gaan naar Medaba. In de oosters-orthodoxe Sint Joriskerk (19e eeuw) zien we het wereldberoemde vloermozaïek. Dit meesterwerk uit de 6e eeuw is gemaakt van meer dan twee miljoen steentjes en is weergave van de regio met de Jordaan, de Dode Zee, een deel van de Nijldelta, Jeruzalem en Jericho. Daarna gaan we met de bus naar de Berg Nebo, waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Vanaf deze 817 m hoge berg hebben we bij een heldere dag uitzicht over de Dode Zee en de heuvels van Judea, en zelfs Jeruzalem is dan te zien. Op de berg zijn prachtige opgravingen te zien van kloostergebouwen rondom een oude basiliek. Hierna rijden we via de Koningsroute naar Petra. Wij stoppen bij de kloof van Wadi Mujib, een mooie foto-stop. Op de top staat het monument van de koperen slang, een verwijzing naar de koperen slang van Mozes. Diner en overnachting in Petra.

donderdag 7 september – Petra – wadi Rum – jeeptocht
Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan Petra, een in de rotsen uitgehouwen stad. Petra was de Griekse naam van de hoofdstad van de Nabateeërs. De Nabateeërs bouwden deze stad in de 2e eeuw voor Christus. Deze geheimzinnige stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Petra kwam vroeger tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes. Men verhandelde er onder meer wijn, wierook en kruiden. Daar kwam in de 6e eeuw na Christus een einde aan toen de stad deels instortte door een aardbeving.
Onder leiding van de gids verkennen we de stad, met de talrijke tombes en tempels, evenals een klein theater.Het bekendste monument van Petra is de zogenaamde Schatkamer van de Farao, met de karakteristieke Korinthische voorgevel en zuilen. Dit gebouw is 28 meter breed en 40 meter hoog en is gebouwd tussen de 1e en de 2e eeuw na Christus. Slechts vijf procent van de stad is blootgelegd. Geoefende wandelaars kunnen naar het indrukwekkende ‘klooster’ Ad Deir, wat waarschijnlijk een tempel was. Daar is het genieten van een prachtig uitzicht! Daarna gaan we terug via de Siq. De lunch in Petra is deze dag inbegrepen.
Na de lunch gaan we naar de Wadi Rum, een prachtige woestijn waar we een mooie jeeptocht van 2 uur maken. Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet. Vanwege het rode oppervlak vergelijkt men het wel eens met de planeet Mars. Een indrukwekkend woestijngebied van 720 vierkante kilometer. We rijden naar ons hotel in Aqaba, een stad in zuidwest Jordanië. In vroegere tijden had deze stad een strategische positie vanwege het kruispunt van handelsroutes tussen Azië, Afrika en Europa. Waarschijnlijk heeft Salomo in dit gebied ook zijn schepen gebouwd. Diner en overnachting in Hotel in Aqaba.

vrijdag 8 september – Eilat – Timna Vallei – Dode Zee
Na het ontbijt gaan we de grens over. We bezoeken het onderwaterobservatorium van Eilat. Via een voetbrug komen we bij het observatorium. Vanachter grote glazen wanden kunnen we in alle rust genieten van het onderwater leven. We zien de veelkleurige koraalvissen en het veelvormige koraal. Verder bezoeken we de Timna Vallei met de replica tabernakel. Timna is een vallei en wadi noordelijk van Eilat. Het gebied staat bekend om de kopermijnen (van Salomo), de vele woest gevormde rotsen, rotstekeningen en de archeologische vondsten. Van hier rijden we door de wadi Arava naar de Dode Zee. Diner en overnachting in Arad.

zaterdag 9 september – Massada – Ein Gedi – Jeruzalem
We verlaten het hotel aan de Dode Zee, wandelen langs de Dode Zee en brengen dan een bezoek aan Massada, de plaats waar de laatste opstand heeft plaatsgevonden van de Joden tegen de Romeinen. ‘s Middags  gaan we naar de oase van Ein Gedi, de plaats waar David zich verschool voor koning Saul. We bezoeken verder Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. En dan gaan we naar Jeruzalem, door de Judea woestijn. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zondag 10 september – rustdag
Vandaag zal de reisleider twee bijeenkomsten beleggen. Lunch, diner en overnachting in Jeruzalem.
De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 11 september – Olijfberg – Gethsemane – Klaagmuur – Oude Stad
We beginnen de dag met een bezoek aan de Olijfberg. Deze berg heeft een rijke Bijbelse geschiedenis. Matthéüs 26 vers 30: En als zij de lofzang gezongen hadden, gingen zij uit naar den Olijfberg.  Lukas 21 vers 37: Des daags nu was Hij lerende in den tempel; maar des nachts ging Hij uit, en vernachtte op den berg, genaamd Olijfberg. Vanaf de Olijfberg hebben we een schitterend uitzicht over Jeruzalem. Aan de voet van de berg bezoeken we de hof van Gethsemane, hierna lopen we door het Kidrondal richting de Klaagmuur. Hier kunnen we de Bar Mitsva meemaken. Door de kleurrijke Arabische markt gaan we naar Bethesda en de St. Anna kerk. We wandelen langs de Lithostrotos (Als Pilatus dan dit woord hoorde, bracht hij Jezus uit, en zat neder op den rechterstoel, in de plaats, genaamd Lithostrotos, en in het Hebreeuws Gabbatha, Johannes 19:13). Vervolgens lopen we een gedeelte van de Via Dolorosa (de Kruisweg) en zien het klooster van de zusters van Sion die op de plaats van het fort Antonia zou staan. Via de Arabische markt bij de Damascuspoort arriveren we uiteindelijk bij de Graftuin voor een bezoek. Diner en overnachting in Jeruzalem.

dinsdag 12 september – Yad Vashem – Israël museum – Menora – herdersvelden
Vandaag bezoeken we het Holocaust museum en het monument Yad Vashem, het Holocaust museum en gedenkplaats voor de 6 miljoen Joden die vermoord zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Ook het Israël museum zullen we gaan bekijken, in het bijzonder de plaats waar de maquette van Jeruzalem zo rond het jaar 70 is te zien. Ook zullen we enkele van de Dode zee rollen zien. We zien de Menora tegenover het Israëlische parlementsgebouw de Knesset. Dan gaan we naar de Machane Yehuda voedsel markt. Op deze markt is het een gezellige drukte waar middels geroep en gezang de verkopers hun koopwaar proberen te verkopen. De markt wordt halverwege de morgen actief en eindigt na zonsondergang. Als laatste maken we een ritje door de ultraorthodoxe wijk Mea She’arim. Diner en overnachting in Jeruzalem.

woensdag 13 september – Jordaan vallei – meer van Galilea
We verlaten Jeruzalem en bezoeken Qasr El Yahud, de traditionele doopplaats aan de Jordaan bij Jericho. Door de Jordaan vallei rijden we naar Galilea. We bezoeken enkele bekende Bijbelse plaatsen rond het meer van Galilea, zoals de Berg der Zaligsprekingen en Magdala (vissersplaats, Maria Magdalena). Langs het meer van Galilea bezoeken we de plaatsen zoals Tabcha (de plaats van het wonder van brood en vissen), het St. Petrus kerkje (de verschijning aan het meer), en Kapernaüm. Overnachting in Tiberias aan het Meer van Galilea.

donderdag 14 september – boottocht – Nazareth Village – Carmel – Caesarea – Joppe
Vanmorgen maken we een vaartocht over het meer van Galilea. Daarna bezoeken we het bijbels openluchtmuseum Nazareth Village. Dan rijden we naar de berg Carmel en zien de Muchraka, de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. We hebben hier een prachtig uitzicht over de Jizreël vallei. Verder gaan we langs de Middellandse zee naar de opgravingen van de stad Caesarea uit de Romeinse tijd. We brengen als laatste een bezoek aan Joppe. Diner en overnachting in Tel Aviv.

vrijdag 15 september – terugreis
In de loop van de morgen (na het ontbijt) worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Om 13.00 uur vliegen we met een rechtstreekse vlucht naar Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.995,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • op zondag lunch en koffie na de morgendienst
 • lunch in Petra
 • 10 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • visa voor Jordanië
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 825,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels
05 september: Amman International hotel
06 september: Petra Moon hotel
07 september: Lacosta Aqaba
08 september: Inbar hotel Arad
09 t/m 12 september: Ramat Rachel resort, Jerusalem
13 september: Kinar resort
14 september: Daniel hotel, Herzliya

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.