Israël

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
6-daagse reis Israël

maandag 25 februari t/m zaterdag 2 maart

reisleider:J. (Jack) Doudeijns

met deze reis gaat mee: Ds. A. Schot

ga naar het inschrijfformulier

maandag 25 februari  – heenreis – waterbronnen
Vanaf Schiphol vliegen we ’s morgens vroeg rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen daar eind van de morgen, 11.45 uur lokale tijd. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We brengen een bezoek aan de waterbronnen bij Beersheva, waar Abraham met Abimelech twistte (Gen. 21: 22-39). Op de Tel zien we de resten van de oude Bijbelse stad en het indrukwekkende watersysteem. Vervolgens komen we bij ons hotel in Beersheva  voor diner en overnachting.

dinsdag 26 februari – Sde Boker – Ein Avdat oase – Ramon keteldal
Vandaag gaan we naar het centrum van de Negev woestijn. We bezoeken het huis van David Ben Gurion in Sde Boker en maken een wandeling in de oase van Ein Avdat. Ook bezichtigen we de opgravingen in Avdat. Dan rijden we door naar het Ramon keteldal. Hier ziet u de grootste erosiekrater ter wereld. De krater is 37 km lang, op zijn breedst 10 km en de wanden zijn tussen de 200-300 meter hoog. We genieten van het prachtige uitzicht over de woestijn, in de krater zelf zien we het gekleurde zand. Diner en overnachting in Beersheva.

woensdag 27 februari  – Bijbelse Tel- Bet Guvrin (grot van Adullam) –Terebinten dal
We gaan naar de bel grotten van Beth Guvrin waar we een idee kunnen krijgen hoe de spelonk van Adullam (1 Sam. 22: 1) er uit zag. Een bel grot ziet er uit als een bel (klok) en is eigenlijk een plaats waar stenen worden uitgehouwen. Er zijn vele van deze grotten in het gebied die vaak onderling met elkaar verbonden zijn. We komen uit bij het Terebinten dal, de plaats waar David Goliath versloeg. Hier hebben we een uitzicht over Bijbels Socho (1 Sam. 17:1 / 2 Kron. 28:18), Azeka (Jozua 10:10-11 / Jozua 15:35 / Nehemia 11:30) en Sha’araim (Jozua 15:53 / 1 Sam. 17:52 / 1 Kron. 4:31). Na een stop op de Tel van historisch Bet Shemesh (1 Sam. 6:13-15), waar o.a de terugkomst van de Ark plaats vond, stoppen we nog bij het kerkje in Kiryat Yearim dat ons herinnert aan 1 Sam. 6 (David brengt de ark naar Jeruzalem). En we gaan naar Abu Gosh naar de Kruisvaarders kerk bij het klooster van de Witte Paters (ivm de witte Arabische klederdracht). Deze plaats met zijn bron is een van de mogelijke plaatsen waar Emmaus gelegen zou kunnen hebben (Lukas 24: 13-35). Abu Gosh functioneerde in het vroege verleden als pleisterplaats voor het Romeinse legioen. In 1142 werd een versterkt klooster boven de bron gebouwd. Diner en overnachting in Jeruzalem.

donderdag 28 februari – Olijfberg – wandeling stadsmuren – Bar Mitsva – Davidstad
Na het ontbijt vertrekken we naar de Olijfberg (Zach. 14:4 / Mark. 14:26) en lopen vervolgens bij de Jaffa poort over de stadsmuren richting de Zions poort. Hier dalen we af naar de Kerk van St. Peter in Galicantu waar volgens overlevering het Sanhedrin (Grote Raad of Hoge Raad) zich bevond. Via de Zions poort lopen we door de Joodse wijk, binnen de stadsmuren, naar de Westelijke muur om de Bar Mitsva feesten mee te maken. We gaan de Mestpoort door voor een bezoek aan de opgravingen bij de Davidstad. Via de tunnel die op de oude route naar de Tempel ligt, komen we bij de opgravingen van de Westelijke muur. We brengen ook een bezoek aan het Davidson centrum. Diner en overnachting in Jeruzalem.

vrijdag 1 maart – verdwenen gemeentes in Yad Vashem – Silo – Bethel
Het eerste wat we vandaag gaan bezichtigen is de Tel in Bijbels Silo (Samaria). Daarna rijden we door modern Bethel naar het uitzichtpunt over Bijbels Bethel. Hierna keren we terug door naar Jeruzalem om een bezoek te brengen aan de Vallei van de verdwenen gemeenschappen in Yad Vashem. Dit is een enorm monument van 2,5 hectare wat letterlijk uit natuurlijke gesteenten is gegraven. Meer dan 5000 namen van gemeenschappen zijn gegraveerd op de 107 stenen muren. Elke naam herinnert aan een Joodse gemeenschap die honderden jaren bestond; voor de inwoners vormde elke gemeenschap een hele wereld. In Jeruzalem rijden we door de orthodoxe wijken en gaan dan naar de voedsel markt van Jerusalem, Machane Yehuda, waar het heel druk is net voor Shabbat. We eindigen de dag met het uitzicht over de stad vanaf de Haas promenade. Diner en korte overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 2 maart – terugreis
We rijden naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze vroege rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam, aankomst Schiphol 09.25 uur.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.365,-.

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met Transavia (heen) en KLM (terug)
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 285,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels

 • twee overnachtingen in het 4* Leonardo Hotel te Beersheva
 • drie overnachtingen in 4* Grand Court hotel Jeruzalem
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.