Israël

Deze reis is enkel te boeken door leden van de Ger. Gem. van Sliedrecht

Een mooie reis o.a. zeer geschikt voor deelnemers die nog nooit in Israël zijn geweest. Het brengt ons rond het meer van Galilea, de Dode Zee en Jeruzalem. En voor degenen die al meer in Israël zijn geweest, elke keer blijft dit land boeien. Leest u het programma maar mee.

Reisinformatie

6-daagse reis Israël

maandag 30 maart t/m zaterdag 4 april

reisleider:B. (Bart) Verhoeve

met deze reis gaat mee Ds. A.T. Huijser

Deze reis is enkel te boeken door leden van de Ger. Gem. van Sliedrecht

ga naar het inschrijfformulier

maandag 30 maart – heenreis – Caesarea
Met een rechtstreekse vlucht vertrekken we naar Tel Aviv. Aankomst op het vliegveld Ben Goerion in Tel Aviv omstreeks 12.00 uur. Hier worden we opgewacht door de gids. We rijden gelijk door naar Caesarea waar we een bezoek brengen aan de opgravingen van de Bijbelse stad die 2000 jaar geleden in opdracht van koning Herodes gebouwd werd. Richting ons hotel komen we langs de kust en zien het Karmel gebergte. Overnachting in Haifa.

dinsdag 31 maart – Karmel – Megiddo – berg Tabor – Banyas – boottocht meer van Galilea
We verlaten Haifa en brengen een bezoek aan de Muhraka, de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en streed tegen de priesters van Baäl. Verder gaat het langs de berg Karmel naar Megiddo, Bijbels Armageddon. Hier zullen we iets van de bekende archeologische opgravingen en het water systeem bezoeken. Vervolgens rijden we naar de berg Tabor, ook wel de Berg van de verheerlijking (gedaanteverandering). Dan rijden we helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en bezoeken een van de bronnen van de Jordaan, de Banyas, Bijbels Caesarea Philippi, waar we een wandeling maken. We eindigen de dag met een boottocht over het Meer van Galilea. Overnachting aan het meer van Galilea.

woensdag 1 april – Beth She’an – Jordaanvallei – Dode Zee –  Qumran – Ein Gedi – Massada
Na het ontbijt verlaten we het Meer van Galilea en rijden langs Beth She’an, de vroegere hoofdstad van de Decapolis, de tien heidense steden uit Jezus tijd. Vervolgens rijden we door de Jordaanvallei richting de Dode Zee. We brengen een bezoek aan Qasr El Yahud, de doopplaats aan de Jordaan en vervolgens zien we Qumran, de plaats waar de Dode Zee rollen werden gevonden in 1947. We bezoeken de prachtige oase van Ein Gedi, waar David zich verborg voor koning Saul. Hier maken we een wandeling naar de eerste waterval. Vervolgens bezoeken we Massada waar we het indrukwekkende verhaal zien en horen over de Joden die aan het begin van onze jaartelling lang stand hielden tegen de Romeinse legioenen. Overnachting in Jeruzalem.

donderdag 2 april – Jeruzalem – Olijfberg – Gethsemane – Klaagmuur – Bar Mitsva – Bethesda – via Dolorosa
Vandaag gaan we de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. We beginnen de dag met het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen we naar beneden en bezoeken Gethsemane, de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Westelijke (Klaag) muur, waar we de Bar Mitsva plechtigheden mee maken. Iedere Joodse jongen viert op 13 jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis waarbij hij verantwoordelijk wordt tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen. Vervolgens bezoeken we de tunnels onder de Klaagmuur. We lopen de kleine straatjes van de Oude Stad en bezoeken het bad van Bethesda en de St. Anna kerk. Vervolgens wandelen we door de shouks, de Arabische marktstraatjes, langs de Ecce Homoboog en de Lithostrotos in het klooster van de Zusters van Sion, de route van de Via Dolorosa, de Kruisweg, tot de Heilige grafkerk. Daarna verlaten we de Oude stad en brengen een bezoek aan de graftuin. Overnachting in Jeruzalem.

vrijdag 3 april – stadsmuren Jeruzalem – Zionsberg – stad van David – tunnels Hizkia – Siloam – Yad Vashem
We beginnen de dag met een wandeling over de eeuwenoude stadsmuren van Jeruzalem. Vervolgens lopen we naar de Zionsberg, waar we de Zaal van het Laatste Avondmaal en het Graf van Koning David bezoeken. Vervolgens bezoeken we de Stad van David en via een wandeling door de tunnels uit de tijd van Koning Hizkia komen we uit bij de vijver van Siloam. Hierna brengen we een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum en het monument voor de 6 miljoen Joden die omgebracht zijn in de Tweede Wereldoorlog. We brengen nog een bezoek aan Ein Karem, de plaats waar Johannes de Doper is geboren. Vervolgens rijden we naar een punt waar we uitzicht hebben over Bethlehem en de herdersvelden. Overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 4 april  – thuisreis
Met een transfer gaan we naar Ben Gurion Airport voor de indirecte terugvlucht naar Nederland. Terugkeer op Schiphol plm. 13.15 uur.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.429,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse heenvlucht
 • indirecte terugvlucht
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 395,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.