Israël

vertrekgarantie

Reisinformatie

9-daagse reis Israël

dinsdag 30 april t/m woensdag 8 mei

reisleider:A.J. (André) Karens

met deze reis gaat mee Ds. A.P. Baaijens (Aagtekerke)

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 30 april – heenreis
Vanaf Schiphol vliegen we om 11.25 uur rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen in Tel Aviv omstreeks 17:00 uur lokale tijd. Met een bustransfer rijden we naar ons eerste hotel Daniël in Herzeliya.

woensdag 1 mei – Caesarea – Karmel – Haifa – Megiddo
Na het ontbijt verlaten we  Herzliya en rijden langs de kust noordwaarts en bezoeken daar de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. Vandaar rijden we naar het Carmel gebergte waar we de Muhraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia streed tegen de priesters van Baäl. We hebben hier een prachtig uitzicht over de Jizreël vallei. We zien Haifa en gaan verder naar Megiddo , Bijbels Armageddon. Hier zullen we iets van de bekende archeologische opgravingen en het watersysteem zien. Diner en overnachting bij het Meer van Galilea.

donderdag 2 mei – meer van Galilea – Tabcha – Kapernaüm – Golan – Banias
Deze dag bezoeken we de plaatsen rondom het meer van Galilea die bekend zijn vanuit het Nieuwe Testament. We beginnen met een bezoek aan de plaats van het wonder van het brood en de vissen, Tabcha. Vervolgens brengen we een bezoek aan Kapernaüm, waar we de opgravingen van een synagoge uit de tijd van de Heere Jezus zullen zien, gevolgd door de Berg der Zaligsprekingen. Ook staat deze dag de Golan hoogvlakte op ons programma. Dan rijden we helemaal naar het uiterste noorden van de Golan en wandelen langs de bronnen van de Jordaan, de Banias, Bijbels Caesarea Philippe, waar we een wandeling zullen maken. Diner en overnachting aan het Meer van Galilea.

vrijdag 3 mei – boottocht – Nazareth Village – Jizreël vallei – bron Harod – Gilboa
Vanmorgen maken we een boottocht over het meer van Galilea. Traditiegetrouw wordt de Nederlandse vlag gehesen onder de klanken van het Wilhelmus. Indrukwekkend is het als de boot midden op het meer even de motor uit zet en we een paar minuten de stilte op ons laten inwerken. Welk een geschiedenissen vonden hier plaats.

Hierna verlaten we Galilea en rijden door naar Nazareth Village waar we kunnen zien hoe het leven in de tijd van de Heere Jezus er uit zag.  Dan dalen we af naar de Jizreël vallei. We zien de bron van Harod, waar Gideon zijn strijders uitkoos, en rijden langs de berg Gilboa. Door de Jordaan vallei komen we bij de doopplaats tegenover Jericho. Vervolgens gaan we op naar Jeruzalem, waar we de komende tijd dineren en overnachten.

zaterdag 4 mei – Olijfberg – Gethsemane – Bethesda – Oude Stad – Graftuin
Vandaag gaan we de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. We beginnen de dag met het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen we naar beneden en bezoeken Gethsémané, de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen. Via de oude marktstraatjes gaat het richting het bad van Bethesda en de St. Anna kerk. En lopen we een deel van de Via Dolorosa met o.a. Lithostrotos (Gabbatha). De dag sluiten we af met een bezoek aan de Graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zondag 5 mei – rustdag
Vandaag hoopt ds. A.P. Baaijens in twee bijeenkomsten voor te gaan. De lunch is vandaag inbegrepen. Diner en overnachting in Jeruzalem.
De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 6 mei – Klaagmuur – Yad Vashem – Israël museum – Menora
We gaan de Oude Stad binnen via de Jaffapoort en lopen door de Joodse wijk en langs de Hurva synagoge naar de Westelijke Muur, de Klaagmuur, om de Bar Mitsvah plechtigheden mee te maken. Dan bezoeken we het Holocaust museum Yad Vashem. Ook het Israël museum zullen we gedeeltelijk gaan bekijken, in het bijzonder de plaats waar de maquette van Jeruzalem van rond het jaar 70 is te zien en ook enkele van de Dode zee rollen. Na een bezoek aan de Menora tegenover het Israëlische parlementsgebouw, de Knesset, maken we een rit door de orthodoxe wijk Me’ah She’arim. In de namiddag brengen we een bezoek aan de kleurrijke voedselmarkt Machane Yehuda. Vanaf Ramat Rachel hebben we een prachtig uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden. Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

dinsdag 7 mei – Dode Zee – Ein Gedi – Massada
Na het ontbijt dalen we af in de richting van de Dode zee. We bezoeken de oase van Ein Gedi, waar David zich verschool voor koning Saul. Vervolgens gaan we naar Massada, de plaats op de top van de berg in de Judea woestijn die door Herodes gebouwd is en waar de laatste strijd van de Joden tegen de Romeinen in het jaar 73 A.D. is geweest. We  keren dan terug naar Jeruzalem voor diner en de laatste overnachting.

woensdag 8 mei – thuisreis
’s Morgens kunt u wat uitrusten of nog een wandeling maken, bijvoorbeeld naar de Oude Stad. Tegen de middag rijden we met een bustransfer naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. Vertrek vanuit Tel Aviv rond 16.00 uur lokale tijd. Aankomst Amsterdam plm 20.30 uur.

deelnameprijs
deze bedraagt € 2.590,-

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met ELAL
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids 6 dagen
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • lunch op zondag
 • 8 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 865,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels
1 overnachting in hotel Daniel Herzeliya
2 overnachtingen in Kinar hotel in Galilea
5 overnachtingen in Grand Court hotel Jeruzalem

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.