Israël

Reisinformatie

6-daagse reis Israël

maandag 18 oktober t/m zaterdag 23 oktober

reisleider:J.C. (Jack) Doudeijns

Met deze reis gaat mee Ds. A. Schot, Nunspeet

ga naar het inschrijfformulier

maandag 18 oktober – heenreis – Joppe
Vanaf Brussel vliegen we om 10.00 uur rechtstreeks naar Tel Aviv. We landen in Tel Aviv omstreeks 15:30 uur lokale tijd. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We rijden naar ons hotel in Tel-Aviv. ’s Avonds proberen we nog naar Joppe te gaan.

dinsdag 19 oktober – Caesarea – Karmel berg – Akko
We verlaten Herzliya en rijden langs de kust noordwaarts. We bezoeken de opgravingen van Caesarea, bekend uit het Nieuwe Testament. Vandaar rijden we naar het Karmel gebergte, waar we de Muhraka bezoeken – de plaats waar de profeet Elia een altaar bouwde en waar hij streed tegen de priesters van Baäl. We hebben hier een prachtig uitzicht over de Jizreël vallei. Dan dalen we af naar Megiddo, Bijbels Armageddon en na een bezoek aan deze belangrijke plaats bezoeken we Akko met de mooie Oude Stad en de ondergrondse kruisvaarders burcht. Tegen de avond bereiken we Tiberias. Diner en overnachting in hotel Kinar, gelegen aan het meer van Galilea.

woensdag 20 oktober – boottocht – Kapernaüm – Golan – Jordaan Vallei – wadi Kelt
Vanmorgen maken we een boottocht over het meer van Galilea. Traditiegetrouw wordt de Nederlandse vlag gehesen onder de klanken van het Wilhelmus. Indrukwekkend is het als de boot midden op het meer even de motor uit zet en we een paar minuten de stilte op ons laten inwerken. Welk een geschiedenissen vonden hier plaats! Daarna bezoeken we Kapernaüm. Vervolgens gaan we de Golan op en genieten van het uitzicht bij Hamat Gader waar we Jordanië zien liggen. Vervolgens rijden we door de Jordaan Vallei naar de doopplaats bij Jericho. Daarna gaan wij letterlijk op naar Jeruzalem, met een stop bij wadi Kelt waar we een prachtig uitzicht hebben over het Grieks Orthodoxe klooster van St. George. Dan bereiken we Jeruzalem vanuit het Oosten. Diner en overnachting in Jeruzalem.

donderdag 21 oktober – Olijfberg – Gethsémané – Klaagmuur – Bar Mitsva – Bethesda – Graftuin
Vandaag gaan we de Oude Stad van Jeruzalem bezoeken. We beginnen de dag met het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf de Olijfberg. Vervolgens lopen we naar beneden en bezoeken Gethsémané, de plaats waar Jezus werd verraden en gevangen genomen door de Romeinen. Daarna rijden we naar de Jaffa Gate, waar we een wandeling over de stadsmuren van Jeruzalem maken. Vervolgens lopen we via de Joodse wijk naar de Westelijke (Klaag)muur waar we de Bar Mitsva plechtigheden meemaken. Iedere Joodse jongen viert op 13 jarige leeftijd deze belangrijke gebeurtenis, waarbij hij verantwoordelijk wordt tegenover God om zich aan alle geboden en verboden te houden die onder de Joodse wet vallen. Via de oude marktstraatjes gaat het richting het bad van Bethesda en aansluitend komen we bij de Heilige Grafkerk. Via de Arabische markt lopen we door de Damascuspoort naar de Graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem

vrijdag 22 oktober – Yad Vashem – Israël museum
We bezoeken deze dag het indrukwekkende Holocaust museum Yad Vashem. Hierna gaan we naar het Israëlmuseum waar we naast de Dode Zeerollen ook de maquette van Jeruzalem zien uit de tijd van de Heere Jezus. Hier bevindt zich ook de Menora, de 7-armige kandelaar, het oude symbool voor het Hebreeuwse volk en een van de oudste symbolen voor het Jodendom in het algemeen. De traditionele menora heeft zeven armen. Tijdens het chanoekafeest gebruikt men een kandelaar met negen armen, de Chanoeka. Vanaf Ramat Rachel hebben we een prachtig uitzicht over Bethlehem en de herdersvelden. Diner en overnachting in Jeruzalem.

zaterdag 23 oktober – thuisreis
We rijden naar de luchthaven van Tel Aviv voor onze rechtstreekse terugvlucht naar Brussel,  ’s morgens vroeg komen we in Brussel aan.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.469,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • 5 hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 445,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels
1 overn. Grand Beach hotel Tel-Aviv
1 overn. Kinar hotel meer van Galilea (aan het meer van Galilea)
3 overnachtingen in Grand Court hotel Jeruzalem

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.