fietsvakantie Italië

Fietsen in Südtirol en de Veneto is een geweldige reiservaring. Geniet van de ruwheid van de Dolomieten, de zachtheid van de groene weiden en de wijngaarden op de hellingen. Bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. Tijdens het fietsen geniet u van de Tiroler gastvrijheid, gecombineerd met Italiaanse invloeden. U fietst door de pareltjes van de Veneto, Bassano del Grappa, Marostica en Vicenza.

Reisinformatie

10-daagse fietsvakantie Italië

maandag 3 juli t/m woensdag 12 juli

reisleider:J. (Jaap) Heijboer

ga naar het inschrijfformulier

maandag 3 juli – heenreis
Via de opstapplaatsen rijden we, onderbroken door een koffiestop in Cuijk, met de fietsbus naar het Geyer overnachtingshotel in Phaldorf.

dinsdag 4 juli – Vipiteno– Brixen – 33 km
Via een mooie rit rijden we door Oostenrijk, en over de Brenner komen we begin van de middag aan in Südtirol in Vipiteno. Een middeleeuws stadje waar we op eigen gelegenheid kunnen lunchen en daarna op de fiets te stappen. Welkom in de indrukwekkende bergwereld van Südtirol. In Brixen stappen we weer in de fietsbus die ons naar het hotel in Auer brengt waar we drie nachten verblijven.

woensdag 5 juli – Brixen – Bolzano – 50 km
Vanmorgen gaan we eerst met een transfer per fietsbus naar Brixen. Door het Eisackdal /Isarcodal fietsen we over het mooie fietspad naar Bolzano. Ongetwijfeld maken we een tussenstop in het schilderachtige stadje Klausen. En in Bolzano aangekomen fietsen we zeker nog even naar het centrale plein, ook wel de huiskamer van de stad genoemd. In Bolzano gaan de fietsen weer de fietsbus in en gaan we terug naar ons hotel in Auer.

donderdag 6 juli – Bolzano – Trento – 40/75 km
We volgen de rivierbedding van de Etsch en de zuidelijke charme wordt al merkbaar. Gaat u vanaf Salurns (40 km) mee met de fietsbus of ‘trapt’ u nog even door? Met de fietsbus gaan we terug naar ons hotel in Auer.

vrijdag 7 juli – Caldonazzomeer – Bassano del Grappa – 60/80 km
Met de fietsbus rijden we naar het startpunt van het Valsugana fietspad aan het Caldonazzomeer. We fietsen over een prachtig fietspad langs het riviertje de Brenta naar Bassano del Grappa, met de bekende overdekt houten brug van architect Palladio. Deze dag is een dag met veel daling, dus niet al teveel inspanning. De 60 km is een tussenstop voor de bus, waar deelnemers alvast in zouden kunnen stappen. Naar Bassano is 80 km. Met de fietsbus is het dan nog een korte transfer naar ons volgende hotel in Longa di Schiavon voor de komende vier nachten.

zaterdag 8 juli – rondrit Vicenza – 60 km
Van uit het hotel rijden we op de fiets naar het schitterende Vicenza. We fietsen over rustige wegen, door o.a. maisvelden. Neem de tijd om de schitterende stad Vicenza te bezoeken met de talrijke Palazzi. Bewonder de bouwwerken van de top architect Palladio zoals de basiliek en het theater. We kunnen vandaag zelf beslissen hoe lang we ergens blijven want we fietsen terug naar ons hotel.

 zondag 9 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 10 juli – rondrit Marostica – ca. 35 km
Vandaag staat een rondrit vanaf het hotel door het heuvelachtige landschap naar het kleine schilderachtige middeleeuwse Marostica op het programma. Dit stadje is bekend van het levende schaakspel, dit dateert al uit het jaar 1454. Na een korte stijging worden we beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving. Vandaag delen we de dag zelf in. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vandaag te genieten op het terras en van het zwembad bij het hotel. De keuze is aan u.

dinsdag 11 juli – Lechdal (Oostenrijk) – 30 km
Na het ontbijt nemen we afscheid van het hotel en rijden via  het Eisackdal en de Brennerpas richting Oostenrijk. Vanuit het Lechdal maken we vanmiddag ter afsluiting nog een heerlijke fietstocht. De Lech wordt beschouwd als een van de laatst ongereguleerde rivieren in de Alpen. Vele brede grindbanken bezetten grote delen van de vallei. We volgen de Lech stroomafwaarts. De fietstocht eindigt bij ons overnachtingshotel in de omgeving van het grensplaatsje Reutte.

woensdag 12 juli – terugreis
Tijdens de terugweg laten we de fraaie landschappen nog eens de revue passeren. Onderweg is er nog een heerlijke afscheidslunch. Daarna wordt u naar de uitstapplaatsen teruggebracht.

fietsroutes
Veelal vlakke of dalende fietsroutes over fietspaden in Italië soms een enkele klim, soms ook over rustige B-wegen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.399,-

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • zondag volpension
 • zondag koffie met gebak
 • in het Sweet hotel tijdens het diner ¼ liter wijn, water en koffie inclusief
 • fietsroutes/fietsboekjes Bikeline
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 219,- ( 4x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • huur e-bike € 249,-

hotels
hotel Geyer in Pfahldorf (overnachtingshotel heenreis)
hotel Elefant in Auer (3 nachten)
hotel  Sweet Hotel in Longa di Schiavon (4 nachten) – met buitenzwembad
hotel omgeving Reutte (overnachtingshotel terugreis)

opstapplaatsen
Alblasserdam – Ochten – Cuijk – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.