kennismakingsreis Duitse Eifel

Beste motorrijders,
Als eigenaar van Burgtours heb ik op z’n tijd ook wat ontspanning nodig. Na een drukke werkdag is het heerlijk om af en toe een stukje met de motor te gaan rijden. En nog leuker is het om dit met een groepje te doen. Alhoewel ik al langere tijd over een motorrijbewijs beschik, is het er pas vorig jaar van gekomen om een eerste motor te kopen. Regelmatig gaan we met een groepje motorrijders een avond of een zaterdag toeren. Op het moment dat jezelf motor gaat rijden valt het pas op hoeveel motorrijders er zijn in de Reformatorische gezindte. En ja, een reisbureau runnen én motorrijder zijnde, ontstond de gedachte om een onderdeel aan ons reizenpakket toe te voegen: motorreizen!

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
4-daagse kennismakingsreis Duitse Eifel

maandag 16 september t/m donderdag 19 september

ga naar het inschrijfformulier

Deze reis door de mooie Duitse Eifel is een perfecte bestemming om na het zomerseizoen nog een paar dagen te gaan motorrijden. Motorrijders hebben iets met de Eifel en dat is niet verwonderlijk. De wegen zijn prachtig met talrijke bochten, hoogteverschillen en een uitstekend wegdek. De wegen zijn groots, het landschap is prachtig: de mooie glooiende heuvels en de veelal aan het zicht onttrokken vulkaanmeren zijn uniek. In de herfst is nog extra mooi door de prachtige herfstkleuren die de natuur dan rijk is. We hebben een aantal schitterende routes uitgezet, die o.a. naar de Vulkaan Eifel leiden.

De dagroutes zijn zo uitgezet dat we je de mooiste, kleinste wegen van de Eifel laten zien. De dagroutes zijn er in een korte en lange variant en komen zelfs tot in Luxemburg. Per dag kan gekozen worden tussen de korte route (plm. 220 km) of de lange route (plm. 300 km). Er is gedurende deze dagen reisbegeleiding van Horizon Motor Reizen aanwezig mocht je bijvoorbeeld met pech komen te staan. Ook voor andere vragen over GPS etc. is de reisbegeleider je graag van dienst, Tevens zal hij elke dag uitleg geven over de routes.

maandag 16 september – verzamelpunt – heenreis
We verzamelen plm. 11.00 uur in Zuid-Limburg en rijden dan door naar onze lunchlocatie in Stolberg, net achter Aken. Daar staat een heerlijke lunch voor ons klaar welke ook inclusief is voor deze reis. Na de lunch starten we de motoren voor een mooie route naar het hotel.

Het eerste gedeelte rijden we over de snelweg A4 en A44 om vervolgens de snelweg te verlaten onder Aachen. In het begin rijden we nog door enkele dorpen, maar al snel krijgen we te maken met de eerste scherpe haarspeldbocht. Nadat we over een mooie kleine weg de rivierbedding volgen is het mogelijk om in Simonskall een leuke koffiestop te doen.

Hierna blijven de bochten elkaar opvolgen en de omgeving is compleet veranderd naar een bergachtig landschap met prachtige uitzichten. We passeren de Ruhrtalsperre. Mooie wegen wisselen elkaar af en na 182 km komen we aan bij hotel Hullen in Barweiler, waar we de motoren achter het hotel in de garage of op de grote parkeerplaats kunnen zetten. We gaan inchecken voor de kamers en schuiven aan voor het diner.

dinsdag 17 september – Ahr – Vulkan Eifel
lengte kort: 229 km rijtijd: ± 4:30u / lengte lang: 341 km rijtijd: ± 6:30u
De route van vandaag brengt ons door de Ahr- en Vulkan Eifel. Er is een korte en lange route mogelijk. De lange route laat ons nog meer zien en beleven van de Eifel en het bochtenspel wat daar bij hoort. Vanuit Barweiler starten we direct over diverse binnenwegen en na 18 km worden we al getrakteerd op de eerste haarspeldbochten. Zo begint de dag met mooie bochtige wegen met een schitterend beeld van de Vulkaan Eifel. Bij de lange route rijden we over kleine binnenwegen en passeren maar liefst 17 haarspeldbochten en de nog geheel intact zijnde Burg Kreuzberg. Kort daarna rijden we door Altenahr en hebben zicht op de gelijknamige kasteelruïne. Het riviertje de Ahr heeft zijn naam ontleend aan het leuke dorp, waar je eventueel een koffiestop zou kunnen maken en een stukje naar boven kunt wandelen naar de kasteelruïne. Voorafgaand aan de reis volgt de dag informatie over de korte en lange route.

woensdag 18 september – Luxemburg
lengte kort: 225 km  rijtijd: ± 4:00u / lengte lang: 314 km  rijtijd: ± 6:00u
Vandaag brengt de route ons via het westen van de Eifel naar Luxemburg. Kort na vertrek komen we op de L29 waar de eerste bochten van vandaag al voor ons klaarliggen. Gevolgd door wegen waarvan het asfalt hobbelig is. Dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de vele bochten en de schitterende omgeving. Vervolgens wisselen de kleine wegen elkaar weer af en kunnen we opnieuw genieten van het prachtige Duitse landschap. Na Usch rijden we een mooie kleine weg op met uiteraard weer heerlijke bochten. De weg stijgt naar een hoogte van ruim 500 meter. Bij Lasel hebben we een mooi uitzicht over het dal en de slingerende weg die we naar beneden gaan rijden. De lange route gaat vrijwel direct Neuerburg in. Een karakteristieke Duitse plaats in de Eifel. Je vind hier de oude kasteelruïne van Neuerburg, tevens een leuk plaatsje om even te bezichtigen of om er een koffiestop te doen. In Neuerburg gaat de route verder en het bochtenfestijn blijft aanhouden. Een uitdaging weer voor ons als motorrijders!  In Gemund steken we de rivier Our over en passeren we ook direct de grens met Luxemburg. Voorafgaand aan de reis volgt de dag informatie over de korte en lange route.

donderdag 19 september – Vulkan Eifel – thuisreis
lengte kort: 149 km rijtijd: ± 3:00u / lengte lang: 224km rijtijd: ± 5:00u / lengte XL: 304km rijtijd: ± 6:30u
Korte route: Na Kornelimünster is het nog een paar kilometer naar Aachen-Brandt, richting snelweg A44. Deze gaat om Aachen heen richting Nederland. Direct na de grensovergang eindigt de route en is het mogelijk om naar eigen inzicht terug richting huis te rijden.
Lange route: Binnendoor, onder Aachen door en nog een aantal mooie bochten in de Nord Eifel. Je rijdt via een leuke weg ±18km door België om net onder Vaals de grens met Nederland te passeren. Hierna gaat de route via vele Limburgse dorpen, zoals Simpelveld, Valkenburg aan de Geul en Schinnen richting de A2 / A73 bij Montfort. Hier is het mogelijk om naar eigen inzicht de route naar huis binnendoor of via de snelweg te laten verlopen.
XL Route: Speciaal voor diegene die graag nog net even wat langer in de Eifel willen blijven is er de XL route. Na 12 km vanaf het hotel splitst deze route zich van de korte en lange route. Je rijdt hierna diverse wegen die je nog niet gereden hebt de afgelopen dagen. Het hoofdingrediënt zijn bochtige wegen. Voorafgaand aan de reis volgt de dag informatie over de korte, lange en XL route.

deelnameprijs
deze bedraagt € 339,-

bij de prijs inbegrepen

  • lunch en twee drankjes heenreis
  • 3 overnachtingen in hotel Hullen
  • 3x ontbijt en 3x diner
  • alle routes op GPS
  • reisbegeleiding Horizon Motor Reizen
  • Horizon Motor reizen routegids

niet bij de prijs inbegrepen

  • éénpersoonskamertoeslag voor kamer met één bed € 45,-
  • éénpersoonskamertoeslag voor 2p kamer voor alleengebruik € 119,-
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

max. aantal deelnemers 20-24

Indien u een passagier op de motor meeneemt, ook deze via ons inschrijfformulier inboeken en bij invulhokje ‘Dieetwensen en/of voorkeuren’ aangeven dat het een medepassagier betreft.

hotel Hullen in Barweiler
Het hotel voor deze dagen is een schoolvoorbeeld van Duitse degelijkheid. De eigenaar is zelf enthousiast motorrijder. Elke ochtend staat er een goed verzorgd ontbijt voor ons klaar. Aan het einde van de dag kun je van de route nagenieten op het terras van het hotel. ’s Avonds is er een 3-gangendiner en wordt er gezellig nagepraat. Het hotel bevindt zich in het kleine dorp Barweiler op 5 minuten van de Nürburgring. Het hotel heeft een eigen garage en een grote parkeerplaats achter het hotel. Naast het hotel is een groot terras waar het heerlijk vertoeven is.

aansprakelijkheid
Alle reizigers zijn in het bezit van een geldig rijbewijs voor hun voertuig. Motorrijders en reizigers die deelnemen aan deze motorreis rijden ten allen tijde onder eigen verantwoordelijkheid, of deze nu individueel of in een groep rijden. Burgtours of Horizon Motor Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van ongevallen of andere schade. Iedere aansprakelijkheid van Burgtours of Horizon Motor Reizen voor immateriële, indirecte, gevolg- of bedrijfsschade is uitgesloten. Burgtours en Horizon Motor Reizen zijn niet aansprakelijk indien er sprake is van overmacht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.