lentecruise Nederland

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse lentecruise Nederland

maandag 25 mei t/m vrijdag 29 mei

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

met deze reis gaat mee: Ds. J.W. Verweij, Zwijndrecht

ga naar het inschrijfformulier

maandag 25 mei – vertrek Lelystad  – Medemblik
Vandaag begint de 5-daagse cruise door Nederland, over het IJsselmeer, Waddenzee en langs diverse steden. Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we met de touringcars naar de weidse Flevopolder. Uitgestrekte landschappen trekken aan ons oog voorbij. Om 12.30 uur gaan we inschepen, de koffers worden door de bemanning in de hutten gebracht en om 13.00 uur varen we weg, het IJsselmeer over richting Medemblik.  Tijdens de lunch kunt u alvast kennis maken met uw reisgenoten. Deze dag wordt u ook door de kapitein welkom geheten met een Captains Welkomstcoctail en wordt de bemanning aan u voorgesteld. Aan het eind van de middag komen we in Medemblik aan, waar u voor of na het diner nog het stadje kunt bezoeken. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland. Een stad met veel bezienswaardigheden, u vindt er nog veel oude gebouwen en gevels uit vorige eeuwen. Overnachting Medemblik.

dinsdag 26 mei – Medemblik – Waddenzee – Texel – Oudeschild
Aan het begin van de morgen steken we de Waddenzee over naar Oudeschild op Texel waar we begin van de middag aankomen. Oudeschild is het enige dorp van Texel dat direct aan zee ligt en waar eb  en vloed in de haven rustig hun gang gaan. Tevens is Oudeschild de thuishaven van de Texelse vissersvloot, er is dan ook altijd wat te zien in deze gezellige haven. Maak een wandeling door de Ruyterstraat met de oude geveltjes en bezoek het witte historische Zeemanskerkje. Oudeschild ontstond begin 17e eeuw. De VOC schepen zorgden voor handel en welvaart. Ook Michiel de Ruyter heeft deze plaats vaak aangedaan. In het centrum van Oudeschild is een museum dat u kennis laat maken met de jutterij en het maritieme verleden van Texel. Vannacht blijven we in Oudeschild, dus u kunt ’s avonds ook nog een wandeling door de stad of langs de haven maken. Overnachting Oudeschild.

woensdag 27 mei – Waddenzee – IJsselmeer – Waddenzee – Kampen
Vanaf Texel zetten we ‘s morgens koers naar Kampen. Kort na de middag hopen we daar aan te komen. Het mooie stadsfront laat zich vanaf de rivier het beste bewonderen, met zicht op Kampen in de volle breedte, met historische gevels, torens, poorten en stadsmuren. Kampen is een gezellige Hanzestad en de vele mooie gebouwen vertellen veel over de waterrijke geschiedenis van deze stad. Het is heerlijk wandelen door de stad om te genieten van de oude gevels en de historische gebouwen die bewaard zijn gebleven. Denk aan de Koornmarktspoort, de Broederpoort het 14e eeuwse (voormalige) stadhuis, de Bovenkerk enz. Kampen is gelegen aan de benedenloop van de IJssel, nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. Overnachting Kampen.

donderdag 28 mei – Kampen – Zutphen
Vanaf Kampen varen we verder de mooie IJssel op. We komen langs plaatsen als Zwolle, Hattem, Wijhe, Olst en Deventer. Een wel heel ontspannend stukje varen door een puur Hollands landschap. Water, weilanden, uiterwaarden, kronkelende rivier, kastelen, prachtige huizen. Al varend op de grens tussen Overijssel en Gelderland komen we aan in Zutphen. Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland. Een markante stad met vestingwerken, poorten, grachten, middeleeuwse straten, talrijke hofjes, steegjes geplaveid met kinderkopjes, en vele historische gebouwen. ’s Avonds is er een Captains-dinner aan boord. De laatste orgelklanken en samenzang en nog een laatst gezellig moment met elkaar aan boord van de Rhine Princess. Overnachting Zutphen.

vrijdag 29 mei – Zutphen – Arnhem
Nog een hele morgen varen over de mooie rivier de Gelderse IJssel. U ziet de heuvels en oude dorpskernen rond de Posbank en het kasteel Middachten. We passeren Dieren en Doesburg en komen rond de klok van 13.00 uur aan in Arnhem. Na de lunch is de ontscheping en wordt u met de bus weer teruggebracht naar uw opstapplaatsen.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 679,-

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Lelystad en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 269,-  (7x beschikbaar)

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken
100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste) 

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek (winter 2019/2020 volledig gerenoveerd) hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.