Lutago – Italië

Kwaliteit staat centraal tijdens deze reis naar de Dolomieten in Zuid-Tirol. Al vele jaren is de reis naar de Dolomieten en Zuid-Tirol zeer populair. In 2019 heeft de Familie Abfalterer het voormalige hotel Alpenhof in Lutago volledig gerenoveerd, de naam veranderd in hotel Fronza en is de kwaliteit van de keuken nóg verder verbeterd. We genieten deze vakantie van uitmuntende vijfgangendiners en bovendien zijn er vier lunches inbegrepen.

Oostenrijk en Italië ontmoeten elkaar in ‘Valle Aurina’, oftewel het Ahrntal in het Duitstalige Zuid-Tirol. Waar we ook kijken, overal hebben we een fantastisch uitzicht op groene weiden en bossen en in de verte toppen met ‘eeuwige’ sneeuw. In dit prachtige dal, dat toch nog op bijna duizend meter hoogte ligt, bevindt zich onze uitvalsbasis Lutago. Vrije tijd en interessante excursies wisselen elkaar af tijdens deze Burgtours klassieker!
Zo maken we een indrukwekkende Dolomietentocht, waarbij we de bekende trekpleister Cortina d’Ampezzo aandoen. Duizelingwekkend hoog rijzen de kale, witte, grillig gevormde toppen en pieken uit boven de vredige, groene dalen met hun weiden en bossen. Tijdens verschillende excursies is er de mogelijkheid om met een kabelbaan naar boven te gaan en prachtige wandelingen door de indrukwekkende natuur van Zuid-Tirol en de Dolomieten te maken.

Reisinformatie

10-daagse reis Lutago – Italië

maandag 12 september t/m woensdag 21 september

ga naar het inschrijfformulier

maandag 12 september – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we zuidwaarts. Onderweg maken we een koffiestop met gebak of een broodje. We passeren steden als Koblenz en Frankfurt, de overnachting zal zijn in de omgeving van Neurenberg. Lunch is vandaag inbegrepen.

dinsdag 13 september – Brennerpas – Ahrntal – Lutago
Na het ontbijt rijden we door Beieren en gaan via een mooie route over de Brennerpas. We rijden bij Bruneck het Ahrntal in en komen aan het eind van de middag bij ons hotel in Lutago. Hier worden we ontvangen met een welkomstdrankje en een heerlijk diner.

woensdag 14 september – middagtocht Ahrntal – Klausberg
Vandaag gaan we het Ahrntal verkennen. In Prettau bezoeken we de vroegere kopermijnen. Met een treintje rijden we door de mijnschacht. Ook krijgen we te zien hoe het koper winnen in zijn werk ging. ’s Middags gaan we met de lift de Klausberg op. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht over de Alpen van het Zillertal in Oostenrijk. Vanaf dit punt kunnen we een blik werpen op de gletsjers van dit dal, die ook in de zomer bedekt zijn met sneeuw en een hoogte bereiken van 3.700 meter. Wie niet mee wilt met de lift, kan beneden in het dal een mooie wandeling maken.

donderdag 15 september – dagtocht Dolomieten
Vandaag staan de Dolomieten op het programma. We passeren de mooiste berghellingen, besneeuwde bergtoppen, pittoreske bergdorpjes en genieten van schitterende vergezichten. De route voert door het Pusterdal, langs Toblach, door Cortina d’Ampezzo en over acht bergpassen, de Colle Sant’Angelo, Tre Croci, Valzarego, Valporolo, Campolungo, Pordoi, Sella en Gardena. We bereiken unieke hoogten waarbij de vergezichten bijzonder indrukwekkend zijn.

vrijdag 16 september – dagtocht Bressanone – Ahrntaler Alm
Vanmorgen bezoeken we eerst het leuke stadje Bressanone. Van oudsher een belangrijke bisschopstad. Dat is nog te zien aan de vele kerken en kloosters. De Domplatz staat middenin het centrum, met een interieur van 33 verschillende soorten marmer. In de historische stadskern ziet u de karakteristieke steegjes. De historische gebouwen geven een indruk hoe het er vroeger aan toe moet zijn gegaan. Hierna brengt de chauffeur ons naar St. Lorenzen, vanwaar we per taxibusjes naar de Ahrntaler Alm gebracht worden. Boven aangekomen zal een bakker op traditionele wijze brood bakken.

zaterdag 17 september – dagtocht Seiser Alm
Het schitterende berggebied Seiser Alm is het grootste hoogplateau van de Alpen. We gaan met de kabelbaan omhoog en maken een wandeling door het beschermde natuurgebied met zijn unieke flora en fauna. In plaats van een wandeling kunt u ook op eigen gelegenheid een koetstocht maken op de Seiser Alm. Vandaag krijgen we een lunchpakket mee om onze tijd in dit mooie natuurgebied optimaal te benutten.

zondag 18 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 19 september – Speikboden
Bij Sand in Taufers gaan we met de lift de berg Speikboden op. We komen op 2000 meter hoogte, vanwaar we een werkelijk spectaculair uitzicht hebben over de Dolomieten en de Alpen. Ook niet-wandelaars kunnen hier volop genieten.

dinsdag 20 september – Zuid Duitsland
We verlaten Lutago en maken een stop in het gezellige Vipiteno. Dit stadje ligt op 948 meter hoogte en was vroeger een handelsstad, wat nog te zien is aan de prachtige gebouwen. Door de stad stroomt rivier de Eisack. Via Innsbruck verlaten we Oostenrijk en rijden richting Zuid-Duitsland.

woensdag 21 september – thuisreis
De laatste dag van onze reis is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd voor de laatste kilometers. Via Heidelberg en Mannheim zetten we koers naar Nederland waar we nog genieten van een afscheidsdiner voordat we teruggebracht worden naar de opstapplaatsen. 

deelnameprijs
deze bedraag € 1.449,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak (of broodje) heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • hotel Fronza: ontbijt in buffetvorm, 5-gangen diner keuzemenu met saladebuffet
 • 1 grill avond bij mooi weer
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op 14, 17, 18 en 19 september
 • 2 overnachtingshotels
 • 7 overnachtingen hotel Fronza
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • lift Seiser Alm, Speikboden en de Klausberg
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 175,- (2x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Hotel Fronza is het voormalige hotel Alpenhof en is in 2019 volledig gerenoveerd. Het hotel is zeer stijlvol ingericht waarbij veel aandacht is voor de typische Italiaanse bergstijl, maar dan in een moderne uitvoering. Buiten het feit dat de algemene ruimtes en de kamers prachtig zijn geworden heeft het hotel de kwaliteit van de toch al uitstekende keuken nóg verder verbeterd. Het gezellige hotel is gelegen aan de rand van Lutago. Er is een overdekt zwembad, een zonneterras en een ligweide. Het hotel heeft meerdere liften. Het hotel is daarnaast voorzien van een receptie, bar, restaurant en gratis wifi. De keuken in het hotel wordt uitstekend genoemd. Uw kamer is uiterst comfortabel en voorzien van een badkamer met douche, toilet en een föhn. U heeft telefoon en een kluisje op uw kamer. Alle kamers hebben tevens een balkon. Het ontbijt is in buffetvorm en het diner bestaat uit een 5-gangen keuzemenu met saladebuffet. 

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Geldermalsen – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.