Moezel – Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

M.P.S. RHINE PRINCESS / WELKOM AAN BOORD

Het 83 meter lange en 11 meter brede schip heeft 3 passagiersdekken en biedt plaats aan 120 passagiers. Het hele schip beschikt over airconditioning. U kunt op dit schip heerlijk genieten van een prachtige vaarvakantie. De ruim bemeten entree, de panoramasalon en het gezellige restaurant geven dit schip de allure van een drijvend hotel.

Reisinformatie

5-daagse Moezel – Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

maandag 20 juni t/m vrijdag 24 juni

reisleider:C. (Kees) van den Bovenkamp

ga naar het inschrijfformulier

maandag 20 juni – Koblenz – Alken
Maandagmorgen worden alle deelnemers opgehaald en in comfortabele touringcars naar Koblenz gebracht voor de inscheping. Koblenz heeft een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd, 2000 jaar geleden. Hier stroomt de Moezel in de Rijn. Dit punt (de “Deutsches Eck”) maakt Koblenz tot een aantrekkingspunt van toeristen uit de hele wereld. Door de strategische ligging van Koblenz, en het middelpunt van Moezel- en Rijnwijnen kent het een roemrijk verleden. Oude vestingmuren, burchttorens en kastelen zijn hier de zichtbare voorbeelden van. Tegenover de Deutsches Eck, aan de overzijde van de Rijn, ligt Burg Ehrenbreitstein. Deze vesting is na Gibraltar de grootste rots-vesting van Europa. Vestingmuren en burchttorens, kastelen en patriciërs huizen, zijn indrukwekkende sporen van een bewogen verleden. We zitten dus al heel snel midden in de favoriete vaargebieden in Duitsland. De koffers worden bij aankomst in de haven van Koblenz door de bemanning keurig in uw hut gebracht. Van de busreis hebben we best trek gekregen, en dat komt goed uit, we vangen meteen aan met de lunch. Tijdens de lunch varen we naar Alken, een klein, maar mooi oud wijnstadje. Het ontstaan van Alken is nauw verbonden met de burcht Thurant, die in 1192 werd gebouwd in opdracht van graaf Hendrik von der Pfalz. Tijdens een belegering (1245-1248) van het stadje werd de bevolking uitgehongerd en zo gedwongen tot overgave. De ondertekening hiervan, de Vrede van Thurant geldt als het oudste verdrag in het Duits opgesteld. Alken, dat in 1350 stadsrechten kreeg, ligt midden in een verrassend mooi Moezellandschap en kent enkele fraaie bezienswaardigheden. Zo zijn er de resten van oude muren en torens. Van de stadsmuur bleef de Fallerport behouden. Verder bezienswaardig zijn een aantal oude vakwerkhuizen, de romaanse St-Michaels-Kapelle met zijn mooie fresco’s uit de 13e en 15e eeuw, en het barokke Wiltberger Hofhaus. Na het diner kunt u nog in dit stadje rondkijken.

dinsdag 21 juni Alken – Cochem
De vaart gaat ’s morgens verder naar Cochem. Hier kunt u ’s middags winkelen, een gezellig terras nemen om iets te drinken en het stadje te bekijken. Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. Een steile weg brengt u naar de Reichsburg (ook met pendelbussen te bereiken). Vanaf hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Moezel. Al met al is Cochem een gezellig en karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar bij horen, waaronder: wijn, steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burchten en in het stadje zelf een marktplein en pittoreske straatjes en steegjes uit de oude tijd, met bezienswaardigheden als: vakwerkhuizen, stadspoorten en delen van de middeleeuwse muur.

woensdag 22 juni – Cochem – Andernach
Van Cochem gaat de vaart richting Andernach. Bij Koblenz verlaten we de Moezel en gaan we  de Rijn op. We passeren wederom riviergedeelten met prachtige berghellingen en kronkelen onderdoor historische bruggen,  via bekende plaatsjes langs de Rijn richting Andernach. Andernach ligt aan de Rijn, waar deze samenkomt met de Eifel. Deze stad behoort tot de oudste steden van Duitsland en beschikt over diverse middeleeuwse gebouwen, kastelen en een oude stadswal. Enkele bezienswaardigheden zijn De Bolle Toren, het Historische Stadhuis en de kastelen Stadtburg en Burg Namedy.

donderdag 23 juni  – Andernach – Düsseldorf
Tijdens het ontbijt vervolgen we de vaart en besluiten de prachtige en afwisselende vaartocht in Düsseldorf, het ‘Parijs van Duitsland’. U kunt het historische centrum bezoeken of een bus excursie door de stad maken. Düsseldorf is een gezellige winkelstad. Cultuurliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de verschillende mooie kerken of andere bezienswaardigheden. ’s Avonds staat u een heerlijk Captains Dinner te wachten.

vrijdag 24 juni – Düsseldorf – Arnhem
Na onze overnachting in Düsseldorf varen we richting Arnhem. We hopen daar aan het begin van de middag aan te komen, en na de laatste lunch te ontschepen. Hier nemen we afscheid van elkaar en wordt u in de gereedstaande touringcars weer naar uw opstapplaatsen gebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 729,-
vroegboekkorting € 50,-
indien u boekt u in de maand december of januari

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Koblenz en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 289,-  (7x beschikbaar)
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele weken van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken
100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste) 

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek (winter 2019/2020 volledig gerenoveerd) hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.