motorreis Luxemburg

Een korte motorvakantie, maar wat een mooie kilometers door prachtige landschappen. Deze reis voert ons door de Eifel en Luxemburg.
Inclusief een uniek concept betreffende motorbegeleiding, zie onderaan deze pagina motorbegeleiding – uniek concept Burgtours.

Reisinformatie

4-daagse motorreis Luxemburg

maandag 8 juni t/m donderdag 11 juni

ga naar het inschrijfformulier

maandag 8 juni –  heenreis (vanaf Aken 209 km naar hotel) – Duitse Eifel – aankomst hotel
Om 11:30  uur verzamelen we in hotel restaurant Vichter Landhaus in Stolberg nabij Aken. Hier staat een heerlijke lunch klaar welke inclusief is voor deze reis. Na de lunch stappen we op de motor en volgt een mooie route van 209 km naar het hotel voor de komende dagen in Luxemburg. We starten met een aantal grotere Duitse wegen. Vervolgens rijden we door de Duitse Eifel en sturen we de prachtige binnenwegen op.  Mooie bochtige wegen voorzien van soms wel eens een steile helling. Aan het begin van de avond komen we aan bij het Hotel St. Fiacre in Bourscheid. Een familiehotel met comfortabele kamers welke zojuist zijn gerenoveerd. Het restaurant is zeer goed. De eigenaar staat zelf achter het fornuis en verwend zijn gasten graag met regionale en seizoensgebonden specialiteiten. Het hotel heeft een leuke bar en ook een buitenterras. De motor staat overdekt.

dinsdag 9 juni – mini Stelvio Luxemburg – Clervaux (247 of 316 km)
Na een heerlijk ontbijt worden de motoren gestart voor een mooie route. Er is vandaag de keuze uit een langere route van 316 km of een kortere route van 247 km. We rijden door Park Naturel de L’ Our . Naast de prachtige natuur zie je vele burchten en kastelen , waaronder de burcht van Vianden.  Na bijna 100 km rijden we naar Kautenbach hier bevind zich een prachtige bochtige weg met scherpe bochten over een prefect asfalt. Deze weg staat ook wel bekend als de Mini Stelvio van Luxemburg. Na deze bochten komen we door Clervaux een ideale lunchplek. We rijden daarna Duitsland in en worden getrakteerd op mooi slingerwegen door dicht bossen. We pakken ook vandaag weer 2 steile hellingen mee  ( 18% en 15 % ) en rijden vervolgens Luxemburg weer in.

woensdag 10 juni – Echternach – Vianden (225 of 315 km)
Vandaag ook weer de keuze uit een langer route van 315 km of een kortere route van 225 km. Na La Rochette gaan we ons opmaken voor een serie heerlijke bochten gecombineerd met een weidse natuur en bosgebied gecombineerd met de veel voorkomende Luxemburgse rotswanden. Daarna rijden we naar Echternach. Dit is een erg mooie historisch stad. Deze stad is het bezoeken zeker waard. Na Echternach passeren we de Luxemburg-Duitse grens waarna we direct getrakteerd worden op wederom een serie heerlijke bochten op perfect asfalt.
Bijna aan het eind van de route komen we aan in  Vianden. Een mooi stadje en een goede gelegenheid voor een kop koffie en een bezichtiging van de stad of de burcht van Vianden. Direct na Vianden krijgen we aan onze rechterhand een schitterend uitzicht op het kasteel van Vianden. Er is hier ook een ruime parkeerplaats, zodat je in alle rust mooie foto’s kunt maken. Het aantal tankstations op de route is beperkt, tank daarom ruim op tijd.

donderdag 11 juni – Eifel – Nederland (276 km tot aan Nederlandse grens)
Vanuit het hotel rijden we direct al mooi weg over de CR348. De eerste 20 km rijden we nog over de prachtige wegen door Luxemburg tot aan de Duitse grens. In Duitsland vervolgen we de wegen richting Prüm. De route leidt ons de Eifel in over glooiende wegen en aan elkaar geregen bochten door kleine typische Duitse dorpjes. We rijden door het noorden van de Eifel richting Nederland. Voordat we daar zijn, gaan we eerst nog een aantal heerlijke Eifel bochten bedwingen, zoals we die al meerdere hebben gereden op deze reis. We rijden richting Kall en het Naturpark Eifel waar de bochten zich wederom aan elkaar rijgen.
Net voor Heimbach passeren we aan de linkerzijde Abtei Mariawald in het Naturpark Eifel. Wanneer je aankomt in Heimbach heb je de mogelijkheid om Burg Hengebach daar te bezoeken. In Heimbach is er ook voldoende gelegenheid voor een koffiestop. Na Heimbach rijden we nog een aantal mooie bochten in de Nord Eifel waarna de route ons terug naar Nederland brengt.

deelnameprijs (maximaal 15 deelnemers)
deze bedraagt € 449,-

bij de prijs inbegrepen

 • 3 overnachtingen in hotel St. Fiacre in Bourscheid
 • 3 x ontbijt (vanaf de tweede dag t/m de laatste dag)
 • 3 x diner (vanaf de eerste dag t/m de voorlaatste dag)
 • 1 x lunch heenreis
 • alle routes op GPS
 • reisbegeleiding Horizon Motor Reizen
 • Horizon Motor reizen routegids

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 89,-
 • toeslag tweepersoonskamer voor alleengebruik € 109,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

aansprakelijkheid
Alle reizigers zijn in het bezit van een geldig rijbewijs voor hun voertuig. Motorrijders en reizigers die deelnemen aan deze motorreis rijden ten allen tijde voor eigen verantwoordelijkheid, of deze nu individueel of in een (begeleide) groep rijden. Burgtours of Horizon Motor Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld in geval van ongevallen of andere schade. Iedere aansprakelijkheid van Burgtours of Horizon Motor Reizen voor immateriële, indirecte, gevolg- of bedrijfsschade is uitgesloten. Burgtours en Horizon Motor Reizen zijn niet aansprakelijk indien er sprake is van overmacht.

motorbegeleiding – uniek concept Burgtours
In principe worden de routes individueel gereden. Wilt u heel de reis/ of een deel van de reis individueel rijden of met een klein groepje (dus zonder rit-begeleiding), geen probleem.
Burgtours biedt echter een uniek concept voor degenen die als groep willen rijden. De motorbegeleider van HMR begeleidt dan vanaf de eerste dag vanuit Aken de groep, rijdt dus vooraan. Ook de routes kunnen worden gereden met de motorbegeleider voorop. Inclusief de terugreis tot aan Aken.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.