Noorwegen – Fagernes

Centraal in Noorwegen ligt Fagernes, het toeristische hart van de folkloristische streek Valdres. Maar de gezellige standplaats Fagernes is zeker niet het enige wat we u te bieden hebben! Fagernes ligt aan het Strondafjord, een verbreding van de rivier de Begna. Het fjord is omgeven door met naaldbomen begroeide berghellingen. Het stadje heeft onder meer leuke winkeltjes en terrasjes en het Valdres openluchtmuseum waar u meer dan 93 traditionele houten boerderijen kunt bewonderen. Fagernes in het Valdresdal wordt omsloten door prachtige Noorse natuurgebieden. We rijden langs Jotunheimen, een gebergte dat letterlijk vertaald ‘huis van de reuzen’ heet. Een ander hoogtepunt is het Geirangerfjord, ook wel de koning der fjorden genoemd. Een werkelijk schitterende treinrit met de wereldberoemde Flåmbanen en de al even beroemde Bergbahnen is inbegrepen, evenals een fjorden vaartocht. De uitzichten zijn spectaculair en onvergetelijk!

vertrekgarantie
nog te boeken t/m 12 juni

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
11-daagse reis Noorwegen – Fagernes

dinsdag 16 juli t/m vrijdag 26 juli

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 16 juli – heenreis – overtocht naar Göteborg 
Vanaf de diverse opstapplaatsen vertrekken we voor onze 11-daagse reis naar Noorwegen. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie/thee met gebak of broodje in de Lutte (nabij Oldenzaal). Via de Duitse snelwegen rijden we naar Kiel waar we inschepen voor de overtocht per Stenaline naar Göteborg. De ferry vertrekt om 18.45 uur vanaf Kiel. We dineren aan boord van de ferry en slapen in een binnenhut voorzien van twee bedden naast elkaar en een volledig ingerichte badkamer. Tegen een kleine meerprijs is een buitenhut te reserveren.

woensdag 17 juli – Oslo
We beginnen de dag met een heerlijk ontbijt aan boord van de ferry en om ca. 09.15 uur komen we aan in Göteborg. Vervolgens rijden we vanaf Göteborg naar Oslo. Dit is een afstand van ca. 300 kilometer waardoor we aan het begin van de middag al in Oslo kunnen aankomen en de stad kunnen verkennen. Overnachting in Oslo of omgeving.

donderdag 18 juli – Oslo – Fagernes
Vanmorgen gaan we nogmaals Oslo in. De chauffeur neemt ons mee middels een rondrit langs diverse bezienswaardigheden van deze mooie stad. Als de tijd het toelaat is er nog vrije tijd ter besteding. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Fagernes waar we de kamers betrekken en gaan dineren. In dit hotel verblijven we 7 nachten.

vrijdag 19 juli – omgeving Fagernes
Vanmorgen kunnen we genieten van wat vrije tijd in het hotel. U kunt de omgeving verkennen, het stadje bezien of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. En ’s middags neemt de chauffeur ons mee voor een mooie rondrit door de prachtige omgeving.

zaterdag 20 juli – Jotunheimen – Valdresflya – Ottadal
Vandaag maken we een mooie excursie door het cultuur- en natuurpark Valdres. We volgen een langzaam klimmende weg door de vlakte van Valdresflya en rijden langs plaatsjes als Beitostølen en Bygdin. Een gevarieerd cultuurlandschap met schitterende uitzichten op het ‘Gebergte van de Reuzen’, oftewel Jotunheimen. Hier bevinden zich de hoogste bergtoppen van Noorwegen. Laat u overweldigen door de ongerepte natuur en de stilte. Ook volgen we de Valdresflya, een bekende toeristische route. En we rijden naar het Ottadal, richting één van de spectaculairste landschappen van Europa. Geniet van imposante watervallen en bekijk de gletsjers van dichtbij. Als het weer het toelaat gaan we naar het bergplateau Dalsnibba en kijken dan vanaf 1.500 meter hoogte over het Geiranger Fjord.

zondag 21 juli – zondag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 22 juli – Bergenbahn – Flåmbanen – boottocht Nærøyfjord
We rijden naar Geilo waar we aan boord van de trein stappen en een deel de wereldberoemde Bergenbahn gaan rijden. Vanuit de trein genieten we van het prachtige panorama op het grootste gletsjergebied van Noorwegen. In de plaats Myrdal stappen we over op de wereldberoemde Flåmbanen, één van de beroemdste attracties van Noorwegen. Vanaf Myrdal daalt de trein maar liefst 865 meter over een traject van 20 kilometer. Flåm is het eindpunt van de meest steile spoorweg ter wereld. Aangekomen in Flåm stappen we aan boord voor een prachtige boottocht langs ongerepte natuur en magnifieke landschappen naar de smalste fjord ter wereld, de Nærøyfjord. Deze fjord is een zijarm van de Sognefjord en slechts 300 meter breed, waardoor u een imposant uitzicht heeft op de 1.700 meter hoge bergen die de fjord omzomen.

dinsdag 23 juli  – Valdresdal – Strondafjord – Slidrefjord
Weer zo een mooie dagtocht. Nu door de directe omgeving van Fagernes. We rijden door het Valdresdal, langs het Strondafjord over onverharde wegen vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over Vestre-Slidre. Vervolgens rijden we naar Ulnes waar we de 750 jaar oude kerk zien. Verder langs de smalle Slidrefjord naar Lomen, vooral bekend vanwege de gelijknamige 800 jaar oude staafkerk. In Ryfoss zien we een mooie waterval. Via de oudste Runensteen van Scandinavië in Einang, rijden we terug naar ons hotel.

woensdag 24 juli – Hemsedal – Borgund – Laerdal
Vandaag bezoeken we het best bewaarde fjordendorp van Noorwegen. Via het Hemsedal rijden we naar Borgund. Hier staat de best bewaarde staafkerk van Noorwegen, daterend uit 1180. We vervolgen onze weg langs de historische route naar het Lærdal. Wederom zult u zich verbazen over de prachtige natuur van Noorwegen. In het Lærdal bezoeken we het beroemde Norwegian Wild Salmon Centre. Een bijzonder museum over de geschiedenis van  de wilde zalm met een 20 meter lang aquarium. Aansluitend maken we een wandeling door het pittoreske fjordendorp Lærdal. Via een prachtige route langs het Sognefjord gaat het richting Ardal en het plaatsje Vang, terug naar Fagernes.

donderdag 25 juli – aanvang terugreis
Ons verblijf in Fagernes is ten einde en ’s morgens nemen we afscheid van het hotel. We overnachten in Zweden of Denemarken. Onderweg genieten we nog van de prachtige landschappen die aan ons oog voorbij trekken.

vrijdag 26 juli – terugreis
Na een vroeg ontbijt is het tijd voor het laatste deel van de reis. Met de ferry van Rødby naar Puttgarden (plm 1 uur varen) maken we de overtocht naar Denemarken. Via Hamburg en Bremen rijden we naar Nederland. Onderweg gebruiken we nog een afscheidsdiner in de Lutte voordat we naar de opstapplaatsen worden teruggebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.689,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • overtochten
 • koffie/thee en gebak/broodje heenreis
 • hotels: verzorging op basis van halfpension
 • ferry: diner (incl. bier/frisdrank/koffie/thee) en ontbijt in buffetvorm
 • overtocht Stenaline van Kiel naar Göteborg
 • verblijf binnenhut tijdens overtocht (tegen kleine meerprijs buitenhut)
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 2 overnachtingshotels (heen en terugreis)
 • 7 overnachtingen in 4* hotel Fagernes
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treinritten en boottocht fjord
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag overnachtingshotels + hoofdhotel met fjordzicht € 325,- (3x beschikbaar)
 • éénpersoonskamertoeslag overnachtingshotels + hoofdhotel met bergzicht  € 225,- (3x beschikbaar)
 • 10x tweepersoonskamertoeslag € 125,- p.p. (fjordzicht)
 • 11x tweepersoonskamer, geen toeslag (bergzicht)
 • overtocht ferry: 2p buitenhut € 15,- p.p.
 • overtocht ferry: 1p buitenhut € 27,- p.p.
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Het 4* Scandic Hotel Valdres ligt in het centrum van Fagernes en direct aan het Strondafjord.
Het hotel is o.a. voorzien van receptie, lounge, restaurant, bar, wifi, lift, binnenzwembad, fitnessruimte, grote tuin met terras aan de fjord.
De keurig ingerichte kamers beschikken o.a. over een volledig ingerichte badkamer, telefoon  en een minibar. Tegen een toeslag zijn er kamers met fjordzicht te boeken.

serviceroute (één doorlopende route)
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Barneveld – Apeldoorn – Rijssen – de Lutte

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.