Nostalgisch Tirol

Misschien heeft u lang geleden Tirol bezocht of staat het nog op uw verlanglijstje? Laat deze reis u aangenaam verrassen. De unieke bergwereld, Schloss Linderhof, de Zugspitze en de Silvrettapas zijn enkele hoogtepunten, maar ook rondwandelen in uw vakantieoord Ehrwald zal nog lang een plaatsje houden in uw herinneringen.

nieuw

Reisinformatie

10-daagse reis Nostalgisch Tirol

maandag 1 juli t/m woensdag 10 juli

ga naar het inschrijfformulier

maandag 1 juli – heenreis Midden-Duitsland
Na de koffiestop vertrekken we naar ons overnachtingsadres in Midden-Duitsland. Er worden regelmatig pauzes gehouden. Aan het einde van de middag arriveren we in ons overnachtingshotel voor het diner en de overnachting.

dinsdag 2 juli – Ulm – Füssen – Ehrwald
In de ochtend rijden we naar Ulm, schilderachtig gelegen aan de Donau. De historische binnenstad heeft veel te bieden, zoals de 161 meter hoge Ulmer Münster. Deze is daarmee de hoogste kerktoren ter wereld. Direct naast de Münster bevindt zich het Ulmer Rathaus met prachtige fresco’s. En in de smalle steegjes van de historische binnenstad zijn vele gelegenheden om even te genieten van koffie met gebak. Aansluitend maken we een stop in het mooie stadje Füssen, omgeven door hoge bergtoppen en de rivier de Lech. Hier is er gelegenheid rond te wandelen in de oude binnenstad met diverse winkels en bezienswaardigheden. Voor het diner komen we aan in Ehrwald.

woensdag 3 juli – Lech en het Lechtal
We rijden een mooie route door het prachtige Lechtal via Holzgau en Warth naar het plaatsje Lech. Dit dorp werd door onze Koninklijke familie op de kaart gezet. Sinds 1959 komen de Oranjes jaarlijks hierna toe om van hun voorjaarsvakantie te genieten. Zij logeren in het nu beroemde hotel Post in het centrum van Lech, hier vinden we vele herinneringen aan de koninklijke vakanties terug. Wanneer u een kijkje in het hotel wenst te nemen is het aan te raden om eerst te genieten van een kopje Wiener Melange met Strüdel op het terras. De route terug gaat via St. Anton en de Fernpass terug naar Ehrwald.

donderdag 4 juli – Schloss Linderhof – Abdij van Ettal – Garmisch
Via Reutte gaan we naar het Graswangertal om een bezoek te brengen aan Schloss Linderhof, één van de 3 fameuze kastelen van Ludwig II van Beieren. In de prachtige tuinen staan allerlei gebouwen, zoals het Zwanenmeer, de druipsteengrot met onderwaterverlichting en met een machine om golven te maken. En het paviljoen waar de mensenschuwe koning zijn ideeën helemaal kon realiseren. Op een paar kilometer afstand bevindt zich de Abdij van Ettal. Het klooster werd in 1330 gesticht door keizer Lodewijk IV die ook Lodewijk de Beier werd genoemd. Tijdens een rondleiding wordt u alles verteld over het toenmalige kloosterleven. De dag sluiten we af met een bezoek aan het pittoreske Garmisch-Partenkirchen. Een tweedelig stadje (Garmisch en Partenkirchen) gelegen aan de voet van Duitslands hoogste berg, de Zugspitze. In het prachtige centrum kun je rijke geschiedenis letterlijk van de gevels aflezen. In beide stadsdelen zijn de meeste historische huizen voorzien van prachtige Lüftlmalerei muurschilderingen. Wandel door de Frühlingsgasse en geniet van prachtige gekleurde, achttiende-eeuwse bloemenbalkons. Voldaan keren we terug naar Ehrwald.

vrijdag 5 juli – Innsbruck met gids – treintraject Inntal en Seefeld
Een bezoek aan de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, mag natuurlijk niet ontbreken. Innsbruck is ontstaan rond een brug over de rivier de Inn en daar bevindt zich dan ook het historische centrum. Samen met een lokale gids maken we een wandeling langs de meest bekende gebouwen zoals het Göldenes Dachl, de Hofburg, de Stadtturm, de Maria Theresiastrasse met de Triomfpoort. En er blijft natuurlijk tijd over om op eigen gelegenheid rond te wandelen. De terugreis leggen we deels af per trein, een prachtig traject door Inntal en Seefeld naar Scharnitz. Vanuit Scharnitz brengt de touringcar ons vervolgens weer naar ons hotel in Ehrwald.

zaterdag 6 juli – Silvretta Hochalpenstrasse
Een volgend hoogtepunt in deze vakantie; de Silvretta Hochalpenstrasse. Dit is een 25 kilometer lange toeristische route die de deelstaten Vorarlberg en Tirol met elkaar verbindt. Op het hoogste punt (2032 meter) bevindt zich het stuwmeer; de Silvretta Strausee. We rijden via Landeck en Galtur naar boven en dalen via haarspeldbochten af naar Partenen. Via de Arlbergtunnel en Imst keren we terug naar Ehrwald.

zondag 7 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 8 jul – Seefeld
In de loop van de morgen vertrekken we via de Fernpass en Telfs naar Seefeld, idyllisch gelegen tussen het Karwendel- en Wettersteingebergte. In de voetgangerszone zijn meer da 60 winkels en vele restaurants. Breng ook een bezoek aan de parochiekerk St. Oswald. Naast een mooie wandeling rondom de Wildsee, kunt u in Seefeld ook een wandeling met Alpaca’s maken. In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel.

dinsdag 9 juli – Achenkirch en Midden-Duitsland
Tot ziens Tirol! Maar we maken er vandaag nog een mooie dag van. Via de Zirlberg dalen we af naar het Inntal en via Innsbruck en Wattens rijden we naar Achenkirch. In deze stad, gelegen aan de noordoever van de Achensee, maken we een stop. Aansluitend rijden we via München naar ons laatste overnachtingshotel voor diner en overnachting.

woensdag 10 juli – Nederland
We rijden door Duitsland naar Nederland waar een ieder na een gezamenlijk afscheidsdiner weer huiswaarts gaat, vol met mooie herinneringen.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 1.799,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar luxury Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 7 overnachtingen in 4* hotel
 • 2 overnachtinghotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee en cake na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 299,- (5x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Het 4* hotel der Grüne Baum is een uitstekend verzorgd 4-sterren boutique-hotel gelegen in het centrum van Ehrwald. Faciliteiten: receptie, lift (tot de 3e etage), lounge met comfortabele zitjes, bar, restaurant, tuin met loungemeubelen. Wellnesscentrum met o.a. stoombad. Gratis wifi in het hele hotel. Mooi ingerichte, comfortabele kamers met telefoon, radio en kluisje. Tevens een badkamer met föhn, douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Alblasserdam – Hard. Giessendam – Ochten
Barneveld via aanvoer naar Ochten.
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.