Oberwiesenthal

Een reis met prachtige vergezichten, interessante steden en een uitstap naar Karlsbad. Het Ertsgebergte is een bergketen op de grens van Duitsland en Tsjechië. Tijdens de middeleeuwen was dit gebergte dicht bebost, maar tegenwoordig is het een ideale vakantiebestemming met naast de prachtige natuur ook cultuursteden zoals Dresden en Praag binnen handbereik. Onze verblijfplaats Oberwiesenthal is dan ook de ideale plaats om alles te bekijken en ontdekken. Kortom: volop genieten van prachtige cultuur en natuur.

Reisinformatie

10-daagse reis Oberwiesenthal

maandag 7 augustus t/m woensdag 16 augustus

ga naar het inschrijfformulier

maandag 7 augustus – Oberwiesenthal
Na een kopje koffie/thee vertrekken we in oostelijke richting naar onze vakantiebestemming. Onderbroken door diverse stops rijden we via Dortmund en Kassel naar Oberwiesenthal.

dinsdag 8 augustus – Oberwiesenthal – gondelbaan Fichtelberg
Een rustige dag waarbij we uitgebreid kennis kunnen maken met het kuuroord Oberwiesenthal. Het is de hoogstgelegen stad van Duitsland en de naastgelegen Fichtelberg is met een top van 1215 meter de hoogste berg van oostelijk Duitsland. Naast dat we de tijd hebben om te winkelen brengen we ook een bezoek aan het Wiesenthaler museum, waar de geschiedenis van het stadje wordt getoond. Vervolgens zweven we met de oudste gondelbaan van Duitsland naar de top van de Fichtelberg.

woensdag 9 augustus – Dresden met stadsgids
Vandaag gaan we naar ‘Florence an der Elbe’, beter bekend als de stad Dresden. We maken allereerst samen met een lokale gids een rondrit, waarbij we natuurlijk de Semperoper, het beroemde paleizencomplex de Zwinger en de Brühlsche Terrasse zien. ’s Middags heeft u vrije tijd in deze boeiende stad of de mogelijkheid om heerlijk langs de Elbe wandelen.

donderdag 10 augustus – Seiffen
Na het ontbijt maken we ons op voor een prachtige tocht door het Ertsgebergte naar Seiffen. Naast een kuuroord is Seiffen is beroemd om de speelgoedindustrie en de houtsnijkunst. Bijzonder is ook de kerk, die naar voorbeeld van de Dresdner Frauenkirche is gebouwd.

vrijdag 11 augustus – Praag met stadsgids
Een bezoek aan de Tsjechische hoofdstad Praag mag niet ontbreken. Het historisch stadscentrum lijkt een groot openluchtmuseum en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Samen met een Nederlandssprekende stadsgids wandelen we over de Karlsbrücke, door de Burchtwijk en zien op het Wencelasplein het astronomisch uurwerk. ’s Middags is er vrije tijd om Praag verkennen.

zaterdag 12 augustus – Karlovy Vary Tsjechië
Vandaag een bijzonder uitstapje naar, ooit een exclusief kuuroord voor de welgestelden, Karlsbad, oftewel Karlovy Vary in Tsjechië. De stad is al sinds 1522 een vermaard kuuroord, maar kende haar bloeitijd in de 18e en 19e eeuw toen beroemdheden als Mozart, Napoleon en Goethe hier kwamen. Verspreid door de stad staan fonteintjes en kraantjes. Neem een kijkje in het historische deel van de stad met de schitterende zuilengangen, de fraaie prieeltjes, kleurrijke gevels en de gezellige pleintjes.

zondag 13 augustus: rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 14 augustus – Leipzig
Vandaag maken we kennis met Leipzig, de stad waar de opstand tegen de voormalige republiek DDR de kop op stak. Een universiteitsstad die trots is op haar componisten en rijke geschiedenis. Samen met een lokale gids bekijken we de bezienswaardigheden zoals de Nikolaikirche, de Marktplatz en het Altes Rathaus. Het Völkerschlachtdenkmal herinnert aan de Slag bij Leipzig in 1813, waarbij de legers van Pruisen, Oostenrijk, Rusland en Zweden de troepen van Napoleon versloegen. Kortom, een stad vol geschiedenis waarbij er natuurlijk ook tijd is om zelf rond te kijken.

dinsdag 15 augustus – Annaberg-Buchholz
We besluiten ons verblijf in het Ertsgebergte met een bezoek aan Annaberg-Buchholz, een fraai stadje in het ‘Oberen Erzgebirges’ dat stiekem gezien wordt als de hoofdstad van dit gebergte. Het bestond oorspronkelijk uit twee aparte plaatsen en begon als zilvermijnstadje gevolgd door de kantproductie. In het Erzgebirgsmuseum kunt u terecht voor volkskunst en tinnen voorwerpen. In de St. Annenkirche, die als een iconisch symbool van de stad wordt beschouwd, vindt u een unieke mengeling van gotische en renaissance stijlen.

woensdag 16 augustus – thuisreis
We rijden vandaag terug naar Nederland, waar we na het afscheidsdiner terug gebracht worden naar de opstapplaatsen.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.199,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • koffie/thee en cake na morgendienst op zondag
 • lunch op zondag
 • 9 overnachtingen in 4* hotel
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 129,- p.p. (7x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotel
Rathaushotel Oberwiesenthal (4*) is  een aangenaam en stijlvol hotel met vele faciliteiten. Gelegen in het kuuroord Oberwiesenthal, op slechts 5 minuten rijden van de grens met Tsjechië. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en bijgebouw ‘Keilberg’ op ca. 100 meter. De kamers kunnen zowel in het hoofdgebouw als in het bijgebouw liggen. Faciliteiten: Receptie, lift, bar, restaurant.  Gratis wifi in het hele hotel. Kamers: Comfortabele kamers voorzien van telefoon, radio en een badkamer met bad of douche en toilet.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.