Purschenstein – Duitsland

Heeft u wel eens willen proeven hoe een kasteelheer of kasteelvrouw zich vroeger voelde? Dan is deze reis een uitgelezen kans. Ga met ons mee naar het kasteelhotel Purschenstein in het kleine plaatsje Neuhausen in het Erzgebergte. Naast prachtige kastelen als Augustusburg, Moritzburg en Vesting Königstein staan steden als Dresden en Praag op ons programma.

Reisinformatie

10-daagse reis Purschenstein – Duitsland

maandag 23 september t/m woensdag 2 oktober

ga naar het inschrijfformulier

maandag 23 september – heenreis
Na een gezamenlijk kopje koffie stappen we in de bus naar onze vakantiebestemming. Onderbroken door diverse stops rijden we naar ons eigen kasteel in Neuhausen, waar we voor het diner zullen aankomen.

dinsdag 24 september – vrije ochtend – Augustusburg
Na het ontbijt hebben we rustig de tijd om het kasteel en de omgeving te verkennen. We brengen in de middag een bezoek aan het stadje Augustusburg, waar we Schloss Augustusburg gaan bekijken. Dit Jachtslot ligt op een heuvel buiten het stadje en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

woensdag 25 september – Sächsische Schweiz – Königstein
We maken vandaag een mooie natuurtocht naar één van de meest unieke natuurgebieden van Duitsland, Nationaal Park Sächsische Schweiz, gelegen tussen Dresden en de Tsjechische grens. De rivier de Elbe stroomt hier door een diep ravijn met steile wanden. Door de honderden jaren heen zijn er de meest fantastische vormen in de rotsen ontstaan: pilaren, torens, bogen en vrijstaande rotsen. Op sommige plaatsen lijkt het net de Grand Canyon. Uiteraard brengen we ook en bezoek aan de vesting Königstein. ‘s Middags maken we een boottocht over de Elbe van Rathen naar Pirna.

donderdag 26 september – Dresden met stadsgids – Schloss Moritzburg
Vandaag bezoeken we Dresden, gelegen aan de rivier de Elbe. ’s Morgens maken we onder leiding van een lokale Nederlands sprekende gids een stadstour door het centrum zodat we rustig kunnen genieten van deze stad, zoals de vesting Zwinger en de grootste kerk van Sachsen, de Hofkathedrale St. Trinitatis. In de middag gaan we naar Schloss Moritzburg, een prachtig kasteel in barokstijl. Het kasteel staat op een eiland midden in de kasteelvijver en bezit rijk gedecoreerde zalen.

vrijdag 27 september – Freiburg – vrije middag
We brengen ‘s morgens een bezoek aan het zilverstadje Freiberg. De zilvermijnen en één van de eerste Hogescholen voor de Mijnbouw ter wereld, hebben de cultuur van deze stad bepaald. Mijnbouwtradities worden hier nog in ere gehouden. De stad werd ook beroemd door haar Silbermannorgels en een grotendeels volledig bewaard gebleven oude binnenstad uit de late Middeleeuwen. De middag is ter vrije besteding.

zaterdag 28 september – Praag met stadsgids
Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Het historische centrum is een groot openluchtmuseum: barokke paleizen, gotische gebouwen en kerken wisselen elkaar af. Een professionele Nederlandssprekende gids leidt ons rond in deze sfeervolle stad. 

zondag 29 september – rustdag
Vandaag zal de reisleider twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 30 september – Erzgebergte – Karlovy Vary – Osek
We steken vandaag de grens met Tsjechië over en rijden door het mooie Erzgebergte naar het historische kuurstadje Karlovy Vary. De bronnen maakten het stadje vroeger al tot een belangrijk kuuroord. Zo brachten in de 18e en 19e eeuw vele koningen en keizers een bezoek. Ook nu nog vinden veel mensen baat bij het geneeskrachtige water. De stad is niet alleen bekend van de vele spa’s, er zijn in het centrum ook andere bezienswaardigheden te vinden. Een lokale lekkernij is de oblaat; een soort wafel met suiker ertussen, die op elke hoek van de straat vers wordt gebakken. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan de imposante abdij in het Tsjechische plaatsje Osek. 

dinsdag 1 oktober – Chemnitz
We brengen een bezoek aan Chemnitz, een mooie, historische stad, met diverse bezienswaardigheden zoals het oude Raadhuis, de Roter Turm en de overdekte Markthal. De binnenstad is erg gezellig met veel winkels en restaurants. 

woensdag 2 oktober: Nederland
We nemen afscheid van het kasteelhotel. Na het ontbijt stappen we in de bus voor de terugreis naar Nederland. Onderbroken door diverse stops komen we aan in Nederland. Na een gezamenlijke afscheidsmaaltijd worden we naar de uitstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.069,-
vroegboekkorting € 50,-
indien u boekt voor 1 juni

het verblijf in het kasteel is niet geschikt voor mensen die minder ter been zijn i.v.m. beperkte liftcapaciteiten

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Luxury Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • 9 overnachtingen in kasteelhotel Purschenstein
 • verzorging op basis van halfpension
 • kopje koffie/thee na de bijeenkomst op zondagmorgen
 • lunch op zondag
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 155,-
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur 

hotel
Kasteel Purschenstein is één van de oudste kastelen van Saksen; de oudste gedeeltes dateren uit de 12e eeuw. Het kasteel, het bijbehorende koetshuis en de rentmeesterwoning zijn gelegen rondom de binnenplaats en omgebouwd tot een sfeervol hotel met 4-sterren faciliteiten. Het imposante complex is gelegen in het kleine dorpje Neuhausen in het hart van het prachtige Erzgebergte. Het kasteel ligt iets hoger dan het dorp, wat op loopafstand te bereiken is.
Het hotel beschikt over een receptie in het kasteel, lift (alleen in het kasteel), ontspanningsruimte (kasteel), restaurant in het koetshuis, grote zaal in het kasteel, binnenzwembad in het kasteel, bibliotheek in het koetshuis, jeu de boules banen, diverse terrassen met zitjes (kasteel).
De ruime kamers bevinden zich in het kasteel, koetshuis en rentmeesterwoning. Geen kamer is hetzelfde in dit kasteelhotel. Alle kamers zijn met antiek meubilair ingericht en beschikken over comfortabele bedden, telefoon, gratis Wifi en een luxe badkamer met bad of douche en toilet.
Ontbijtbuffet en 3-gangenkeuzediner of dinerbuffet. Alle maaltijden worden geserveerd in de grote zaal van het kasteel.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.