cruise van Keulen naar Arnhem

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse cruise van Keulen naar Arnhem

dinsdag 22 augustus t/m zaterdag 26 augustus

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

Met deze reis gaat mee: Ds. J. van Rijswijk (Oud-Beijerland)

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 22 augustus  – Keulen > Königswinter
Vanaf de verschillende opstapplaatsen vertrekken we richting Keulen. Rond 12.30 uur gaan we inschepen en tijdens de lunch varen we al richting Königswinter. Het begin van onze vaarreis. We varen o.a. langs Bonn en gaan rond 17.30 uur afmeren in Königswinter. Het plaatsje ligt aan de voet van het Zevengebergte. Er is hier een kabelbaan die naar de top van de Drachenfels gaat voor een panoramisch uitzicht over de Rijnvallei. U kunt ook de gezellige winkeltjes bezoeken of over de gezellige Rheinpromenade wandelen en iets eten en/of drinken.

woensdag 23 augustus – Königswinter > Rüdesheim
We varen door het mooie Rijndal naar Rüdesheim. Dit prachtige deel van de Rijn is door Unesco uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley (een rots van 132 meter hoog) een schitterend gezicht. De tweede helft van de middag arriveren we in Rüdesheim en kunt u dit historische wijnstadje bezoeken. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

donderdag 24 augustus – Rüdesheim > Andernach
Weer zo een mooie vaardag. Tijdens het ontbijt varen we weer verder. We passeren wederom riviergedeelten met prachtige berghellingen en kronkelen onderdoor historische bruggen,  via bekende plaatsjes langs de Rijn richting Andernach. Andernach ligt aan de Rijn, waar deze samenkomt met de Eifel. Deze stad behoort tot de oudste steden van Duitsland en beschikt over diverse middeleeuwse gebouwen, kastelen en een oude stadswal. Enkele bezienswaardigheden zijn De Bolle Toren, het Historische Stadhuis, de Koblenzer Poort en de kastelen Stadtburg en Burg Namedy.

vrijdag 25 augustus – Andernach > Düsseldorf
Al tijdens het ontbijt vervolgen we de vaart en besluiten de prachtige en afwisselende vaartocht in Düsseldorf, het ‘Parijs van Duitsland’. U kunt het historische centrum bezoeken of een bus excursie door de stad maken. Düsseldorf is een gezellige winkelstad. Cultuurliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan de verschillende mooie kerken of andere bezienswaardigheden. ’s Avonds staat u een heerlijk Captains Dinner te wachten.

zaterdag 26 augustus – Düsseldorf > Arnhem (ontscheping om 14.00 uur in Arnhem)
Na onze overnachting in Düsseldorf varen we richting Arnhem. Een mooie gevarieerde vaartocht richting Nederland. We hopen aan het begin van de middag aan te komen in Arnhem, en na de laatste lunch te ontschepen. Hier nemen we afscheid van elkaar en wordt u in de gereedstaande touringcars weer terug naar uw opstapplaatsen gebracht.

opstapplaatsen
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Rijssen – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs (p.p.) 

(bovenste) Serenade-dek met balkon € 1.399,- (15 hutten)
(middelste) Sonata-dek met schuiframen € 1.199,- (22 hutten) pas gerenoveerd, voorzien van schuiframen
(middelste) Cantata-dek met vast raam € 1.199,- (17 hutten)
(onderste) Prelude-dek met vaste ramen € 1.099,- (14 hutten)

videopresentatie boot
U kunt via deze link een videopresentatie zien van de Dutch Melody.

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per luxe touringcars naar Keulen en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Dutch Melody
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op dinsdag en eindigend met de lunch op zaterdag
 • uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten
 • 4-gangen lunch inclusief koffie/thee
 • 4-gangen diner inclusief koffie/thee / 1x Captains 5-ganger dinner
 • afhankelijk van het dagprogramma 1x per dag koffie en/of thee met cake of biscuits
 • dagelijkse snack, of kaashapjes, of warme en koude hapjes, of canapés rond ca. 22.00 uur
 • kofferservice bij in- en ontscheping
 • ’s morgens beddenopmaak / ’s avonds bedden in slaapstand zetten
 • dagelijkse schoonmaak cabine en badkamer
 • dagprogramma wordt aan de vooravond in de hutten gelegd

niet bij de prijs inbegrepen

 • 1-persoonshut toeslag € 649,- (max 7 hutten beschikbaar)
 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard

MS 4* Dutch Melody
Het schip MS Dutch Melody  is een schip met een lengte van 110 meter. Het bestaat uit vier dekken en biedt ruimte aan maximaal 140 personen verdeeld over 70 hutten. In de ruime panoramalounge met grote ramen kunt u heerlijk genieten van een drankje en zorgt de bemanning ervoor dat het u aan niets ontbreekt. De royale opzet, het sfeervolle interieur, de uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord van dit schip maken uw riviercruise tot een onvergetelijke vakantie. Het schip beschikt daarnaast over een elegant restaurant en een gezellige bibliotheek. Ook is er een lift aanwezig, maar deze gaat niet tot het onderste dek (Prelude-dek). De lift is geschikt voor ca. 4 personen. De receptie van het schip is 24 uur per dag bemand dus voor al uw vragen kunt u bij de betreffende medewerker terecht.

Alle cabines zijn buitencabines en stijlvol ingericht. Uw cabine beschikt over twee aparte bedden, kluisje, badkamer met douche, toilet en een föhn, airco en een telefoon.
Op het Serenade-dek bevinden zich vijftien hutten met een klein balkon. Op het Sonata-dek en Cantata-dek zijn 41 hutten met een groot vast raam. Op het Prelude-dek liggen 14 hutten en deze hutten beschikken over 2 vaste ramen. Alle hutten hebben een minimale afmeting van 14m².

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.