Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

Een najaarscruise met een 4* schip voor een wel heel scherpe prijs. Een mooie vaarvakantie diep in de herfst, maar ruim voordat de winter komt. Heerlijk er nog even tussenuit, genietend van de diepe herfstkleuren, gezellige stadjes en een warme ontspannen sfeer aan boord van de Rhein Prinzessin. Kijk over de rand van een geurend, dampend kopje koffie of thee naar de imposante berghellingen en geniet van de gezelligheid aan boord. ’s Avonds een jas of trui aan voor een wandeling door de sfeervolle verlichte stadjes of dorpjes. Of gewoon op het bovendek rondkijkend over het prachtige vaargebied. Nadat de laatste vogels hun zang hebben laten horen nog even naar het restaurant voor een drankje, een praatje maken met de medepassagiers. In de hutten staan de opgemaakte bedden klaar. Nog een laatste blik door het raam en genieten van een heerlijke nachtrust, terwijl het water rustig langs het schip kabbelt. Uitgerust staat u ’s morgens op, een stevig ontbijt staat klaar. Een mooie vaardag is weer aangebroken.

Reisinformatie

5-daagse Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

maandag 4 november t/m vrijdag 8 november

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

met deze reis gaat mee Evangelist A. van Setten, Merksem

ga naar het inschrijfformulier

maandag 4 november – Koblenz > Oberwesel
Met touringcars (zie de opstapplaatsen) wordt u naar Koblenz gebracht waar we gaan inschepen. Al varend beginnen we aan een goed verzorgde lunch aan boord. Onderweg kunt u kennis maken met uw medepassagiers en wordt onder het genot van een welkomstcocktail de bemanning aan u voorgesteld. We varen gelijk over een mooi gedeelte van de Rijn. We komen langs Lahnstein en Boppard en passeren de beroemde Loreley-bocht. Aan het eind van de middag wordt aangelegd in Oberwesel. Deze vestingstad is een zeker een avondwandeling waard. Wandel over de stadsmuren en geniet van het mooie uitzicht over het stadje.

dinsdag 5 november – Oberwesel > Mainz
Rond 12.30 meren we aan in Mainz. Een mooie middag ligt in het verschiet om Mainz te gaan verkennen. Bekend van de Dom van Mainz en de St. Stefanuskerk. In 1942 werd deze plaats grotendeels verwoest door Engelse bombardementen. De binnenstad is na de oorlog opnieuw opgebouwd waarbij de middeleeuwse stratenpatronen behouden werden. De binnenstad heeft viel toeristische bezienswaardigheden. U kunt er ook heerlijk winkelen in de middeleeuwse straatjes.

woensdag 6 november – Mainz > Rüdesheim > Andernach
Tijdens het ontbijt varen we richting Rüdesheim. U kunt deze morgen het historische wijnstadje bezoeken. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

Rond 13.00 uur gaan we richting Andernach. We varen over een prachtig deel van de Rijn dat door Unesco is uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley (een rots van 132 meter hoog) een schitterend gezicht. Aan het eind van de middag meren we aan in Andernach. ’s Avonds is er gelegenheid om een wandeling door het Eifel-stadje te maken. Het is een van de oudste steden van Duitsland. Direct aan de noordwestkant van de stad zijn de steile berghellingen te zien.

donderdag 7 november – Andernach > Düsseldorf
We varen langs enkele mooie plaatsen en komen dan door imposante steden als Bonn en Keulen. We besluiten deze prachtige en afwisselende dagvaartocht in Düsseldorf. U kunt het historische centrum bezoeken of een busexcursie door de stad maken. ’s Avonds staat u een heerlijk Captains Dinner te wachten.

vrijdag 8 november – Düsseldorf > Arnhem
Na onze overnachting in Düsseldorf varen we richting Arnhem. Een mooie vaartocht waar we de laatste indrukken opdoen van de Rijn. Op deze laatste dag geniet u nog van het ontbijtbuffet en een warme lunch. Het einddoel komt in zicht. Rond 14.00 uur meren we af in Arnhem waar we afscheid nemen van de Rhine Prinzessin en haar bemanning. Het einde van een mooie cruise. U wordt in de gereedstaande touringcars weer naar uw opstapplaatsen gebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Rijssen – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken

deelnameprijs / vroegboekkorting
Oriondek, hutten met balkon € 879,- p.p. / indien u boekt voor 31 augustus: korting € 100,-
Overige hutten € 729,- p.p./ indien u boekt voor 31 augustus: korting € 100,-

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Koblenz en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Prinzessin
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • koffie en/of thee op de normale uren
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of Duitse BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • 1p hut toeslag € 110,- (beperkt aantal te boeken, boek snel!)

MS Rhein Prinzessin

het schip
MS Rhein Prinzessin is 110 meter lang en heeft 4 dekken. Het schip beschikt over 73 comfortabele hutten met een capaciteit van 146 passagiers. Vanaf het grote zonnedek met zonnetent, terrasmeubilair, ligstoelen en veel schaduwplaatsen heeft u een prachtig  uitzicht op het steeds wisselende landschap. Via een mooie hal met receptie komt u aan boord. Aan de receptie worden onder andere ook ansichtkaarten, bijouterie en souvenirs uit de scheepsboutique verkocht. Links naast de receptie betreedt u de sfeervol inge­richte salon met grote ramen van plafond tot vloer. Naast een gezellige bar is er ook een Captainspub in maritieme sfeer. Achter op het Oriondek bereiken we het royale restaurant eveneens met grote ramen zodat u tijdens de maaltijden niets van het uitzicht hoeft te missen. Hier is voldoende ruimte voor alle gasten om in één zitting te eten. Verder is er in de lobby een kleine bibliotheek en een lift (het Neptunus dek is niet bereikbaar per lift).

fitness
Vooraan op het  Saturnusdek is een fitnessruimte met fitness apparaten.

uw hut
Alle buitenhutten zijn verdeeld over Orion- Saturn en Neptunedek.  De hutten zijn comfortabel en elegant ingericht en ongeveer 15 vierkante meter groot.
Op het Oriondek zijn 15 hutten met balkon waar twee stoelen op staan.
Op het Saturndek hebben alle hutten een grote ramen (niet te­ openen).
Op het Neptunedek hebben de hutten twee kleinere ramen (niet te openen).

Alle hutten beschikken over douche/toilet, wastafel, haardroger, airconditioning, radio, safe (sleutel aan de receptie op te halen tegen een borg van een klein bedrag) en telefoon met weksysteem. Van elke hut staat onderaan deze pagina een foto.

boordinformatie
U treft aan boord een ongedwongen sfeer. De bemanning is internationaal en de  boordtaal is Duits/Engels, er is wel minimaal één Nederlands gastheer/vrouw aan boord. De munteenheid is Euro. De receptie aanvaard contant geld en  creditcards zoals Master en Visa. Het schip is binnen geheel rookvrij, roken is enkel toegestaan op het zonnedek.

restaurant
In het restaurant worden alle maaltijden in één zitting geserveerd zoals een uitgebreid ontbijtbuffet, meerdere gangen lunch en diner.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.