Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

Een herfstcruise eind september. Heerlijk er nog even tussenuit, genietend van de beginnende herfstkleuren, gezellige stadjes en een warme ontspannen sfeer aan boord van de Rhine Princess. Kijk over de rand van een geurend, dampend kopje koffie of thee naar de imposante berghellingen en geniet van de gezelligheid aan boord. ’s Avonds nog een wandeling maken door de sfeervolle verlichte stadjes of dorpjes. Of gewoon op het bovendek rondkijkend over het prachtige vaargebied. Nadat de laatste vogels hun zang hebben laten horen nog even naar het restaurant voor een drankje, een praatje maken met de medepassagiers. In de hutten staan de opgemaakte bedden klaar. Nog een laatste blik door het raam en genieten van een heerlijke nachtrust, terwijl het water rustig langs het schip kabbelt. Uitgerust staat u ’s morgens op, een stevig ontbijt staat klaar. Een mooie vaardag is weer aangebroken.

Reisinformatie

5-daagse Rijncruise van Koblenz naar Arnhem

maandag 19 september t/m vrijdag 23 september

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

Met deze reis gaat mee Ds. J. van Rijswijk, Oud-Beijerland

ga naar het inschrijfformulier

maandag 19 september – Koblenz > Boppard
Vanaf de diverse opstapplaatsen wordt u met de bus naar Koblenz gebracht waar we gaan inschepen. Al varend beginnen we aan een goed verzorgde lunch aan boord. Onderweg kunt u kennis maken met uw medepassagiers en wordt onder het genot van een welkomstcocktail de bemanning aan u voorgesteld. Wie naar Boppard komt staat een bezoek vol afwisseling te wachten: de steilste wijnbergen en een van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Vlakbij de Rijnoever ligt de tol- en dwangburcht van de keurvorsten van Trier die vanuit hun burcht het stadje Boppard en het hele gebied van de Middenrijn beheersten. Aan de rand van de oude binnenstad rijzen de muren van de gebouwde Romeinse forten op uit de grond. Overnachting Boppard.

dinsdag 20 september – Boppard > Rüdesheim
We varen door het mooie Rijndal naar Rüdesheim. Dit prachtige deel van de Rijn is door Unesco uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley (een rots van 132 meter hoog) een schitterend gezicht. In de middag arriveren we in Rüdesheim en kunt u dit historische wijnstadje bezoeken. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn.

woensdag 21 september – Rüdesheim > Andernach
Weer zo een mooie vaardag. Tijdens het ontbijt varen we weer verder. We passeren wederom riviergedeelten met prachtige berghellingen en kronkelen onderdoor historische bruggen,  via bekende plaatsjes langs de Rijn richting Andernach. Andernach ligt aan de Rijn, waar deze samenkomt met de Eifel. Deze stad behoort tot de oudste steden van Duitsland en beschikt over diverse middeleeuwse gebouwen, kastelen en een oude stadswal. Enkele bezienswaardigheden zijn De Bolle Toren, het Historische Stadhuis, de Koblenzer Poort en de kastelen Stadtburg en Burg Namedy.

donderdag 22 september – Andernach > Bonn > Keulen
We varen langs Bad Breisig, Sinzig en komen door de prachtige bocht bij Remagen met zijn hoge (wijn)berghellingen. Elke bocht is weer een verrassing. We varen langs Königswinter, deze plaats ligt aan de voet van het Zevengebergte. De Rijn op z’n mooist! Imposante berg/wijnhellingen vormen het decor van deze vaartocht. Scheepvaart, burchten en kastelen, langs de Rijn wordt de wijnbouw druk bedreven. Op de steile zonnige hellingen rijpen de druiven en worden voornamelijk witte wijnen gemaakt van uitstekende kwaliteit

Aangekomen in Bonn liggen we zo een 4 uur stil. Bonn is de hoofdstad en regeringsstad, een toeristische trekpleister. Er zijn vele mooie bezienswaardigheden. U kunt een wandeling maken door de oude stadswijk of het Marktplein bezoeken met de oude gildehuizen en de Munsterkerk St-Martin. Vanaf deze kerk heeft u een prachtig uitzicht over het centrum. We varen weer door en komen halverwege de middag in Keulen. Deze stad is het meest bekend om  de beroemde Kölner Dom, die u al van verre kunt zien. De bouw van deze imposante gotische kerk duurde van de 13e tot de 19e eeuw. Het is één van de grootste gotische bouwwerken ter wereld. Keulen was in de Middeleeuwen de grootste stad van Duitsland en telde binnen haar stadsmuren maar liefst 150 kerken.

vrijdag 23 september  – Keulen > Arnhem
Na onze overnachting in Keulen varen we richting Arnhem. Een mooie vaartocht waar we de laatste indrukken opdoen van de Rijn. We passeren plaatsen als Dormagen, Neuss, Düsseldorf, Wesel en Emmerich aan Rhein.  Op deze laatste dag geniet u nog van het ontbijtbuffet en een warme lunch. Het einddoel komt in zicht. Rond 14.00 uur meren we af in Arnhem waar we afscheid nemen van de Rhine Princess en haar bemanning. Het einde van een mooie cruise. U wordt in de gereedstaande touringcars weer naar uw opstapplaatsen gebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 729,-
vroegboekkorting
boekt u voor 31 maart € 50,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Koblenz en terug vanaf Arnhem
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 289,-  (7x beschikbaar)
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken
100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste) 

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek (winter 2019/2020 volledig gerenoveerd) hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.