Rijncruise

vertrekgarantie

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
5-daagse Rijncruise

maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september

reisleider:G. (Gerard) Middelkoop

met deze reis gaat mee: Ds. J.J. van Eckeveld, Zeist

ga naar het inschrijfformulier

maandag 31 augustus – Koblenz > Boppard
Vanaf de diverse opstapplaatsen wordt u met de bus naar Koblenz gebracht waar we gaan inschepen. Al varend beginnen we aan een goed verzorgde lunch aan boord. Onderweg kunt u kennis maken met uw medepassagiers en wordt onder het genot van een welkomstcocktail de bemanning aan u voorgesteld. Wie naar Boppard komt staat een bezoek vol afwisseling te wachten: de steilste wijnbergen en een van de mooiste boulevards langs de oevers van de Middenrijn. Vlakbij de Rijnoever ligt de tol- en dwangburcht van de keurvorsten van Trier die vanuit hun burcht het stadje Boppard en het hele gebied van de Middenrijn beheersten. Aan de rand van de oude binnenstad rijzen de muren van de gebouwde Romeinse forten op uit de grond. Overnachting Boppard.

dinsdag 1 september – Boppard > Mainz
We varen door het mooie Rijndal langs Rüdesheim naar Mainz. Dit prachtige deel van de Rijn is door Unesco uitgeroepen tot wereldcultuurerfgoed. Onderweg vormen de wijnbergen, de burchten en de Loreley een schitterend gezicht. Geniet deze dag van de mooie landschappen en de vele burchten die we passeren. Aan het eind van de middag komen we aan in Mainz. Hier treft u in de binnenstad veel historische gebouwen en monumenten aan. Het oudste en bekendste bouwwerk is de Dom van Mainz. Een romaans, uit rode zandsteen opgetrokken kathedraal. Overnachting Mainz.

woensdag 2 september – Mainz > Rüdesheim > Oberwesel
Vanuit Mainz varen we door het romantische rivierdal richting Rüdesheim. Rond koffietijd ‘s morgens arriveren we in Rüdesheim en kunt u dit historische wijnstadje bezoeken. Het toeristenstadje ligt aan het gedeelte van de Rijn dat ook wel Romantische Rijn genoemd wordt. Deze Rijnvallei wordt gekenmerkt door laaggebergte rond een kronkelende smalle Rijn met ruïnes, fruitbomen en wijngaarden. Rüdesheim heeft een mooi middeleeuws centrum en het staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn. Rüdesheim wordt door bijna alle Rijncruiseschepen aangedaan. Vanaf de boot heeft u een mooi uitzicht op de rotsen, de bergen, de mooie plaatsen en natuurlijk de vele kastelen langs de Rijn. In het centrum van Rüdesheim vindt u een kabelbaan naar het Niederwald op een nabijgelegen berg. Vanuit de kabelbaan heeft u een mooi uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Aan het eind van de middag varen we nog naar Oberwesel, waar we begin van de avond aankomen. Misschien gaat u ’s avonds de vestingstad Oberwesel nog in om o.a. de stadsmuren te bezoeken met een prachtig uitzicht op de stad.  De stadsmuur kan betreden worden, want ze is opengesteld voor het toerisme. Kasteel Schonburg ligt op een beboste heuvel. Overnachting Oberwesel.

donderdag 3 september – Oberwesel > Königswinter
Tijdens het ontbijt gaat de vaart richting Königswinter. De Rijn op z’n mooist! Imposante berg/wijnhellingen vormen het decor van deze vaartocht. Scheepvaart, burchten en kastelen, elke bocht is weer een verrassing, met name de prachtige bocht bij Remagen. Langs de Rijn wordt de wijnbouw druk bedreven. Op de steile zonnige hellingen rijpen de druiven en worden voornamelijk witte wijnen gemaakt van uitstekende kwaliteit.  We komen aan in Königswinter. Het plaatsje ligt aan de voet van het Zevengebergte. De liefhebbers kunnen hier met de kabelbaan naar de top van de Drachenfels voor een panoramisch uitzicht over de Rijnvallei. U kunt ook de gezellige winkeltjes bezoeken of over de gezellige Rheinpromenade wandelen en iets eten en/of drinken. Overnachting Königswinter.

vrijdag 4 september  – Königswinter > Keulen
Het sluitstuk van deze vaarreis. We varen o.a. langs Bonn en gaan afmeren in Keulen. Deze stad is het meest bekend om  de beroemde Kölner Dom, die u al van verre kunt zien. De bouw van deze imposante gotische kerk duurde van de 13e tot de 19e eeuw. Het is één van de grootste gotische bouwwerken ter wereld. Keulen was in de Middeleeuwen de grootste stad van Duitsland en telde binnen haar stadsmuren maar liefst 150 kerken. We komen daar zo rond koffietijd ’s morgens aan, misschien dat u nog even de stad ingaat. Na de lunch volgt de ontscheping en wordt u met de gereedstaande bussen weer naar de opstapplaatsen in Nederland gebracht.

Wijzigingen in vaarschema en programma om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

opstapplaatsen touringcar serviceroute
Barneveld – Capelse Brug – Geldermalsen – Goes – Hard. Giessendam – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Staphorst – Yerseke

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

deelnameprijs
de deelnameprijs bedraagt € 699,-

bij de prijs inbegrepen

 • vervoer per touringcar naar Koblenz en terug vanaf Keulen
 • welkomstdrankje aan boord
 • 4 overnachtingen aan boord van het m.s. de Rhine Princess
 • volledige verzorging (ontbijt, lunch en diner), beginnend met de lunch op maandag en eindigend met de afscheidslunch op vrijdag
 • Captains dinner op donderdag
 • koffie en/of thee op de gewone uren
 • kofferlabels
 • kofferservice bij in- en ontscheping

niet bij de prijs inbegrepen

 • eventuele brandstoftoeslag en/of BTW verhoging
 • excursies
 • verzekeringen
 • calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • drankjes, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • toeslag 1-persoonshut € 269,-  (7x beschikbaar)

excursiemogelijkheden
Hierover wordt u enkele maanden van te voren geïnformeerd

indeling van de dekken
100 serie is het Rijndek (onderste) /200 serie is het Moezeldek (middelste) / 300 serie is het Promenadedek (bovenste) 

hutten
De hutten (circa 14 m² en verdeeld over 3 passagiersdekken) zijn ruim en beschikken over 2 naast elkaar staande bedden, die op verzoek ook uit elkaar geschoven kunnen worden. De hutten hebben zelf regelbare airconditioning. In de ruime kastenwand met kaptafel vindt u een kluisje. Uw hut is verder voorzien van een telefoon met weksysteem en een föhn. De ruime tweepersoonshutten zijn voorzien van toilet, wastafel en douche. De hutten op het Rijndek (winter 2019/2020 volledig gerenoveerd) hebben 2 kleinere ramen en zijn niet per lift bereikbaar.

zonnedek
Hier kunt u vanuit het comfortabele dekmeubilair met gezellige zitjes genieten van het voorbijglijdende landschap. Er is zowel een overdekt gedeelte (met open zijwanden) en een gedeelte waar u heerlijk in de zon kunt zitten.

Promenadedek
salon

Achter op het Promenadedek vindt u de sfeervolle salon, die mede door de uitzonderlijke hoogte en grote ramen zeer royaal is. Vanuit de salon kunt u via de glazen schuifdeuren naar het achterdek waar zich nog een aangenaam terras bevindt.

souvenirshop
Naast de salon treft u de souvenirshop aan en u kunt hier terecht voor kleine geschenken, ansichtkaarten, postzegels en de excursies.

Moezeldek
receptie

Midscheeps op het Moezeldek bevindt zich de hal met de receptie, waar u tijdens de reis terecht kunt met al uw vragen. Met de lift kunt u naar het Promenadedek en het Zonnedek.

restaurant
Naast de receptie ligt het restaurant, waar de dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet. Hier worden ook de lunches en diners in één zitting geserveerd, waaronder speciale themadiners en buffetten. Door de grote ramen hoeft u ook hier niets van het uitzicht te missen.

hotellift
Er is een hotellift aan boord waarmee u alle dekken kunt bereiken, behalve het Rijndek.

De maaltijden
het ontbijt

Het ontbijt aan boord is georganiseerd in ‘open zitting’. Dit houdt in dat u tussen de aangegeven tijden de maaltijd kan gebruiken.

de lunch
Tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch, vaak in buffetvorm, geserveerd, meestal met een kop soep of een andere hartigheid.

het diner
’s Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd. Elke dag opnieuw weer een hoogtepunt, in de vorm van een dinerbuffet of een keuzediner

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.