fietsvakantie Romantische Strasse

Fietsen over de Romantische Strasse langs kastelen en historische steden. Beleef de wijnbergen, heerlijke bossen, pittoreske plaatsjes met culturele bezienswaardigheden: de Romantische Strasse doet haar naam eer aan! Het is heerlijk fietsen over deze goed bewegwijzerde 5 sterren fietsroute.  De rivierdalen van de Main en de Tauber inspireren de fietsers, waarbij de ommuurde historische Rothenburg ob der Tauber het absolute hoogtepunt is.

Reisinformatie

6-daagse fietsvakantie Romantische Strasse

maandag 15 juli t/m zaterdag 20 juli

reisleider:B. (Bert) Stam

ga naar het inschrijfformulier

maandag 15 juli – heenreis Marktheidenfeld
Via de opstapplaatsen rijden we naar Marktheidenfeld. Een van de grootste voordelen van deze vakantie is dat u ’s morgens nog thuis bent en ’s middags voor het diner al in uw hotel.

dinsdag 16 juli – Gemünden – Marktheidenfeld 53 km
Via Gemünden en Lohr (sfeervol stadje met vele vakwerkhuizen) fietsen we door een afwisselend landschap. We volgen de kronkelende Main langs de wijnbergen van het Frankische landschap. De scheepvaart op de Main geeft nog eens een extra accent. We fietsen naar ons hotel dus u kunt u dag helemaal zelf indelen.

woensdag 17 juli – Marktheidenfeld – Miltenberg 54 km
Uw fiets staat bij het hotel dus vandaag bepaalt u zelf hoe vroeg of laat u op de fiets zit. We fietsen naar het bijzondere middeleeuwse Wertheim met zijn imposante burcht, één van de grootste van Duitsland. Wijnhellingen, fruitboomgaarden, kastelen en veelkleurige rotspartijen flankeren de Main op weg naar het vakwerkstadje Miltenberg. Het mooie kasteel, dat er uit ziet of het tegen een berg geplakt is, is al van verre te zien. De fietsbus brengt ons terug naar het hotel.

donderdag 18 juli – Volkach – Eibelstadt 52 km
Het schilderachtige marktplein van Volkach met het uit 1258 daterende raadhuis is een mooi begin van deze fietsetappe. Langs de nog steeds kronkelende Main fietsen we door plaatsjes als Dettelbach en Marktbreit naar het middeleeuwse Eibelstadt. Geniet op het gezellige marktplein van een heerlijk drankje.

vrijdag 19 juli – Rothenburg – Weikersheim 37 km
Rothenburg is misschien wel de best bewaarde vestingstad van Duitsland. In elk geval de mooiste en meest bekende. Eenmaal binnen de stadsmuren, met de kasseienstraatjes en de vakwerkhuizen, neemt de stad u mee op een wervelende tijdreis. Loop langs het raadhuis met zijn beroemde klokkenspel. Een prachtige fietstocht over de Romantische Strasse door het lieflijke Taubertal brengt ons in Weikersheim met het beroemde renaissanceslot en haar tuinen in Versailles-stijl.

zaterdag 20 juli – thuisreis
Na het ontbijt krijgen de benen rust als de fietsbus richting huis rijdt. De reis wordt afgesloten met een heerlijk afscheidsdiner in Cuijk.

deelnameprijs
deze bedraagt € 659,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak heenreis
 • 5 hotelovernachtingen in 3*+ hotel
 • verzorging op basis van halfpension
 • fietsroutes
 • afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 95,- (10x 1p beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

fietsplan
U kunt de eigen fietsen meenemen. Een speciale trailer die aan de bus gekoppeld wordt neemt de fietsen gratis mee. Het is ook mogelijk om een huurfiets te reserveren. De huurprijs voor een gewone fiets met 7 of 21 versnellingen bedraagt € 69,00 en voor een e-bike € 99,00.

hotel
Hotel Zur Schönen Aussicht ***+. Een comfortabel hotel in het mooie en gezellige stadje Marktheidenfeld. Uw ruime kamer heeft een telefoon, badkamer met  bad en/of douche, wastafel en toilet. Het hotel beschikt over Wifi, een sfeervol restaurant, diverse gezellige Stubes, kegelbanen en een gezellig terras. De kamers zijn per lift bereikbaar.

opstapplaatsen
In verband met het laden van fietsen is de opstaproute beperkt tot 4 opstapplaatsen. Dit zijn:

 • Goes
 • Alblasserdam
 • Barneveld
 • Van der Valk Cuijk
Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.