GA MEE NAAR PARIJS !

CONCERTREIS MET ORGANIST PIETER HEYKOOP

 

Parijs, het is één van de mooiste steden ter wereld, het bruisende hart van Frankrijk. De boeiende historie ligt letterlijk op straat. We willen er samen gaan zingen in de beroemde Saint Eustache. Deze gotische kerk is onder Nederlanders vooral bekend vanwege het schitterende vijf-klaviers orgel van de Nederlandse orgelbouwer Van Den Heuvel. Naast een avond met samenzang en orgelimprovisaties in de Saint Eustache hopen we ook veel van Parijs te zien tijdens een stadstour en is er gelegenheid om zelf rond te dwalen rond Les Halles en de Sacré Coeur.

Reisinformatie

2-daagse concertreis Parijs

vrijdag 22 oktober t/m zaterdag 23 oktober

met deze reis gaan mee: Ds. C. van Krimpen en organist Pieter Heykoop

ga naar het inschrijfformulier

vrijdag 22 oktober – heenreis – vaartocht Seine – stadstour – Les Halles – jubileumconcert St. Eustache
Via de diverse opstapplaatsen rijden we richting de Belgische grens, waar we bij een gezamenlijke stop elkaar zullen ontmoeten met een Zeeuwse traktatie. Na deze korte stop vervolgen we onze reis naar Parijs om omstreeks 11.30 uur in deze prachtige stad te arriveren. We maken voor een eerste kennismaking met de stad een vaartocht over de Seine. Na de vaartocht volgt een mooie stadstour met Nederlands sprekende gidsen. We rijden o.a. over de Champs Elysées naar de Arc de Triomphe, we zien de Eiffeltoren en rijden langs de Seine naar de Notre Dame. Langs de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon naar het Palais-Royal en l’Opéra. Het eindpunt van de stadstour is Les Halles, waar ook de St. Eustache staat. Hier zijn heel veel leuke restaurants, klein en groot, van verfijnd tot gezellig, eenvoudig of zelfs gewoon even McDonalds. Op deze manier kunt u samen met uw reisgenoten heel gemakkelijk een gezellig restaurantje uitkiezen.

Om 19.30 uur is de aanvang van het concert van Pieter Heykoop in de Saint Eustache, waar we met elkaar gaan zingen en luisteren naar het imposante Van Den Heuvel-orgel. De deuren gaan om 19.00 uur open, waar bij binnenkomst een programmaboekje met een kleine attentie op uw stoel klaarligt. Tijdens het jubileumconcert houden we een korte pauze, waarbij u in de gelegenheid bent om prachtige foto’s van het interieur en het orgel te maken. Om 22.00 uur zal het concert afgelopen zijn, waarna de bussen om 22.15 uur vertrekken richting het hotel (aankomst ca. 23.15 uur) voor overnachting en ontbijt.

zaterdag 23 oktober – Montmartre
Om 09.00 uur vertrekken we naar Montmartre. U kunt hier gezellig winkelen of ergens een kopje koffie/thee op de Place du Tertre drinken. Ook kunt u hier een portrettekening laten maken, er zijn hier vele schilders en tekenaars. Vanaf de trappen van de Sacré Coeur heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Om 12.00 uur verlaten we Parijs.
Nog vol van de opgedane indrukken vertrekken we weer richting Nederland, waar we u weer terugbrengen naar uw opstapplaats.

hotel
We verblijven in het 4* hotel Novotel Paris la Défense in Parijs. Het hotel ligt op ca. 6 kilometer van de Saint Eustache. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van kluisje, airco en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Er zijn liften, en er is wifi in het hotel.

deelnameprijs
deze bedraagt € 259,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class touringcars, voorzien van toilet, koffie/theezetapparatuur en airco
 • boottocht Seine op vrijdag
 • stadstour Parijs o.l.v. lokale Nederlands sprekende gidsen
 • entree Saint Eustache, inclusief Jubileumconcert Pieter Heykoop
 • 1 overnachting in 4* hotel, inclusief ontbijt
 • toeristenbelasting
 • stadsplattegrond Parijs
 • genoemd reisprogramma

niet bij de prijs inbegrepen

 • verzekeringen
 • niet genoemde maaltijden
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

opstapplaatsen
Apeldoorn – Barneveld – Capelle a/d IJssel – Geldermalsen – Hardinxveld-Giessendam – Goes – Nunspeet – Urk – Rijssen – Yerseke – Zwolle

Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht. Ook kan het gebeuren dat om logistieke redenen een plaats vervalt, maar een andere centrale opstapplaats wordt toegevoegd als blijkt dat daar veel deelnemers gebruik van kunnen maken.

boek op tijd!
Als er bij een opstapplaats één of meerdere volle touringcars zijn, dan rijden die verder geen route meer, maar gaan rechtstreeks naar Parijs en naar huis. De touringcars worden volgeboekt. Als u laat boekt bestaat de kans dat u een andere opstapplaats moet nemen.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.