Sporen in de sneeuw

Dit wordt een wintervakantie om niet te vergeten. Boven u is de lucht strak blauw. In de zon fonkelen bergen en dalen in hun winterkleed. Stap aan boord van de langzaamste en beroemdste sneltrein ter wereld. Geniet van prachtige vergezichten en berglandschappen, duizelingwekkende diepten met klaterende beken en aanzwellende rivieren. Indrukwekkende Alpentoppen trekken aan u voorbij op de bijzondere treintrajecten van de authentieke Bernina Express.

nieuw

Reisinformatie

6-daagse reis Sporen in de sneeuw

maandag 13 februari t/m zaterdag 18 februari

reisleider:B. (Bart) Verhoeve

ga naar het inschrijfformulier

maandag 13 februari – heenreis
We stappen de bus in voor een bijzondere wintervakantie. In rustig tempo rijden we comfortabel naar Feldkirch in Vorarlberg waar we voor het diner aankomen.

dinsdag 14 februari – Feldkirch – Werdenberg – Schwägalp
Vanmorgen gaan we eerst op het gemak ontbijten. Na het ontbijt kunt u kiezen. Of u maakt een wandeling naar de oude binnenstad van Feldkirch; of u maakt een heerlijke, stevige wandeling in de natuur naar het prachtige wildpark boven Feldkirch met een prachtig uitzicht over het Rijndal. Hier bevinden zich meer dan 130 diersoorten zoals gemsen, vossen, herten etc.
Vanmiddag maken we een prachtige tocht door de omgeving en bezoeken o.a. het kleinste stadje van Zwitserland Werdenberg met het prachtige slot en oude houten huizen. We rijden door het plaatsje Wildhaus, waar het geboortehuis van reformator Zwingli bezichtigd kan worden, naar de Schwägalp. Hier heeft u in de sneeuw een prachtig uitzicht op het massief van de imposante bergketen Säntis.

woensdag 15 februari – treinrit Bernina Express
Al vroeg rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Chur. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar een pashoogte van 2.253 meter. De sneeuw ligt meters hoog, maar de trein gaat onverstoorbaar door. Na de pashoogte dalen we af. Net op tijd hebben we de camera of telefoon scherp gesteld voor weer een fotomoment als de Bernina de keerlus naar Tirano neemt. Het eindstation van deze schitterende treinreis. Per touringcar reizen we over de Berninapas weer terug naar Oostenrijk.

donderdag 16 februari – Vorarlberg – Lech
Na een rustig ontbijt gaan we op weg naar Lech. Daar maken we een prachtige excursie door het besneeuwde Vorarlberg voor een bezoek aan “vorstelijk Lech”. In Lech kunt u zich goed vermaken; wandelen, een tocht met een paardenkoets maken,  keuze uit meerdere kabelbanen naar de top van een berg. In de namiddag rijden we weer terug naar Feldkirch.

vrijdag 17 februari – Konstanz – Schaffhausen – Zwarte Woud – Heidelberg
Vanmorgen vertrekken we uit het hotel en rijden langs de Bodensee naar Konstanz waar we kunnen winkelen en de stad bekijken. We vervolgen onze weg langs de watervallen van Schaffhausen en rijden door het besneeuwde Zwarte Woud naar de prachtige oude stad Heidelberg waar we tijd nemen om de oude binnenstad te bekijken. Diner en overnachting omgeving Heidelberg.

zaterdag 18 februari – terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland waar we in de loop van de middag arriveren. Na de warme afscheidslunch in Duitsland wordt u naar de opstapplaatsen gebracht.

Afhankelijk van weer / sneeuw kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 769,-

bij de prijs inbegrepen

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • 4 overnachtingen in 4* hotel / 1 overnachting 4* hotel Heidelberg
 • verzorging op basis van halfpension
 • excursie- en entreegelden zoals omschreven
 • treintocht Bernina Express 2e klasse
 • warme afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 135,- (5x beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.

hotels
Tijdens deze vakantie verblijven we 4 nachten in het 4* Hotel Montfort in Feldkirch op ca. 15 minuten loopafstand van het historische centrum. En 1 nacht in 4* hotel Heidelberg of omgeving.

opstapplaatsen
Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan deze opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.