Sporen in de sneeuw

Dit wordt een wintervakantie om niet te vergeten. Boven u is de lucht strak blauw. In de zon fonkelen bergen en dalen in hun winterkleed. Stap aan boord van de langzaamste en beroemdste sneltrein ter wereld. Geniet van prachtige vergezichten en berglandschappen, duizelingwekkende diepten met klaterende beken en aanzwellende rivieren. Indrukwekkende Alpentoppen trekken aan u voorbij op de bijzondere treintrajecten van de authentieke Bernina Express.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
6-daagse reis Sporen in de sneeuw

maandag 25 februari t/m zaterdag 2 maart

reisleider:W. (Wim) van der Hoek

ga naar het inschrijfformulier

maandag 25 februari – heenreis
Stap in voor deze bijzondere wintervakantie. In rustig tempo rijden we comfortabel naar Feldkirch in Vorarlberg waar we voor het diner aankomen.

dinsdag 26 februari – Feldkirch – Werdenberg – Schwägalp
Vanmorgen gaan we op het gemak ontbijten. Na het ontbijt kunt u kiezen! Of u maakt een wandeling naar de oude binnenstad van Feldkirch; of u maakt een heerlijke, stevige wandeling in de natuur naar het prachtige wildpark boven Feldkirch met een prachtig uitzicht over het Rijndal. Hier bevinden zich meer dan 130 diersoorten zoals gemsen, vossen, herten etc.

Vanmiddag maken we een prachtige tocht door de omgeving en bezoeken o.a. het kleinste stadje van Zwitserland Werdenberg met het prachtige slot en oude houten huizen. We rijden door het plaatsje Wildhaus, waar het geboortehuis van reformator Zwingli bezichtigd kan worden, naar de Schwägalp. Hier heeft u in de sneeuw een prachtig uitzicht op het massief van de imposante bergketen Säntis.

woensdag 27 februari – treinrit Bernina Express
Al vroeg rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Chur. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar een pashoogte van 2.253 meter. De sneeuw ligt meters hoog, maar de trein gaat onverstoorbaar door. Na de pashoogte dalen we af. Net op tijd hebben we de camera of telefoon scherp gesteld voor weer een fotomoment als de Bernina de keerlus naar Tirano neemt. Het eindstation van deze schitterende treinreis. Per touringcar reizen we over de Berninapas weer terug naar Oostenrijk.

donderdag 28 februari – Vorarlberg – Lech
Na een rustig ontbijt gaan we op weg naar Lech. Daar maken we een prachtige excursie door het besneeuwde Vorarlberg voor een bezoek aan “vorstelijk Lech”. Misschien vangt u zelfs wel een glimp op van een koninklijke gast. In Lech kunt u zich goed vermaken; wandelen, een tocht met een paardenkoets maken,  keuze uit meerdere kabelbanen naar de top van een berg. In de namiddag rijden we weer terug naar Feldkirch.

vrijdag 1 maart – Konstanz – Schaffhausen – Zwarte Woud – Heidelberg
Vanmorgen vertrekken we uit het hotel en rijden langs de Bodensee naar Konstanz waar we kunnen winkelen en de stad bekijken. We vervolgen onze weg langs de watervallen van Schaffhausen en rijden door het besneeuwde Zwarte Woud naar de prachtige oude stad Heidelberg waar we tijd nemen om de oude binnenstad te bekijken. Diner en overnachting in Heidelberg.

zaterdag 2 maart – terugreis
Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland waar we in de loop van de middag arriveren. Na de warme afscheidslunch in Duitsland wordt u naar de opstapplaatsen gebracht.

deelnameprijs      
deze bedraagt € 579,-

bij de prijs inbegrepen

  • touringcar Comfort Class
  • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
  • 5 overnachtingen in 4* hotel
  • verzorging op basis van halfpension
  • excursie- en entreegelden zoals omschreven
  • treintocht 2e klasse
  • afscheidslunch

niet bij de prijs inbegrepen

  • éénpersoonskamertoeslag € 135,- (8x beschikbaar)
  • verzekeringen
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur

hotel
Tijdens deze vakantie verblijven we 4 nachten in het 4* Hotel Montfort in Feldkirch op ca. 15 minuten loopafstand van het historische centrum en 1 nacht in het 4* hotel Leonardo in Heidelberg. Uw moderne kamer is per lift bereikbaar of ligt op de begane grond. Er is een restaurant en sfeervolle lounge met open haard. Gratis WiFi in het hele hotel.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.