Tirol en Gardameer

Fietsen ten zuiden van de Alpen is een geweldige ervaring. Geniet van prachtige Alpenpanorama’s, waarbij bergen weerspiegelen in gletsjerblauwe meren. Al fietsend naar het zuiden ervaren we de Tiroler gastvrijheid gecombineerd met Italiaanse invloeden. Langs de Etsch zien we het landschap steeds meer veranderen en de kroon op deze vakantie is het Gardameer. Hier is het genieten van een heerlijke Italiaanse ijsco op een terras of een duik in het meer. Onze terugweg voert ons door het lieflijke Tirol waar we nog enkele aangename dagen doorbrengen om te fietsen langs de Inn en door het bekende Brixental.

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis is volgeboekt
12-daagse reis Tirol en Gardameer

maandag 13 juli t/m vrijdag 24 juli

reisleider:J. (Jaap) Heijboer
chauffeur:H. (Hermen) den Ouden

ga naar het inschrijfformulier

maandag 13 juli – heenreis
Via de opstapplaatsen rijden we, onderbroken door een koffiestop in Cuijk, met de fietsbus naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

dinsdag 14 juli – Reschenpas – Schlanders – 55 km
Met de fietsbus rijden we naar de Reschenpas, waar we vroeg in de middag aankomen op 1500 meter voor de eerste fietsetappe. Over een mooi fietspad gaan we rustig bergafwaarts langs het stuwmeer van Montemaria naar Schlanders, waar we overnachten. Overnachting hotel Goldener Löwe in Schlanders.

woensdag 15 juli – Schlanders – Bolzano  – 40/75 km
Vanuit het hotel fietsen we door boomgaarden vol met bloesem of fruit naar de bloemenstad Merano, waar het genieten is van een heerlijke cappuccino op een terras. Dan gaan we verder naar het gezellige Bolzano. Hetzij op de fiets of anders met de fietsbus mee. Overnachting Chryshotel in Bolzano.

donderdag 16 juli – Brixen – Bolzano – 50 km
Vanmorgen gaan we eerst met een transfer per fietsbus naar Brixen. Door het Eisackdal /Isarcodal fietsen we over het mooie fietspad naar Bolzano. Ongetwijfeld maken we een tussenstop in het schilderachtige stadje Klausen. Overnachting Chryshotel in Bolzano.

vrijdag 17 juli –  Bolzano – Trento – 40/75 km
We volgen de rivierbedding van de Etsch en de zuidelijke charme wordt al merkbaar. Gaat u vanaf Salurns (40 km) mee met de fietsbus of ‘trapt’ u nog even door? Overnachting Chryshotel in Bolzano.

zaterdag 18 juli –  Trento – Gardameer – 55 km
Vanmorgen hebben we eerst een bustransfer (60 km, ca 1 uur) vanuit Schlanders naar Trento waar we op de fiets stappen. Rivier de Etsch blijft onze gids langs wijngaarden naar het schilderachtige Rovereto. Via een klimmetje gaan we over de San Giovanni-pas met een prachtig uitzicht, dan dalen we af naar het beroemde Gardameer waar we nog enkele uren kunnen genieten op één van de terrassen of misschien neemt u wel een duik? Aan het eind van de middag gaan we met een bustransfer terug naar het hotel in Bolzano (ca. 95 km ca. 1 ½ uur). Overnachting Chryshotel in Bolzano.

zondag 19 juli – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. Overnachting Chryshotel in Bolzano.

maandag 20 juli – Brunico – Brixen – ca. 35 km
Vandaag vertrekken we uit Bolzano richting de Brennerpas. We onderbreken onze busreis voor een prachtige fietstocht door het Pustertal vanuit Brunico naar het historische stadje Brixen. Overnachting Kaiserhotel in Ebbs. 

dinsdag 21 juli – Rondom de Wilder Kaiser – 50 / 70 km
Vandaag een korte bustransfer naar het Brixental en vandaar gaan we op de fiets door bekende dorpjes als Westendorf en Kirchberg naar Kiztbühel. Daarna gaat de route via St. Johann naar Kössen aan de Walchsee. Vanaf hier kunnen we met de fietsbus terug. Maar u kunt ook naar het hotel fietsen. Overnachting Kaiserhotel in Ebbs.

woensdag 22 juli – Chiemsee – ca. 50 km
Met een korte bustransfer rijden we richting Aschau, waar we op de fiets stappen voor een fietstocht rondom de Chiemsee, een van de mooiste Alpenmeren van Duitsland. Overnachting Kaiserhotel in Ebbs.

donderdag 23 juli – Ebbs-Rosenheim – 30 km
Vandaag fietsen we vanaf het hotel langs de Inn richting Duitsland. Voorbij Rosenheim stappen we in de fietsbus en rijden naar ons overnachtingshotel Geyer in Pfahldorf.

vrijdag 24 juli – thuisreis
Tijdens de terugweg zien we de fraaie landschappen nog eens voorbij komen. De reis wordt afgesloten met een heerlijk afscheidsdiner. Daarna worden we naar de uitstapplaatsen teruggebracht.

fietsroutes
Het zijn veelal vlakke of dalende fietsroutes over fietspaden in Italië en in Oostenrijk. Soms een enkele klim, soms ook over rustige B wegen. 80% asfalt / 20% gravel.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.345,-
korting € 25,-
voor de eerste 25 inschrijvingen

bij de prijs inbegrepen

 • Comfort Class fietsbus met fietstrailer (voor uw eigen fiets of een huurfiets)
 • verblijf op basis van halfpension (ontbijtbuffet en diner)
 • koffie met gebak bij vertrek (van der Valk Cuijk)
 • zondag volpension
 • zondag koffie met gebak
 • fietsroutes/fietsboekjes Bikeline
 • 3 gangen afscheidsdiner (van der Valk Cuijk) met 1 drankje

niet bij de prijs inbegrepen

 • eenpersoonskamertoeslag € 195,- ( 4x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • huur recreatieve fiets € 150,-
 • huur e-bike € 200,-

hotels
Overnachtingshotel heenreis in de omgeving van Ulm
hotel Goldener Löwe in Schlanders (1 nacht)
hotel Chrys in Bolzano (5 nachten)
Kaiserhotel in Ebbs (3 nachten)
hotel Geyer in Pfahldorf (overnachtingshotel terugreis)

Hotel Goldener Löwe in Schlanders en het Kaiserhotel in Ebbs beschikken over een overdekt zwembad.

bij het Kaiserhotel in Ebbs is nog het volgende inclusief:

 • 1 x ticket Kaiserstoeltjeslift bij Kufstein
 • 1 x entree in Festung Kufstein
 • 1 x entree Fohlenhof Ebbs ( fokkerij Tiroler Haflinger paarden)
 • 1 x entree Tiroler Glashütte Riederl Kufstein (glasblazerij beroemde Riedel wijnglazen)

opstapplaatsen
Goes – Alblasserdam – Barneveld – Cuijk
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.