verdiepingsreis Israël

volgeboekt

Reisinformatie

deze reis heeft vertrekgarantie
10-daagse verdiepingsreis Israël

dinsdag 2 april t/m donderdag 11 april

reisleider:Ds. J.P. Boiten, H.I. Ambacht

ga naar het inschrijfformulier

dinsdag 2 april – heenreis Tel Aviv
Met een rechtstreekse vlucht van ELAL vliegen we eind van de morgen naar Tel-Aviv.  Op het vliegveld van Ben Gurion worden we eind van de middag ontvangen door onze gids en chauffeur die ons naar het hotel in Tel Aviv brengen voor diner en overnachting.

woensdag 3 april – Jaffo (Joppe) – Haifa – Akko
Als eerste gaan we naar Jaffo, Bijbels Joppe. Dan rijden we langs de kust naar Haifa waar we de prachtige tuinen van de Bahai bezichtigen. In de middag brengen we een uitgebreid bezoek aan Akko met de ondergronds kruisvaarders stad en het Turkse badhuis. Door de authentieke markt en de caravaan wandelen we naar de haven.
Diner en overnachting aan het meer van Galilea.

donderdag 4 april – Nazareth Village – Kana – Megiddo
We bezoeken vandaag verschillende plaatsen in Galilea waaronder ook  Nazareth Village (inclusief rondleiding), de bruiloftskerk in Kana, Zippori National Park met de prachtige mozaïeken en Megiddo (Bijbels Armageddon)
Diner en Overnachting aan het meer van Galilea

vrijdag 5 april – Safed – Jordaan – uitzicht over Syrië
Na het ontbijt gaan we eerst naar Safed , ooit een van de belangrijkste Joodse steden waar belangrijke boeken werden geschreven. Na een bezoek aan de Synagoge van Joseph Caro rijden we naar een van de bronnen van de Jordaan Tel  Dan en maken daar een wandeling. We kijken uit over Syrië voordat we afdalen naar het meer van Galilea. Diner en overnachting aan het meer van Galilea.

zaterdag 6 april – Jizreël vallei – Sachne
We verlaten het meer van Galilea en rijden naar de Jizreël vallei waar we de prachtige mozaïeken vloer in de synagoge van Bet Alpha gaan bezien. Ook gaan we naar Sachne (Gan hashlosha National Park) met zijn warmwaterbronnen. Door de Jordaan vallei rijden we langs Jericho richting Jeruzalem.  Diner en overnachting in Jeruzalem.

zondag 7 april – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 8 april – Jeruzalem – Armeense wijk – Cardo – Klaagmuur – Graftuin
Vandaag bezoeken we de oude ommuurde stad van Jeruzalem. Vanaf de Jaffapoort wandelen we via de Armeense wijk naar de Joodse wijk waar wij langs de Hurva synagoge naar de Cardo lopen. Daarna dalen we af naar de Klaagmuur en zien de Bar Mitsva viering van de kinderen bij de Klaagmuur. We lopen tot de Damascus poort waarna de dag wordt afgesloten bij de Graftuin. Diner en overnachting in Jeruzalem.

dinsdag 9 april – Judea woestijn – Dode Zee – Qumran – Ein Gedi
Vandaag verlaten we Jeruzalem en dalen door de Judea woestijn af naar de Dode zee. In Qumran (vindplaats Dode zeerollen) bezoeken we het museum van de Dode zeerollen en daarna wandelen we door de oase in Ein Gedi waar we ook de synagoge bezoeken. Hierna rijden we dwars door de Negev woestijn via de plaatsen Dimona en Jerucham naar Mitspe Ramon voor diner en overnachting.

woensdag 10 april – Mitspe Ramon – Ramon krater – Ein Avdat – Zin
We blijven vandaag in de omgeving van Mitspe Ramon en rijden eerst naar het Ramon keteldal. Hier ziet u de grootste erosiekrater ter wereld. De krater is 37 km lang, op zijn breedst 10 km en de wanden zijn tussen de 200-300 meter hoog. We genieten van het prachtige uitzicht over de woestijn, in de krater zelf zien we het gekleurde zand. Daarna maken we een wandeling in de prachtige oase van Ein Avdat. Ook bezoeken we het huis in Kibbutz Sde Boker waar de eerste premier van Israel, David Ben Gurion, woonde. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de wildernis van Zin. Diner en overnachting in Mitspe Ramon.

donderdag 11 april – Tel van Beersheva
We verlaten Mitspe Ramon en bezoeken de opgravingen van de Tel van Beersheva. Hierna rijden we door het laagland naar het vliegveld van Ben Gurion om daar in te checken voor de late middagvlucht richting Nederland.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.895,-.

bij de prijs inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten met ELAL (Schiphol – Tel Aviv v.v.)
 • transfers vliegveld bij aankomst en vertrek
 • luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Nederlands sprekende gids
 • touringcar met airco en Wifi
 • alle excursie- en entreegelden
 • fooien gids, hotels en chauffeur
 • verzorging op basis van halfpension
 • op zondag koffie/cake na morgendienst en lunch
 • hotelovernachtingen in vermelde hotels
 • kamer met bad en/of douche en toilet

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 545,-
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 3,50 per factuur
 • verzekeringen
 • eventuele verhoging van brandstof en/of luchthavenbelasting
 • eventuele scherpe schommelingen in de euro/dollar koers

hotels

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.