rondreis Vietnam

Vietnam, dat is heerlijk eten, overweldigende natuurlandschappen, indrukwekkende oorlogsmonumenten, gebedshuizen, boeiende steden en een vriendelijke bevolking met bijzondere gewoontes. We voeren je in korte tijd langs vele bezienswaardigheden van deze onvergetelijke bestemming. Verbaas je over de vele Unesco-werelderfgoederen die Vietnam rijk is! De route loopt van noord naar zuid, waarbij we in het noorden kennis maken met de Frans-koloniale stad Hanoi. Natuurlijk maken we ook een boottocht langs de steile en grillige krijtrotsen van Halong Bay. We overnachten aan boord van een schip in een prachtige baai. Per boot en fiets bezoeken we het prachtige natuurgebied Tam Coc. En in Mai Chau genieten we van de uitgestrekte rijstvelden en authentieke dorpjes. We reizen vervolgens verder met de nachttrein naar Centraal-Vietnam. We bezoeken de mooie Phong Nha grotten en reizen via de historische DMZ zone met zijn ondergrondse Vinh Moc tunnels naar de keizerlijke stad Hué. Ook verblijven we enkele nachten in de schilderachtige rivierstad Hoi An, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Per vliegtuig voert de route naar de zuidelijke stad Ho Chi Minh City met de nabijgelegen beruchte én beroemde Cu Chi tunnels. Tot slot varen we in de Mekong Delta tussen de kleurrijke drijvende markten. Deze compacte rondreis geeft je alle hoogtepunten van deze veelzijdige bestemming!

Reisinformatie

18-daagse rondreis Vietnam

maandag 8 april t/m donderdag 25 april

ga naar het inschrijfformulier

maandag 8 april – Amsterdam – Hanoi
De reis begint vanaf Schiphol, met een overstap in Istanbul.

dinsdag 9 april – Hanoi
In de aankomsthal staat onze Nederlandssprekende gids ons al op te wachten. We worden naar ons hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. In de hoofdstad worden koloniale gebouwen afgewisseld door authentieke smalle huisjes. Een wirwar van fietsers en scooters domineert het straatbeeld. Na de eerste indrukken van het bruisende Hanoi al te hebben opgedaan, genieten we ’s avonds van een gezellig welkomstdiner.

woensdag 10 april – stadstour Hanoi – fietstaxi
We bezoeken vandaag de hoogtepunten van Hanoi. Het Ho Chi Minh complex met het beroemde mausoleum van de grondlegger van het huidige Vietnam, Ho Chi Minh, is een belangrijk bezoekersoord voor Vietnamezen. Daarna naar de oudste universiteit, de Tempel van de Literatuur, met zijn mooie binnenplaatsen, romantische tuinen en eeuwenoude bomen. Een groter contrast met Nederland is bijna niet mogelijk: in de traditionele fietstaxi worden we via de leukste en drukste straatjes gereden. Zie hoe de Vietnamezen op de stoep met simpel keukengerei hun lunch klaarmaken. Leun lekker achterover en laat al je zintuigen prikkelen! We zien een voorstelling op een plateau van water met houten poppen. Vroeger werden deze voorstellingen op het platteland gegeven wanneer de rijstvelden onder water waren gelopen. Eeuwenlang werden volksverhalen op deze manier doorgeven aan de volgende generatie.

donderdag 11 april – cruise Halong Bay – overnachting aan boord
We maken een cruise met overnachting door schitterende baaien met uit zee oprijzende krijtrotsen. Van de miljoenenstad Hanoi voert de route naar Halong Bay. Hier gaan we aan boord van een traditioneel schip. Dit schitterende natuurgebied is verkozen tot één van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Tijdens het varen begrijp je meteen waarom Halong Bay vertaald kan worden als de baai van de dalende draak. De lunch met verse vis wordt aan boord geserveerd. Afhankelijk van de vaarroute kun je ‘s middags een grot of een parelkwekerij bezoeken of per kajak (tegen betaling) één van de vele baaien gaan verkennen.

In de avond gaan we in een baai voor anker en genieten we van een heerlijk diner. De nacht brengen we door aan boord in een comfortabele hut met eigen sanitaire voorzieningen. Een fantastische ervaring!

vrijdag 12 april – Ninh Binh
Ontwaak in alle rust in een van de mystieke baaien en bekijk de fraaie zonsopkomst.  Na de brunch  kun je nog even ontspannen op het dek terwijl we langzaam naar de haven terug varen. Weer aangekomen op het vasteland rijden we langs vele rijstvelden, tabaksplantages en kleine groentekwekerijen naar het groene binnenland van Ninh Binh. In de gelijknamige provincie Ninh Binh waren vroeger de Dinh en de Le dynastieën gevestigd, de eerste keizerlijke dynastieën in Vietnam. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat je in de directe omgeving veel pagodes en tempels uit die tijd aantreft.

zaterdag 13 april – Mai Chau – boot en fietstocht – Mai Chau vallei
’s Morgens vertrekken we naar de mooie waterwereld van Tam Coc. Tam Coc wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd vanwege de uit een zee van rijstvelden oprijzende karstbergen. Per sampan (de traditionele roeiboot) maken we een fascinerende tocht door dit adembenemende landschap en varen dwars door de rijstvelden en langs de steile rotswanden. Verwonder je hoe de lokale bevolking op traditionele wijze de sampans voortbeweegt. Daarna kunnen we per fiets een tocht maken langs imposante natuur, kleine dorpjes en authentieke gebedshuizen. Een leuke manier om met de lokale bevolking in aanraking te komen! Een prachtige bergroute voert ons verder naar de vredige Mai Chau vallei. Verscholen tussen de bergen ligt een authentiek dorpje temidden van de uitgestrekte rijstvelden. We zien hier de dorpen van de minderheidsgroep de ‘White Tai’, die bekend staan om hun traditionele paalwoningen. We verblijven twee nachten in een sfeervolle lodge. ‘s Avonds genieten van een heerlijk diner.

zondag 14 april – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 15 april – Hanoi – Dong Hoi – nachttrein Centraal Vietnam
Vandaag ontdekken we de prachtige omgeving vol rijstvelden. We maken een fietstocht langs verschillende White Tai dorpjes. De vallei Mai Chau is een oase van rust in een poëtisch landschap, omzoomd door perzikbomen, talloze rijstvelden en verschillende plantages. Wat zijn de wisselende kleurschakeringen in de bergvlaktes en de lichtval op de groene rijstvlaktes prachtig mooi. In de omringende afgelegen hooglanden leven veel etnische bergstammen nog op traditionele wijze in dorpjes met huizen van hout en bamboe, gebouwd op palen tegen mogelijke overstromingen. Ze verdienen er wat bij met de opbrengsten van handwerkzaamheden zoals weverijen. Na de lunch rijden we terug naar Hanoi. Na aankomst in de hoofdstad hebben we de tijd om een hapje te eten in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Dit is ook een goed moment om wat lekkere Vietnamese snacks in te slaan voor in de trein! Dan maken we ons op voor een nieuw avontuur: in de avond stappen we op de nachttrein en rijden naar Dong Hoi. Ideaal om comfortabel lange afstanden af te leggen terwijl we op één oor liggen.

dinsdag 16 april – Dong Hoi – boottocht grotten Phong Nha
In de vroege ochtend komen we aan op het treinstation en rijden naar ons hotel. Bij aankomst gaan we eerst lekker ontbijten. We verblijven in een mooi en ruim opgezet resort direct aan het strand van Dong Hoi. We bezoeken Phong Nha. Dit unieke grottenstelsel, dat op Unesco-werelderfgoedlijst staat, is één van de grootste van het land. De grotten zijn onderling verbonden door een ondergrondse rivier en werden ooit door de Vietcong, tijdens de Vietnamoorlog, gebruikt als wapendepot. We maken een boottocht door dit bijzondere gebied langs kalkstenen rotsen met talloze stalactieten en stalagmieten die sfeervol zijn verlicht. Bij terugkomst in ons hotel kun je een lekkere duik in het zwembad nemen of een koel drankje aan de bar gebruiken.

woensdag 17 april – Hué – DMZ (demilitarized zone) met de Vinh Moc tunnels
 Op je vrije ochtend in is het een aanrader om de Paradise Cave te bezoeken, die pas in 2005 is ontdekt. De grot behoort tot een van de mooiste van Vietnam. Natuurlijk is er ook tijd voor een wandeling en wat ontspanning.

‘s Middags stappen we in de bus en passeren onderweg de DMZ (demilitarized zone). Te voet steken we de Hien Luong brug over die gebouwd is door de Fransen en tussen 1954 en 1976 deel uitmaakte van deze grens. Een klein museum met tentoonstelling over de oorlog en een monument maken onderdeel uit van ons bezoek. Met een lokale gids wandelen we door de tunnels om te zien hoe de dorpsbewoners tijdens de oorlogsjaren leefden. De Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh City werden vooral gebruikt voor verrassingsaanvallen. De Vinh Moc tunnels deden vooral dienst als leef- en schuilplaats tijdens de oorlog. Later op de dag komen we aan in de stad Hué.

donderdag 18 april – Hué – stadstour – vaartocht Parfum rivier – Boeddistisch klooster
Hué is rijk aan cultuur en geschiedenis. We wandelen door de Verboden Stad met de paleizen, tempels en lotusvijvers uit de keizerlijke Nguyen-dynastie. Daarnaast brengen we een bezoek aan een zeer indrukwekkend mausoleum. We varen over de Parfum rivier en bezoeken de Thien Mu pagode. Vanuit deze pagode is de monnik Thich Quang Duc in 1963 met zijn auto naar het toenmalige Saigon gereden, waar hij zichzelf in brand stak, uit protest tegen Zuid-Vietnamese regime van Ngo Dinh Diem. Onderweg komen we kleurrijke kraampjes tegen waar felgekleurde wierookstokjes worden gemaakt en zien we hoe de traditionele Vietnamese punthoedjes uit riet worden vervaardigd.

’s Middags lunchen we op een bijzondere plek: bij nonnen in een authentiek boeddhistisch klooster. Krijg een kijkje in het leven van toewijding, rust en verlichting. We hebben alle tijd om meer te weten te komen over het dagelijkse leven en de rituelen van deze nonnen. De middag is ter vrije besteding.

vrijdag 19 april – Hoi An – stadswandeling
De route voert over de magnifieke Wolkenpas via kleine dorpjes en met uitzicht over verlaten stranden naar sfeervol Hoi An. Op de route naar Hoi An maken we een fotostop, en kun je bij helder weer een prachtige foto maken van het vissersdorpje Lang Co en het gelijknamige strand. Bij Danang passeren we het beroemde Danang Beach, de surfplaats van Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Hoi An is de ideale plek om te shoppen voor tassen en kleding die je zelfs op maat kunt laten maken. In de ochtend is de markt bij de rivier een aanrader. In Hoi An vind je kleermakers, theehuizen, kruidenwinkels én rooftop restaurants en bars. ’s Avonds is de stad sfeervol verlicht met lampions.

zaterdag 20 april – Hoi An – My Son
Vandaag maken we een halve dagexcursie naar één van de best bewaarde Cham centra van Vietnam! My Son (Unesco werelderfgoed) is de voormalige hoofdstad van de vroegere Cham beschaving, die van de 2e tot de 13e eeuw over Centraal-Vietnam heerste. Het complex is samengesteld uit zeventig hindoeachtige torens en tempels uit de 4e tot de 14e eeuw. In de middag maken we als er voldoende tijd over is een wandeling door het oude centrum. We verkennen het centrum en nemen foto’s bij de rode Japanse brug. Het lijkt hier een waar openluchtmuseum en het is ook niet verwonderlijk dat het oude centrum op de Unesco-werelderfgoedlijst staat.

zondag 21 april – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen. De zondagse bijeenkomsten voor de eigen deelnemers van Burgtours hebben een besloten karakter.

maandag 22 april – Ho Chi Minh City met stadstour– Chi Chi tunnels
We laten Centraal-Vietnam achter ons en vliegen naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst bezoeken we de Cu Chi tunnels, het gigantische ondergrondse tunnelnetwerk van de Vietcong. Het labyrint aan tunnels is meer dan tweehonderd kilometer lang en behuisde zelfs scholen en ziekenhuizen. Ten tijde van de Vietnamoorlog werd hier hevig gevochten en werden de Amerikaans troepen vaak verrast door de aanvallen vanuit de tunnels door de Vietcong. We lopen over het terrein en krijgen uitleg over de bezienswaardigheden. Ervaar zelf hoe de Vietnamezen in de Cu Chi tunnels leefden en kruip een stukje door een van de smalle ondergrondse gangen. Dan rijden we naar het centrum van Ho Chi Minh City voor een korte stadstour. We zien hier o.a. het herenigingspaleis en het beroemde postkantoor voordat we inchecken in ons hotel. ’s Avonds hebben we vrije tijd om zelf op pad te gaan. Geniet van het lekkere streetfood en slenter over de Nguyen Hue straat langs prachtig verlichte Frans-koloniale gebouwen.

dinsdag 23 april – Mekong Delta met boottocht – Can Tho – Hoi Chi Minh City
De route voert naar de vruchtbare Mekong Delta, de ‘Rijstkom’ van Azië. We maken een boottocht en leggen aan bij de eilandjes. We varen langs drijvende markten. Dit web aan riviertjes, kanalen, drijvende markten, rijstvelden en woningen vormt een kleurrijk schouwspel. In de waterstad Cai Be stappen we van de bus over op de boot en varen we over de rivier de Mekong waar het dagelijkse leven zich langs de oevers afspeelt. Het is de plek waar de lokale bevolking samenkomt en handel drijft, maar ook de was doet. Je ziet woningen op palen in het water staan en talloze bootjes voorbij schieten, volgeladen met allerlei koopwaar. Tijdens onze boottocht komen we langs vele eilandjes en stoppen we bij een lokaal familiebedrijf dat mierzoete rijstkoekjes maakt. We krijgen een inkijkje in het traditionele leven rondom de rivier. Landbouwgrond en plantages vormen hier het decor van deze bruisende economische omgeving. Aan het eind van de dag stappen we over op de bus en rijden we terug naar Ho Chi Minh City voor de overnachting.

woensdag 24 april – Ho Chi Minh City – Amsterdam
Na het ontbijt is er tijd om nog op eigen gelegenheid door de stad te wandelen en wat laatste souvenirs aan te schaffen. Aan het einde van de middag rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Helaas zit de rondreis in Vietnam er dan alweer op.

donderdag 25 april – Amsterdam
Rond de klok van 10.00 uur komen we aan in Amsterdam.

deelnameprijs
deze bedraagt € 3.699,-
Minimaal 15 / maximaal 25 personen.

vluchtschema met Turkish Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen)

TK 1954 08 april 2024 Amsterdam – Istanbul 18:10 – 22:40 (aankomst lokale tijd)
TK 0164 09 april 2024 Istanbul – Hanoi 01:50 – 15:20 (vertrek en aankomst lokale tijd)
TK 0163 24 april 2024 Ho Chi Minh City – Istanbul 22:15 – 04:15 (vertrek en aankomst lokale tijd)
TK 1951 25 april 2024 Istanbul – Amsterdam 07:25 – 09:55 (vertrek lokale tijd)

tijdverschil
In Vietnam is het 5 uur later dan in Nederland.

paspoort
Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Vietnam.

bij de prijs inbegrepen

 • vlucht Amsterdam – Hanoi
 • vlucht Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • ruimbagage en gerelateerde belastingen & heffingen
 • binnenlandse vlucht Danang – Ho Chi Minh City
 • nachttrein van Hanoi naar Dong Hoi in gedeelde coupé
 • rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting afhankelijk van groepsgrootte)
 • in verband met de beschikbare bagageruimte van het vervoer ter plaatse is, naast handbagage, 1 koffer/tas per persoon van maximaal 20 kg toegestaan
 • overnachtingen in comfortabele hotels, mooie lodge in Mai Chau vallei en unieke farmstay op het platteland
 • cruise en overnachting op de boot in Halong Bay
 • verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • lunch op do. 11 / zo. 14 / do. 18 / zo. 21 / di. 23 april
 • stadstour Hanoi met o.a. bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum, ritje per cyclo en voorstelling waterpoppenspel
 • boottochten naar de waterwereld van Tam Coc en grotten van Phong Nha
 • fietstocht in de Mai Chau vallei
 • bezoek aan de voormalige brug tussen Noord- en Zuid-Vietnam en aan de Vinh Moc Tunnels
 • bezoek aan de Verboden Stad, mausoleum en boottocht over de Parfumrivier in Hué
 • halve dagexcursie My Son
 • stadswandeling in Hoi An, bezoek aan de Cu Chi Tunnels en stadstour in Ho Chi Minh City
 • boottocht door de Mekong Delta
 • entreegelden
 • Nederlandssprekende reisleiding en lokale Engelssprekende gids(en) van dag 2 t/m 17

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 550,- (5x 1p kamer beschikbaar)
 • optionele excursies
 • fooienpot circa € 70,- per persoon (deelname niet verplicht)
 • fooien voor reisleiding en housekeeping
 • niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • e-visum Vietnam (kosten op dit moment $ 25 per persoon), indien u het zelf aanvraagt
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • bijdrage SGR € 5,- p.p.
 • Verzekeringen
 • schommelingen/wijzigingen (brandstof) heffingen en / of wisselkoersen, lokale belastingen
 • bovengenoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen

hotels (of gelijkwaardig)

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.