Alpenrijk Vorarlberg (Oostenrijk)

Nergens in Vorarlberg reiken de Alpen zo hoog als in het Montafon. Een drukbezocht dal in een mooi berglandschap, begrensd door de Silvretta, Ratikon en Verwall. Het is een natuurlijk alpenpark met bergen en gletsjers, meren en beekjes, bossen en weiden, kabelbanen en wandelwegen. Tijdens deze reis verblijven we in het mooie hotel Alpenfeuer Montafon, dat garant staat voor een heerlijk verblijf.

Deze reis neemt ons mee naar St. Gallenkirch, een gezellig dorp omringd door hoge bergruggen en gelegen op een hoogte van 878 m. In het dorpje St. Gallenkirch is het goed toeven. We kunnen er heerlijke wandelingen maken en uitrusten bij de zogenaamde “Maisässe” (zomerhutten). Natuurlijk hebben wij een afwisselend programma  samengesteld voor deze reis. We bezoeken het plaatsje Feldkirch en het toeristenstadje Davos in Zwitserland. Met de bus rijden we over een aantal interessante bergpassen, waar ‘eeuwige’ sneeuw te zien is. Grauwe, steile toppen steken door het sneeuwdek heen. Van schitterende vergezichten kunnen we genieten tijdens onze excursie naar de Silvretta Hochalpenstrasse, een bijna 24 km lange weg door het dal van de Ill. De imponerende bergwereld en de mooie natuur in het Bregenzerwald zorgen voor een onvergetelijke reis.

Reisinformatie

8-daagse reis Alpenrijk Vorarlberg (Oostenrijk)

woensdag 22 september t/m woensdag 29 september

ga naar het inschrijfformulier

woensdag 22 september – heenreis
Vanaf de diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we richting Duitsland. Onderweg genieten we van een heerlijk kopje koffie met gebak of broodje. In de omgeving van Venlo steken we de grens met Duitsland over en zetten koers naar het zuiden. We passeren steden als Koblenz en Heidelberg. We dineren onderweg. In de loop van de avond komen we aan bij het hotel waar we zeven nachten verblijven.

donderdag 23 september – Brandnertal –  Lünersee
Vanmorgen doen we het rustig aan en kunnen we de omgeving van het hotel verkennen. ‘s Middags gaan we naar het prachtige Brandnertal. Via een mooie kronkelweg rijden we richting de Lünersee. Dit natuurlijke stuwmeer ligt op 1.970 m hoogte tussen imposante bergen. Hier gaan we met een lift omhoog (inclusief), om te genieten van het prachtige uitzicht en de geweldige bergwereld. Het meer wordt gezien als één van de mooiste Alpenmeren.

vrijdag 24 september – Passentocht
Vandaag komt de natuur uitgebreid aan bod. We rijden over prachtige wegen door Vorarlberg. Eerst via de Flexenpas naar de beroemde wintersportplaats Lech. Hoge bergen, dichte bossen en kleine riviertjes zorgen voor een afwisselend landschap. Tijdens onze indrukwekkende rit komen we over de Hochtannbergpas die in 1953 werd opengesteld en daarmee de jongste van de paswegen in dit gebied is. Via Schoppernau en over de Fontanellapas rijden we terug naar St. Gallenkirch.

zaterdag 25 september – Zwitserland
Vandaag maken we een prachtige tocht door Zwitserland. We vertrekken op tijd uit het hotel en maken een stop in de hoogstgelegen plaats van de Alpen, Davos. De stad ligt in een prachtige omgeving met tal van weiden, glooiende bergen, bossen en sprankelende meren. Daarna rijden we verder via de mooie Flüelapas, de op vier na de hoogste bergpas van Zwitserland en bereiken we een hoogte van 2.384 m. We kunnen daar genieten van de fantastische vergezichten. Via Nauders en het Oberinntal komen we in de namiddag terug in St. Gallenkirch.

zondag 26 september – rustdag
De reisleider zal deze dag twee bijeenkomsten beleggen.

maandag 27 september – Silvretta Hochalpenstrasse
‘s Middags gaan we met de bus over de Silvretta Hochalpenstrasse, waar geiten en koeien af en toe de weg blokkeren. We stoppen bij de Bielerhöhe (2.036 m), het hoogste punt van de pasweg en de grens van Tirol en Vorarlberg. Hier hebben we een magnifiek uitzicht over de omgeving en de Silvretta Stausee. We nemen hier ruimschoots de tijd om te wandelen of van het prachtige landschap te genieten.

dinsdag 28 september – Feldkirch
Na het ontbijt gaan we naar het middeleeuwse stadje Feldkirch, een uitstekende plek om onze laatste Oostenrijkse souvenirs te kopen. De Altstadt is zeer bezienswaardig met o.a. de mooiste burcht van Vorarlberg. Het kasteel is nog steeds het belangrijkste monument van Feldkirch. De kathedraal van St. Nikolaus uit de late gotische periode is zeker een bezoek waard. ‘s Middags maken we nog een stop in Bludenz, waar we nog heerlijk kunnen wandelen.

woensdag 29 september – terugreis
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van St. Gallenkirch. We rijden door Duitsland naar Nederland. In Nederland genieten we nog van een heerlijk afscheidsdiner waarna we huiswaarts keren.

deelnameprijs
deze bedraagt € 1.015,-

vrijblijvend inschrijven
U mag uw inschrijving voorlopig als vrijblijvend beschouwen. Als er voldoende deelnemers zijn voor vertrekgarantie nemen we met iedereen contact op. U kunt dan nog steeds beslissen wel of niet mee te willen met deze reis. Mocht u na dit contact besluiten toch niet mee te willen gaan, dan zijn er geen kosten aan uw annulering verbonden. En als u akkoord bent, zullen wij de reis aan u factureren.

bij de prijs inbegrepen  

 • touringcar Comfort Class
 • koffie/thee en gebak of broodje heenreis
 • verzorging op basis van halfpension
 • lunch heenreis
 • lunch op zondag
 • koffie/cake na morgendienst zondag
 • 7 overnachtingen in 3*+ hotel
 • alle excursies en excursiegelden
 • afscheidsdiner

niet bij de prijs inbegrepen

 • éénpersoonskamertoeslag € 89,- (8x 1p kamer beschikbaar)
 • verzekeringen
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

hotel
Hotel Alpenfeuer Montafon is gelegen in het dorp Gortipohl, dichtbij Sankt Gallenkirch en midden tussen de hoge bergen. Het hotel is in 2017 volledig gerenoveerd en beschikt o.a. over een receptie, lift, restaurant en wellness met stoombad en rustruimtes, gratis wifi en een terras. De keurig ingerichte kamers beschikken o.a. over een telefoon, kluisje, wifi en een badkamer met bad of douche en toilet.
De 2 persoonskamers zijn allemaal Komfort kamers met een balkon en bereikbaar per lift.
De 1 persoonskamers: 1p kamer Komfort zonder balkon (per lift bereikbaar) / of: 2p standaardkamer voor alleengebruik met balkon, niet per lift bereikbaar.

opstapplaatsen
Yerseke – Goes – Nieuwerkerk – Oude Tonge – Ridderkerk – Hard. Giessendam – Ochten – Barneveld
Bij een gering aantal deelnemers per opstapplaats, kan een opstapplaats door Burgtours uit het schema worden gehaald. U wordt hierover tijdig ingelicht.

Afdrukken

Heeft u vragen over deze reis?
Laat uw telefoonnummer en e-mailadres achter, en wij nemen contact met u op.